Review: L’Oreal Sublime Sun spf 50 gezicht

DSC_0351

Dat het belangrijk is om je te beschermen tegen de zon, hoef ik vast niemand meer te vertellen. Maar met met wélke zonnebrandcreme, dat is een ander verhaal. Ik heb voor jullie de L’Oreal Sublime sun 50+ voor het gezicht getest.

De juiste zonnebrandcreme vinden voor je gezicht, is geen sinecure. Wanneer je een zonnebescherming hebt boven de factor 30, dan laat het namelijk al gauw een witte waas achter op je gezicht of de substantie is veel te vet. Deze L’Oreal Sublime Sun leek mij wel wat: bescherming boven de spf 50 en geschikt voor gezicht, decolleté en handen.

DSC_0354Ook de tekst op de verpakking sprak mij aan. De crème bevat een hyaluron bestanddeel en melanin-control om de twee tekenen van huidveroudering door de zon te bestrijden: rimpels en ouderdomsvlekken. Ook zou de textuur luchtig moeten zijn.

DSC_0355Qua ingrediënten ziet het product er niet heel erg bijzonder uit, behalve dan het bestanddeel Sodium Hyaluronate, wat het hyaluronzuur voor moet stellen. Dit gaat rimpelvorming tegen en houdt de huid stralend.

DSC_0353De verpakking is simpel, maar toch redelijk stijlvol en herkenbaar als zonnebrandcrème. De zonnebrandcrème zit in een hygiënische tube met een normale opening. Er zit 75ml in. Groter hoeft het voor mij ook niet te zijn, want dat wordt alleen maar zwaarder om mee te nemen in je tas.

DSC_0358

DSC_0360De crème is inderdaad, zoals ook op de verpakking vermeld staat, vrij luchtig. Hij voelt niet ‘zwaar’ aan zoals dat bij vele andere zonnebrandcrèmes wel het geval is. Hij smeert echt heerlijk en gemakkelijk uit en trekt snel in de huid. Wel vraag ik me af of één laagje genoeg is, aangezien de substantie niet heel erg dik is. Meestal wordt aangeraden om een theelepel aan product over je gezicht en hals te smeren, als je er zeker van wilt zijn dat je goed beschermd bent met de factor die op de verpakking staat. Ik zou dat bij deze zonnebrandcrème zeker doen.

DSC_0361

DSC_0363Ik heb de zonnebrandcrème flink getest de afgelopen dagen, en ik ben er gematigd enthousiast over. Hij is lekker luchtig, beschermt wel 3 uur lang en trekt snel in. Maar hij is niet ideaal onder make-up moet ik zeggen, dus voor dagelijks gebruik zou ik ‘m niet per se aanraden. Wel voor een goede bescherming op vakantie of gewoon in NL als je niet van plan bent nog foundation aan te brengen. Hij trekt dus vrij snel in en je gezicht wordt er niet heel plakkerig van maar er blijft wel een voelbaar laagje achter. Ik heb daar geen problemen mee zolang ik er dus geen make-up overheen aanbreng. Een tip: je kunt ook met een grote poederkwast wat talkpoeder op je gezicht deppen nadat je de crème hebt opgedaan, zo wordt je gezicht toch nog mat.

Ik heb de zonnebrandcrème nu meerdere keren uitgeprobeerd en ik ben er nog niet doorheen verbrand, maar ik smeer mijn gezicht dan ook dik in. Dat zou ik je aanraden wanneer je je gezicht en lichaam insmeert, probeer sowieso een borrelglaasje vol te gebruiken voor je lichaam, voor je gezicht inder geval een theelepel. Ik weet het, het klinkt veel, maar zoveel is echt nodig om je optimaal te beschermen.

Zou ik de zonnebrandcrème opnieuw kopen? Ja, dat wel. Hij krijgt van mij een 7,5.

De L’Oreal Sublime Sun spf 50 voor het gezicht kost €17,99 en is verkrijgbaar bij alle drogisterijen.

Smeren jullie je altijd goed in als je de zon in gaat?

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Corrie
  28/04/2014

  Ik was altijd zo nonchalant met het insmeren van m’n gezicht, totdat m’n voorhoofd na een boottocht in Nieuw-Zeeland zo erg verbrand was dat het net gefrituurd leek. Het zag er niet uit en het deed ook veel pijn. Sindsdien smeer ik altijd m’n gezicht goed in als ik de zon in ga. Maar ik vind het nog wel lastig om een goede gezicht bescherming voor m’n gezicht te vinden waar ik niet een mega zweetgezicht van krijg.

  • Reageren
   La VieSagista
   28/04/2014

   Oh dat is echt niet slim Corrie!! Niet meer doen! Altijd minimaal factor 30 gebruiken als je echt intensief in de zon bent de hele dag. Echt doen he 🙂

  • Reageren
   Elizabath Masih
   06/12/2019

   Ik wil dit cremepje . Hoe kan ik hem bestellen?

 • Reageren
  Beautydagboek
  28/04/2014

  Deze klinkt heel erg fijn, mede doordat hij zo luchtig is! Vaak voelt het alsof je een dik plakkaat op je hoofd hebt gesmeerd en daarom doe ik het dan vaak maar niet. Wel als de zon heel fel is hoor :). Ik gebruik nu eentje van Essence (cc cream) met een factor 30 en die smeer ik dagelijks. Heel fijn!

  • Reageren
   Marielle
   16/06/2014

   En daarvan kan je dan een halve theelepel van gebruiken voor enkel je gezicht alleen? De Spf bescherming daalt spectaculair wanneer je minder dan een halve theelepel voor je gezicht gebruikt.

 • Reageren
  Joseph
  21/05/2016

  Non-greasy and easily absorbed by the skin. However, it smells like urine.

 • Reageren
  self tanner
  30/11/2017

  That is a great tip particularly to those new to the
  blogosphere. Short but very precise information… Many thanks for sharing this one.
  A must read post!
  self tanner onlangs geplaatst…self tannerMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.