Review: Nivea Sun Protect and Bronze

nivea 8

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar jezelf goed beschermen tegen de zon is cruciaal. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door dien je een factortje op tenminste je gezicht te dragen om schadelijke zonnestralen op afstand te houden. Vandaag review ik voor jullie de Nivea Sun Protect and Bronze factor 30.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit heel precies was met het insmeren van mijn huid met wat voor crème dan ook. Of dat nu zonnebrandcreme, bodylotion of een ander voedend product was. Dit kwam eigenlijk puur door luiigheid. Nu ik echter weet wat de gevolgen zijn van het niet regelmatig smeren met een zonnebrandcrème ben ik 180 graden gedraaid!

nivea 9

De Protect and Bronze lijn van Nivea combineert bescherming en een natuurlijke bruining van de huid. De formule bevat een natuurlijk plantenextract dat de huideigen melanineproductie stimuleert en een gelijkmatige en natuurlijke tint geeft. Nu vind ik dit niet zo belangijk, de bescherming is voor mij het meest essentieel, maar de lijn heet ten slotte Protect and Bronze, dus ook aan het bruiningsproces moet gedacht worden. De verdere eigenschappen van het product:

– Bevat huidvriendelijk verzorgingsproces voor betere vochtbalans.
– Met uva/uvb filtersysteem.
– Vitamine E beschermt tegen vrije radicalen.
– Waterproof.

Waterproof is overigens een eigenschap van zonnecrèmes die je vooral niet te serieus moet nemen. Na het zwemmen of douchen moet je je gewoon opnieuw insmeren. De hoeveelheid in deze fles is 200ml.

nivea 1

De dop vind ik erg fijn. Je kunt hier lekker mee doseren. Het kliksysteem werkt heel stevig, dus deze fles zal niet zomaar opengaan in je tas.

nivea 3

Ook over de geur ben ik zeer te spreken. Je hebt wel eens van die typische zonnebrandcrèmegeuren die je instant doen denken aan de zomer. Dat heb ik met deze. Oeh lala! Als ik in de winter even een dipje heb, denk ik dat ik deze fles onder mijn neus ga hangen.

nivea 4

nivea 5

De textuur is lekker melkachtig en smeert goed uit. Hier is eigenlijk niet zoveel bijzonders aan. Ik vind het belangrijk dat de substantie niet te vet is en snel intrekt. Vette crèmes maken al gauw vlekken in je kleding en dit vind ik echt een no go.

nivea 6

nivea 7

Niets te klagen over hoe snel de zonnebrandcrème intrekt! Hij laat zeker geen vettig laagje achter maar je huid voelt duidelijk gehydrateerd aan. Ook qua bescherming heb ik niks te klagen. Ik smeer me sowieso wel elke twee uur in, en dat redt deze Protect and Bronze lotion makkelijk. Vergeet niet dat je altijd een borrelglaasje aan product voor je hele lichaam dient te gebruiken om optimaal beschermd te zijn.

nivea 8

Conclusie: een simpele, maar goede zonnebescherming voor wat mij betreft dagelijks gebruik. Ik heb hem ook even op mijn gezicht getest en dat werkt prima. De geur is goed, de werking prima en de prijs van €16,99 is gemiddeld. Houd de aanbiedingen van de drogisterijen in de gaten want daar zit Nivea vaak tussen!

Smeren jullie je altijd goed in als je de zon ingaat?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Malou
  06/06/2014

  Ja, ik smeer altijd super goed! Maar een borrelglaasje voor mijn héle lichaam? Ik gebruik wel iets meer hoor! Haha. Iets gemerkt van het bronze effect? Want daar ben ik wel weer benieuwd naar, anders hoef je het daar in ieder geval niet voor te doen! Of juist wel..

  • Reageren
   La VieSagista
   06/06/2014

   Het borrelglaasje is een advies van Dr. Jetske Ultee. Van haar neem ik het wel aan 😉 Zal wel een groot borrelglaasje zijn denk ik haha. Ik ga maar niet uitgebreid testen hoe bruin ik van de zonnebrandcreme word, dat is uit den boze als je zwanger bent.

 • Reageren
  Sara - Window On My Wardrobe
  06/06/2014

  Fijn dat de crème zo snel intrekt, dat bind ik altijd heel belangrijk! Goede review!

  X Sara
  Sara – Window On My Wardrobe onlangs geplaatst…Dreaming Of SummerMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.