Review Max Factor Clump Defy Extensions Mascara

clump defy6

Al een tijdje gebruik ik alleen maar budget mascara’s. Helemaal prima natuurlijk, maar ik vond het wel weer eens tijd om het in het iets hogere segment te zoeken en weer wat nieuws uit te proberen. Ik testte de Max Factor Clump Defy Extensions Mascara uit.

Aangezien veel andere bloggers tevreden waren over deze mascara, werd ook mijn interesse gewekt. Max Factor vind ik een fijn merk als het om mascara’s gaat. De borsteltjes zijn altijd prettig en van goede kwaliteit en ook heb ik zeer goede ervaringen met hun waterproof varianten. Bovendien zijn hun mascara’s vaak in de aanbieding bij Etos een Kruidvat.

clump defy 4

Volgens Max Factor zelf zorgt deze mascara, uiteraard, voor alles wat je wil van een macara: 200% meer lengte, een intens zwarte kleur en geen klontertjes. Het borsteltje is gemaakt van heel stevig plastic met siliconen ‘haartjes’.

clump defy 5

Het borsteltje zelf is lichtgebogen, waardoor je je wimpers als het ware omhoog kunt duwen in de juiste vorm. De haartjes voelen op je ogen echt vrij hard aan, dus wees voorzichtig met aanbrengen want als je tegen je bovenste waterrand aan komt, voelt dit niet zo fijn.

clump defy 2

clump defy

Boven zie je mijn wimpers zonder mascara en onder mijn wimpers met de Clump Defy mascara. Ik vind dat het effect er vrij natuurlijk uitziet op mijn ogen. De wimperhaartjes zijn mooi gesepareerd en goed zwart, maar het extreme volume dat ik verwacht had, blijft een beetje uit. Het aanbrengen gaat hoewel een beetje ruw hier en daar, toch gemakkelijk. Je hoeft met deze mascara zeker niet bang te zijn voor klontertjes! Ook niet als je hem laagje voor laagje opbouwt.

clump defy 3

Ik heb de mascara nu zo’n twee weken in gebruik en ik merk dat hij het beste werkt in combinatie met mijn Essence I Love Crazy Volume mascara. Ik heb eerst een mascara nodig die zorgt voor volume en lengte, en met de Clump Defy maak ik het af door ze perfect te separeren en meer drama te geven.

De Max Factor Clump Defy Exentions kost €14,99 en is te koop bij verschillende drogisterijen. 

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Vera
  24/06/2014

  Combinatie van Essence met Max Factor is inderdaad heel mooi bij jou! Zorgt zeker voor goede verlenging en volume.
  Vera onlangs geplaatst…Interieur inspiratieMy Profile

 • Reageren
  Esra
  24/06/2014

  Wauw, heel mooi effect! X
  Esra onlangs geplaatst…HOME INSPIRATION #3My Profile

 • Reageren
  Oum Feerozah
  25/06/2014

  Lijkt me een fijne mascara!!
  Oum Feerozah onlangs geplaatst…Etat Pur Baby sensitive – Derma hydraterende melkMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.