Review nieuwe Chloé geur: Nomade

Er is een nieuw exemplaar toegevoegd aan de Chloé familie, genaamd Nomade. Ik ga je er alles over vertellen!

Als je, net zoals ik, verwacht had dat deze geur een beetje in de lijn zou liggen van de andere Chloé geuren, dan heb je het mis, want Nomade heeft een behoorlijk ander karakter en lijkt in niets op zijn voorgangers.

Waar de andere  Chloé  geuren behoorlijk bloemig, vrouwelijk en ‘opgewekt’ zijn, is deze geur dat zeer zeker niet. Nomadé is stoer, musky en heeft bijna iets mannelijks in zich. Ik moet er in eerste instantie een beetje aan wennen, omdat het simpelweg niet een geur is die ik bij Chloé vind passen door het wat zwaardere karakter.

Naarmate de geur langer op mijn huid zit en de eerste randjes er een beetje af zijn, dan begin ik te snappen wat de aantrekkingskracht van dit parfum is.

Chloé heeft duidelijk een andere weg in geslagen met Nomade. De noten die je terugvindt zijn eikenmos (basisnoot), mirabelpruim (topnoot), fresia (hartnoot). Dit tezamen vormt een krachtige, volwassen geur die geschikt is voor de avontuurlijke vrouw met een ‘nomadische entiteit’. Kernwoorden daarbij zijn (nu wordt het even wat poëtischer) vrijheid, verrassingen en oneindige mogelijkheden.

Hoewel er dus wel degelijk bloemige accenten in zitten, doen de aroma’s naar mijn idee niet bloemig aan. Eikenmos, de noot die de geur een beetje een houtachtig en scherp karakter geeft, is niet direct mijn ding. De zoetheid van de mirabelpruim spreekt mij meer aan. Freesia geeft de geur iets nostalgisch.

De ronde flacon is al even zo volwassen als de geur. De goudkleurige dop is afgewerkt met suède voor een chique uitstraling. De kleur van het parfum zelf is blozend roze.

De geur is in het begin vrij sterk op mijn huid aanwezig, maar dit wordt minder na ongeveer een half uur. Daarna blijft ‘ie wat subtieler de rest van de dag om me heen hangen. Daar dus in ieder geval pluspunten voor, want je hoeft ‘m absoluut niet bij te werken gedurende de dag. Als ik de volgende dag mijn truitje aandoe is ‘ie ook daar nog lekker subtiel te ruiken.

Ik zou de geur zeker dragen, maar niet iedere dag en ook niet naar iedere gelegenheid. Wanneer ik op safe wil spelen, bijvoorbeeld bij een zakelijke afspraak, dan kies ik eerder voor een wat frisser en lichter parfum (zoals J’Adore van Dior of Marc Jacobs Daisy Eau so Fresh). Deze geur zou ik meer geschikt vinden voor een etentje, een avondje uit, of een andere gelegenheid waarbij je parfum best wat meer pit mag hebben.

Een spannende en interessante nieuwe geur dus van Chloé, waar ik best even aan moest wennen.

Chloé Nomade is verkrijgbaar in 30ml (€61,11), 50ml (€84,44) en 75ml (€106,76) bij verschillende geautoriseerde parfumerieën.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Shirley
  26/02/2018

  Chloe Love is mijn favoriet en ook de andere geuren vallen altijd wel in de smaak. Weet alleen niet of ik dit ook iets ga vinden. Even in de winkel ruiken!
  Shirley onlangs geplaatst…Diary: werken, logopedie & sushiMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   26/02/2018

   Ben ook heel benieuwd wat je hiervan vindt! Hij is écht anders!

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  26/02/2018

  Oeh ik ben wel heel erg benieuwd naar deze geur. Zeker omdat ik zelf juist wel van wat zwaardere geuren houd
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Babor Cleansing Set Hydro BaseMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   26/02/2018

   Dan moet je ‘m zeker even ruiken!

 • Reageren
  Anke
  26/02/2018

  Oh dit klinkt heel interessant! Superleuk om weer een parfumreview te lezen, bedankt!

 • Reageren
  Susanne
  26/02/2018

  Wauw, hele sprekende review! Meestal kan ik niet zoveel met parfumreviews maar heb hier nu wel een duidelijk beeld bij! Chloe van Chloe is trouwens mijn favoriete parfum 🙂

  • Reageren
   La Vie Sanne
   26/02/2018

   Dat is leuk om te horen Susanne! Ik ben altijd heel erg zoekende naar de juiste woorden in een parfumreview. Het blijft lastig om geur over te brengen. Jaa Chloe is heerlijk.

 • Reageren
  Wilma
  26/02/2018

  Leuk om weer eens een parfumreview te lezen! Deze gaat het voor mij niet worden, afgaande op je beschrijving te unisex. Hou zelf meer van echt vrouwelijke geuren, de signature geur van Chloe is heerlijk! En lekker draagbaar ook, hij kan ook bij 30C.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.