Review Mac Velvet Teddy

velvet teddy 02

Ik denk dat er nog weinig hypes rondom make-up zo groot zijn geweest als die van de Kylie Jenner Lip. Ik hoef mijn Youtube kanaal maar te openen of er staat wel weer een tutorial klaar van waarbij de lippen van het jongste Kardashian zusje centraal staan. Uiteraard kon ik niet achterblijven en kocht ik Mac Velvet Teddy!

Al tijden ben ik op zoek naar de echte Kylie Jenner lipstick, Velvet Teddy. Ik heb me werkelijk suf gezocht in alle Mac counters, Douglas stores en zelfs in Londen ben ik heel Selfridges doorgerend inclusief het vliegveld om een exemplaar proberen te scoren. Maar tevergeefs, ik viste elke keer achter het net. Tot ik nietsvermoedend op de Douglas site aan het snuffelen was en ik zag dat er bij een Douglas bij mij in de buurt een exemplaar beschikbaar was. Ik twijfelde niet en racete met James in de kinderwagen naar de winkel.

velvet teddy 03

Mac lipsticks kenmerken zich door de kogelachtige huls die altijd voorzien is van hun standaard logo. De verpakkingen zijn behoorlijk solide en de lipsticks draaien prettig en stevig uit. Bovendien vind ik ze een lekker formaatje hebben. Ook houd ik van het strakke design.

DSC_2244

Velvet Teddy is het beste te omschrijven als een lichtbruine kleur met een rozige ondertoon. Een kleur die ik eerlijk gezegd nooit zou kopen als er niet zo’n hype rondom was geweest, want daar vind ik hem net te licht voor.

Velvet Teddy 04

Swatch met daglicht.

velvet teddy 05

Swatch in het donker met flits.

velvet teddy 06

Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik de kleur zo sec op mijn lippen niet zo geweldig vind als ik van te voren had verwacht. Hij staat prima, maar niet meer dan dat. Ik vind de matte textuur erg mooi maar de kleur komt met mijn haar- en huidskleur niet helemaal goed tot zijn recht. Ik vind Velvet Teddy dan ook beter geschikt voor dames met bruin haar. Wat ook grappig is, is dat de kleur op mijn huid heel anders is, eigenlijk mooier, dan op mijn lippen. Omdat mijn lippen van zichzelf vrij rood zijn, valt de kleur iets lichter uit.

Al met al vind ik het een prima lipstick, maar het zal geen favoriet van me worden. Ik neig de laatste tijd toch meer naar de wat donkere mauve kleuren, die matchen beter met mijn lippen en met mijn huid.  Velvet Teddy vind ik overigens prima als basis voor een donkere kleur lipstick fungeren.

De lipstick kost €19,00.

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  27/02/2015

  Wat een mooie kleur dit! Hij staat je ook echt heel tof. Ben benieuwd hoe die bij mij zou staan
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? Laura ontwerpt kindersieraden voor speciale gelegenhedenMy Profile

 • Reageren
  Laura
  27/02/2015

  Hier was ik benieuwd naar! Ik vind de kleur overigens wel mooi op je lippen, maar inderdaad wat je zegt: er zijn kleuren die intenser staan. Zelf vind ik rode lipstick altijd zo prachtig bij jou!
  Laura onlangs geplaatst…New York shoppinglistMy Profile

 • Reageren
  Ingrid
  27/02/2015

  Hij staat je erg mooi! Ik heb zelf Brave, ook een Kylie Jenner kleur, maar die is iets meer My lips but better. Goed om te zien dat deze relatief lichte kleur ook op donkere lippen een mooi effect heeft.

 • Reageren
  Kirsten
  27/02/2015

  Ik vind hem niet eens zo verkeerd staan. Het straalt echt rust uit en toch classy. Zelf ben ik ook niet zo van de lichte kleuren. Mijn lippen zijn van zichzelf niet eens zo donker maar zo’n lichte lipstick maakt mijn gezicht zo snel flets. Wel ben ik een groot fan van MAC! ( ookal heb ik nog maar twee lipsticks..hihi )

 • Reageren
  Liset
  27/02/2015

  Ik vind deze kleur heel mooi staan bij je! Het is eigenlijk een mat, nude kleurtje. Mocht je voor een iets intensere versie hiervan willen gaan, zou ik Taupe van MAC eens proberen. Die is roestbruin en ook matte. Ik heb ze allebei en ben van beide heel erg fan :).
  Liset onlangs geplaatst…Babor Metallic Eye Shadow in Golden ThroneMy Profile

 • Reageren
  Marjoleine
  27/02/2015

  Ik vind dat hij je erg mooi staat !
  Marjoleine onlangs geplaatst…Hot stone massage bij Beaux Arts Skincare store EindhovenMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  28/02/2015

  Thanks for sharing! Goed review.

  Ik snap dat dit geen favoriet is maar toch staat het je prachtig! Ik wil ook la a Kylie liplook proberen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Onzichtbaar een beugelbekkieMy Profile

 • Reageren
  Yudeska
  28/02/2015

  Oh de kleur staat je geweldig. Ik denk dat een donkere lipstick je ook super zou staan. Leuke review

 • Reageren
  Diantha
  28/02/2015

  Ik vind deze mooi staan hoor! Niet helemaal Kylie, maar de kleur staat je goed! Probeer ‘m anders eens in combinatie met soar lippencil van Mac. Dat is de kleur die Kulie gebruikt en dan krijg je wat meer dimensie.. Liefs, Diantha
  Diantha onlangs geplaatst…Mijn 5 meest teleurstellende beautyproductenMy Profile

 • Reageren
  Mirjam
  01/03/2015

  Oh mooie kleur! Lekker subtiel, daar hou ik wel van. Ik heb alleen nog maar de felrode van Mac. Dat is toch niet echt iets wat ik alledaags op doe..

 • Reageren
  Carlijn
  03/03/2015

  Ik ben niet zo van dit soort kleuren en vind ‘m in de huls ook niet zo mooi, maar op jouw lippen komt de kleur juist heel mooi over en vind ik ‘m wél heel erg tof!
  Carlijn onlangs geplaatst…4 favoriete lentegeurenMy Profile

 • Reageren
  Laura
  03/03/2015

  Ik vind hem je juist goed staan! Hij valt wel anders op je lippen, maar het misstaat je echt totaal niet!! Vind m juist mooi zacht bij je staan

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.