Review Mac Studio Careblend/Pressed Powder

zwart wit goede tekst

Nu mijn favoriete poeder van Essence bijna op is, vond ik het tijd voor vervanging. Ik had natuurlijk weer opnieuw voor een budget variant kunnen gaan, maar besloot deze keer toch maar weer eens een uitstapje naar Mac te maken. Ik kocht daar de blend Mac Studio Careblend Pressed Powder.

Mac Studio Careblend is verkrijgbaar in 8 verschillende tinten: Light, Light Plus, Medium, Medium Dark, Medium Plus, Dark, Medium Deep, en Dark Deep. In overleg met de verkoopster nam ik de kleur Medium Dark mee. Waarschijnlijk te donker voor in de winter, maar perfect voor mijn ietwat zongebruinde huidje, die overigens nooit spierwit wordt in de winter.

mac 8

De Studio Careblend poeder zou een natuurlijke, zachte dekking moeten geven, zonder er poederig uit te zien. Ik was vooral op zoek naar een poeder die mijn foundation mooi afpoedert en matteert, maar tegelijkertijd zocht ik ook eentje die enige dekking zou geven mocht ik ervoor kiezen alleen een poeder te gebruiken zonder foundation. Omdat de formule zo licht van structuur is, is het geen probleem als de kleur niet helemaal matcht met je huid. Dit komt mij wel goed uit, want in de zomer heb ik toch altijd een iets andere tint dan na de zomer en het zou jammer zijn wanneer bij een blekere huid de kleur ineens helemaal verkeerd is. De poeder heeft een hoge rating op Makeup Alley, wat mij deed besluiten hem toch maar eens uit te proberen.

mac 6

De Careblend powder zit in de standaard zwarte Mac verpakking. Erbij geleverd zit een sponsje, maar die gebruik ik zelf eigenlijk niet. Ik laat hem er ter bescherming toch inzitten. De verpakkingen van Mac zijn eigenlijk altijd stevig en van goede kwaliteit. Dit is voor mij een echte pré, aangezien ik mijn poeder vaak in mijn handtas meeneem.

mac 5

mac 4

De poeder voelt niet heel bijzonder aan, eigenlijk gewoon zoals je gewend bent van een poeder. Zacht en soepel. Je ziet op mijn huid al dat het een hele lichte textuur is. Het was erg moeilijk te fotograferen. Ik breng de poeder het liefst aan met een grote poederkwast zoals de Powder Brush van Real Techniques. Dit zorgt voor een mooie verdeling over de huid.

mac 2

Eenmaal op de huid aangebracht voel je duidelijk een aangename structuur. De dekking is licht tot medium, wat in mijn ogen ideaal is voor over een foundation. Hij oogt inderdaad natuurlijk, hoewel er soms nog een spoortje poeder te ontdekken is wanneer je hem hebt aangebracht. Nu vind ik dit niet zo’n probleem, want dit is prima weg te werken met een setting spray.  De poeder heeft verder relatief goed pigment, waardoor hij ook zeker goed te gebruiken is zonder foundation. Verwacht alleen dan geen heftige dekking.

mac 3

In  de close-up zie je goed hoe mooi mat mijn huid van deze poeder wordt, zonder dat je de poeder heel erg ziet zitten. Ik draag hieronder een klein laagje foundation.

mac 1

Als laatste nog een foto waarbij ik ook wat blush heb aangebracht. Zo draag ik mijn huidmake-up het liefst.

Conclusie: voor mijn huid, die plaatselijk droog is en plaatselijk vet, is dit absoluut een goede keuze. Door de sheer formule heb je niet het idee dat je poeder op hebt, en ook voor het oog is de poeder zelfs moeilijk te zien. De careblend formule zorgt tevens voor een extra verzorging op de huid. De Mac Studio Careblend Powder kost €24,50 en is te koop bij de Mac Store en andere Mac verkooppunten zoals de Douglas of de Bijenkorf.

Heb jij een favoriete setting powder?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Marloes
  26/07/2014

  Ziet er goed uit. Lijkt me een fijne poeder!
  Marloes onlangs geplaatst…Outfit: Pretty Summer EveningMy Profile

 • Reageren
  esmee
  26/07/2014

  Deze poeder van Mac heb ik al meerdere malen gekocht. Ik vind hem echt super fijn .

 • Reageren
  marijn
  26/07/2014

  Ik heb em gekocht! Ben erg benieuwd

 • Reageren
  Saskia
  27/07/2014

  Lijkt me een heel fijne poeder. Zelf gebruik ik er een van bourjois, ben er dol op 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Filmpje: Would You RatherMy Profile

 • Reageren
  Beautydagboek
  31/07/2014

  Fijn dat hij zo’n lichte textuur heeft, dat is ook zeker iets wat ik zoek in een poeder. Ook omdat ik een droge huid heb, breng ik het plaatselijk aan. Ik gebruik nu eentje van Catrice en die bevalt ook goed, maar dat is een transparante poeder. Deze van MAC ziet er wel heel erg tof uit en klinkt veelbelovend, dus wie weet dat ik hem ooit eens probeer!
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Tag | 15 dingen die niemand vraagtMy Profile

 • Reageren
  Guusje
  02/09/2017

  Wat is je favoriete poeder van Essence?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.