Review (net even anders) | nieuwe producten Catrice autumn/winter 2016

Vorige week liep ik alweer tegen de autumn/winter collectie aan van Catrice. Ik nam een aantal producten mee om te reviewen.

Catrice maakt mij altijd nieuwsgierig naar hun nieuwe producten. Hoewel de prijzen door de jaren heen jammer genoeg iets hoger zijn geworden, blijft de kwaliteit over het algemeen redelijk stabiel. Twee keer per jaar komt het merk uit met een assortimentsupdate. Ik review in dit artikel de Prêt-à-lumière Longlasting Eyeshadow, de Velvet Matt lip Cream en de Contouring Duo Stick. Deze review is net even anders omdat ik korte en krachtige uitspraken zal doen over de producten en dus niet teveel zal uitweiden. Heb je nog vragen over de producten, stel ze in de comments dan beantwoord ik ze uiteraard.

Prêt-à-lumière Longlasting Eyeshadow

1

2

16

9

10

Pluspunten:
– Brede variëteit aan kleuren
– Kleur goed op te bouwen

Minpunten:
– Pigmentatie op de ogen niet geweldig
– Verpakkingen blijven niet mooi door het plakband

Velvet Matt lip Cream

3

4

17

13

11

12

Pluspunten:
– Over het algemeen goede dekking
– Prima substantie, smeert lekker uit
– Mooie kleuren in het assortiment
– Strak design

Minpunten:
– Niet iedere kleur dekt even goed
– Blijft niet lang zitten
– Geeft af

Contouring Duo Stick

5

18

7

8

Pluspunten:
– Idee is leuk

Minpunten:
– Uitwerking is slecht
– Blendt niet goed

Vooral over de contouring stick ben ik zoals je leest echt niet tevreden. De lipproducten vind ik redelijk, maar niet geweldig. Net als de oogschaduws die qua pigmentatie op de arm geweldig lijken, maar op de ogen een stuk minder kleur pakken en minder goed blenden. Jammer! Over de Liquid Metal Eyeshadows van Catrice ben ik altijd heel enthousiast geweest, dus ik had gehoopt dat deze mij ook zouden bevallen, maar ik vind ze toch echt een stuk minder.

Heb jij al bepaalde producten uit de nieuwe collectie die je zou willen hebben? En wat vond je van deze manier van reviewen? Laat het me weten in de comments?

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

  • Reageren
    Mama Lifestyle Blog
    06/08/2016

    Ik vind het een heel duidelijke manier van reviewen Sanne. Overzichtelijker dan een grote lap tekst en lekker to the point. Jammer dat de producten niet aan je wensen voldoen. Met name wanneer de kleur van een oogschaduw niet goed is, is dat toch een tegenvaller.
    Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Wat deed jij op de dag voor (of van) je bevalling?My Profile

  • Reageren
    Josan Jongbloed
    06/08/2016

    Ik vind het wel lekker to the point. Je ziet ook meteen de minpunten. Als je er vanuit gaat dat mensen op internet artikelen alleen scrollend lezen, leest dit wel lekkerder. Maar ik heb ook geen moeite met je ‘normale’ reviews hoor. Ik neem aan dat bezoekers het lezen omdat ze geïnteresseerd zijn en zolang de tekst met het product te maken heeft, is dat prima. Beter dan van die beauty blogs waar men een fotootje plaatst 8 zinnen bij zet die niet echt iets toevoegen omdat je dat ook wel uit de foto kan halen.
    Josan Jongbloed onlangs geplaatst…Waarom je van kinderen niet gelukkiger wordtMy Profile

  • Reageren
    Nicole
    06/08/2016

    Hele fijne manier van reviewen. Gewoon to the point. Vind je oog make up wel erg mooi.. Kan ik niet bij jou in de leer? ?
    Nicole onlangs geplaatst…3x uitjes met kinderen| Blogfeestje #4My Profile

  • Reageren
    Nicole
    06/08/2016

    Echt heel fijn een review op deze manier. Die oogschaduws vond ik echt heel mooi eruit zien!
    Nicole onlangs geplaatst…Oh jee…. we zijn niet creatief #zwangerschapsaankondigingMy Profile

  • Reageren
    Mathiske
    06/08/2016

    Wat overzichtelijk! Zo kan ik er zelfs wat mee?
    Mathiske onlangs geplaatst…keek op de week. W E E K 31My Profile

  • Reageren
    Nicole
    06/08/2016

    Wat een heerlijke manier van reviewen! Geen lange lap stof om doorheen te werken haha, dit leest heel prettig 🙂 Thanks!
    Nicole onlangs geplaatst…Voor de allereerste keer contouren?!My Profile

  • Reageren
    Lindsey Beljaars
    06/08/2016

    Fijne review! Jammer dat die contourstick niets is, wel een leuk idee inderdaad
    Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…L’Oréal Elvive Extraordinary ClayMy Profile

  • Reageren
    Ingei
    06/08/2016

    Dit soort reviews vind ik fijn! Ik vind de contourstick opzich wel fijn, ik blend hem met een vochtige beautyblender. Is inderdaad niet super makkelijk om te blenden, en gebruik hem ook zeker niet elke dag.
    Waarmee heb jij de contour geblend?

    • Reageren
      La VieSagista
      06/08/2016

      Hoi hoi! Ik heb ‘m ook met de Beautyblender geblend maar het ging helaas alsnog vlekken 🙁

  • Reageren
    Jolanda
    06/08/2016

    Kort en krachtig vind ik prima. Maar voor minn gevoel ga je nu net iets te kort de bocht door. Want welk plakbandje? En welke kleuren dekken/smeren wel en niet goed? Maar goed, het zijn wel allemaal producten die ik ga skippen. Onvoldoende oogpigment, lipproducten die afgeeft en een contourstick die niet blendt… neuh, ik pas.

    • Reageren
      La VieSagista
      06/08/2016

      Hi Jolanda, dank voor je feedback! Ik bedoelde het plakbandje dat wordt gebruikt om de verpakking dicht te houden. Deze geeft een hele nare plakrand die niet goed te verwijderen is. Er blijven stofjes aan hangen en zo wordt de verpakking al snel smoezelig. Ja jammer ook van die contourstick, die werkte helaas niet zoals ik gehoopt had!

  • Reageren
    Tamara
    06/08/2016

    Idem met de comment hierboven, ik blijf met te veel vragen zitten en dit vind ik wat al te kort door de bocht en makkelijk afgedaan.
    Wat is de houdbaarheid? Effect van een primer? Close up foto’s? Welke kleuren dekken er niet? Waarom is de uitwerking slecht? Te gepigmenteerd? Consistentie? Zijn er meer kleuren? Om maar het een en ander te noemen.. Doe dan voor de scrollende lezer dit soort punten onderaan de review, maar dit is echt te weinig informatie.

    • Reageren
      La VieSagista
      06/08/2016

      Kijk, dit soort comments daar heb ik wat aan! Dankje! Ik begrijp je punt volkomen, er ontbreekt toch behoorlijk wat informatie als je het vergelijkt met een uitgebreide review. Het was een experimentje maar zal het de volgende keer toch iets anders aanpakken. Over de oogschaduws: de pigmentatie is van iedere kleur eigenlijk hetzelfde (even matig dus), gewoon net niet afdoende om prettig mee te werken vond ik. Ik heb mijn kwast nat moeten maken om echt goed kleur op te pakken. Een primer gebruik ik sowieso altijd (alleen niet voor de swatches). Er zijn in totaal 9 hele uiteenlopende kleuren te krijgen. De matte lipcreams zijn in vier verschillende kleuren te krijgen.

  • Reageren
    Leonie
    07/08/2016

    Ik vind dit een hele fijne manier van een review! Meteen kunnen lezen of t wat is of niet!
    Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Daar is ze dan, Kyra!My Profile

  • Reageren
    Cassandra
    11/08/2016

    Kort & Krachtig, perfect! Jammer van die stick joh, idee was zo leuk!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.