REVIEW: MUA Elysium Shadows

Een goed oogschaduwpalette uit het budgetsegment is altijd welkom! Vandaag schenk ik aandacht aan het grijs/blauwe MUA Elysium Shadows palette.

MUA is een leuk budgetmerk dat alweer een tijdje bij Kruidvat te krijgen is. Ik ben fan van de liplacquers en ook heb ik enkele oogschaduwpaletten hier liggen waar ik zeker niet ontevreden over ben. Ik review het Elysium Shadows palette deze keer, welke sinds 6 november in de winkels ligt.

1

Toen ik dit palette binnenkreeg was ik niet meteen laaiend enthousiast over het geheel. Ik vind dat je qua design goed kunt zien (en voelen) dat het hier om een budgetpalette gaat en qua kleuren sprak het me niet meteen aan. Dat laatste heeft natuurlijk meer met smaak te maken; ik kies zelf sneller voor warme tinten of voor een koel palette waar op zijn minst een of twee warme tinten in zitten. Toch weet ik dat je met grijze en blauwe kleuren best een leuke smokey eye kunt maken dus wilde ik dit palette wel een kansje geven.

2

3

Het palette beschikt dus over 10 echte koele tinten zoals blauw, grijs en zwart. Ik mis hier toch iets van een matte, warmere kleur die ik als transition zou kunnen gebruiken. Daar laat het palette wat mij betreft dus wel wat punten liggen. Ter vergelijking heb ik even het een stuk duurdere Naked Smoky palette van Urban Decay in mijn hoofd; die beschikt over nog twee warme kleuren waardoor ‘ie meteen een stuk veelzijdiger is. Qua prijs zijn de twee natuurlijk niet te vergelijken, maar dat geeft wel aan waarom dat palette mijn voorkeur heeft.

Wel ben ik blij dat er zwart in zit want dit is altijd een handige kleur om looks meer diepte te geven of om als eyeliner te gebruiken.

6

7

De kwaliteit van de swatches is medium te noemen. Niet een 100% dekking en ook was er wat fall out te bespeuren. Sommige kleuren liggen wel erg dicht bij elkaar vind ik. De oogschaduws zelf voelen opzich prima aan, niet te droog in ieder geval.

4

Behalve oogschaduw zit er ook een zwarte potloodeyeliner in het palette. Dit vind ik een leuke toevoeging, het is weer eens wat anders dan de gare kwastjes die meestal in dit soort palettes gestopt worden.

5

Een prima zwarte eyeliner die romig smeert en goed zwart is.

8

Dit is mijn uiteindelijke look geworden. Ik heb een combinatie gebruikt van de grijze tinten. Het blenden ging hier en daar niet helemaal soepel maar moeilijk ging het ook zeker niet. Ik vind de look overall heel geslaagd geworden.

10

Ik moet even wennen aan de koele oogopslag die ik krijg door het gebruik van deze kleuren, maar ik vind het zeker niet misstaan. Ik krijg er een beetje een icey/wintergevoel bij. Het oogpotlood heb ik aangebracht op mijn onderste wimperrand. Deze werkt prima en snel met zijn dunne punt.

Als je van budget houdt en van de zeer koele tinten die je in het palette terugvindt dan zou ik zeggen: zeker proberen. Als je echt van kwaliteit houdt en van wat meer veelzijdigheid in een palette dan zou ik dit palette links laten liggen. Met een prijs van €7,99 vind ik ‘m op het randje van het aanschaffen waard. Aan de ene kant zeg ik, voor dit geld krijg je wel 10 kleuren oogschaduw, maar aan de andere kant weet ik ook dat er merken zijn die voor ongeveer dit bedrag betere kwaliteit leveren en een leukere kleurencombinatie. De keuze is aan jou!

MUA Elysium Shadows is te krijgen bij Kruidvat voor €7,99.

Houd jij van dit soort kleuren oogschaduw? Wat is jouw indruk van dit palette?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  15/11/2016

  O wat opvallend dat je het een medium dekking noemt, ik vind de swatches op je arm best intens overkomen. De look die je ermee gemaakt hebt, daar moet ik even aan wennen bij jou, ben inderdaad wat warmere tinten gewend. Maar eigenlijk kan je het heel goed hebben hoor, hoe langer ik ernaar kijk, hoe mooier ik het vind. Zelf zou ik dit palet links laten liggen want draag dit soort tinten niet.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: waar zijn mijn principes gebleven?My Profile

 • Reageren
  Martina
  15/11/2016

  Voor mij zijn de kleuren te koel, vind de look wel weer tof!
  Martina onlangs geplaatst…15 November 2016 – Ik faal iedere dagMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  15/11/2016

  Mooi! Al gebruik ik zelden blauwtinten eigenlijk, meestal meer bruin.
  Nicole onlangs geplaatst…Tot wanneer geef je een fles voor het slapen gaan?My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  15/11/2016

  Mooie look, jouw ogen lijken zo groter vind ik.
  De kleuren zijn denk ik te koel voor mij.
  Nesrin onlangs geplaatst…De eeuwige wasMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  15/11/2016

  Voor mij zijn de kleuren iets te koel maar ik vind het bij jou wel echt heel tof staan!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Pandora Glinsterende Hartjes OorknopjesMy Profile

 • Reageren
  Karlijn
  16/11/2016

  Ik ben gek op koeltinten. Gebruik vaak wit op mijn bewegend ooglid en grijs in m’n acradeboog. Doordat ik kleine/iets diepliggende ogen heb krijg ik juist een grotere/opener oogopslag dan warmere kleuren. Ik vind het jou ook zeker goed staan.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.