Review: MUA lipstick #Nectar

cover lipstick

Ik begin het merk MUA steeds meer te waarderen. Ze zijn natuurlijk goedkoop, maar dat neemt niet weg dat je kwalitatief goede producten voor je geld krijgt. In mijn ‘nog te reviewen bak’ grabbelde ik de kleur 16. Nectar tevoorschijn om te testen.

Het is ongelofelijk jammer dat er maar een aantal Kruidvatfilialen dit fijne merk verkopen. Hierdoor kan ik maar heel zelden iets inslaan. De dichtsbijzijnde zit voor mij bij het Osdorpplein in Amsterdam, maar dat is me net iets te ver om daarvoor op en neer te reizen. Toen ik laatst daar toch in de buurt was, heb ik daarom een voorraadje producten aangeschaft zodat ik voorlopig voldoende back-up heb.

Peachy kleurtjes zijn bij mij altijd al favoriet geweest. Mijn huid heeft een warme ondertoon waardoor oranje-achtige lipsticks vaak een goede match zijn. Een koraalkleurige tint zoals deze had ik alleen van Catrice in mijn stash zitten, en aangezien ik daar erg tevreden over ben kocht ik een kleur die daar op leek.

Lipstick MUA 3

De huls van de lipstick doet op het eerste gezicht redelijk chique aan. Je voelt echter wel dat het plastic niet van mega stevige kwaliteit is. Met zilveren letters, die er trouwens die helemaal netjes opstaan, staan groot MUA geschreven. MUA is een afkorting van Make Up Academy.

lipstick MUA 5

Lipstick MUA 6

De onderkant van de lipstick bevat een apart potje met de kleur erin, deze kun je eraf draaien. Van mij had dit niet gehoeven. Het maakt de verpakking een beetje gammel en ik vind het sowieso minder hygiënisch zo’n potje. Het is dan wel weer handig dat je de kleur meteen ziet als je hem op de kop in je kast zet.

lipstick MUA 7

Lipstick MUA 8

Eenmaal op mijn lippen aangebracht ben ik verbaasd over de goede dekking. De textuur is alleen wel heeeeel romig, en voor een knoeipot als ik niet helemaal geschikt. Om eerlijk te zijn had ik liever gehad dat de lipstick iets stroever van structuur was. Een enorme vettige lipstick zoals deze geeft ontzettend snel af en bovendien lik je het ook zo van je lippen af. Daar komt bij dat de lijntjes in je lippen veel meer geaccentueerd worden met zo’n textuur lipstick. Over de kleur ben ik absoluut niet ontevreden.

collage MUAZoals je ziet is het een vrij opvallende kleur zonder heel erg op te vallen. Maarja, ik blijf een miepert als het om lipsticks gaat omdat ik ze zo vaak draag, en dan vind ik de creamy textuur van deze gewoon echt niet fijn. Ik heb ermee gegeten en gedronken en dat is een ware ramp. Je komt onder de lipstick te zitten en zelfs mijn handen waren op een gegeven moment voorzien van een peachy kleur. Ligt natuurlijk ook aan mij, maar daarom zeg ik, doe mij maar een lipstick met een ietwat mattere en stroevere structuur.

Maaaaaar als we dan naar de prijs gaan kijken, namelijk €2,99, maakt dat alweer een hoop goed. MUA is te verkrijgen bij geselecteerde Kruidvatfilialen.

Wat zeggen jullie ervan?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Beautydagboek
  31/07/2014

  Hij staat je wel heel erg goed! Maar als je er onder komt te zitten is het natuurlijk niet echt een catch. Geef mij ook maar een iets mattere tot matte lipstick.
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Tag | 15 dingen die niemand vraagtMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.