Review + look + swatches Urban Decay Naked Heat Palette

Zodra ik het mailtje binnenkreeg dat het Urban Decay Naked Heat palette beschikbaar was twijfelde ik geen moment en lag ‘ie binnen 2 minuten in mijn virtuele boodschappenmandje!

Er zijn maar weinig merken waar mijn hart zo snel van gaat kloppen als van Urban Decay. De paletten die zij uitbrengen vind ik stuk voor stuk geweldig en vooral de paletten die onder de Naked noemer vallen, weten altijd mijn aandacht te trekken. Tot nu toe vind ik alle Naked paletten kwalitatief zeer goed en erg veelzijdig en dat is ook een van de redenen dat ik ze blijft bestellen als er een nieuwe uitkomt. De nieuwste Heat variant – de zesde toevoeging – is een palette met veel warme, oranjeachtige tinten.

De voorganger van Heat was een palette genaamd Smoky (klik hier voor review) en deze bevatte vooral koele grijstinten. Daarom vind ik het extra leuk dat ze met dit palette een totaal andere weg zijn ingeslagen. Dit palette bevat 12 oogschaduws die een mix zijn van matte en shimmery tinten.

V.l.n.r. Ounce – Chaser – Sauced – Low Blow – Lumbre – He Devil – Dirty Talk — Scorched – Cayenne – En Fuego – Ashes – Ember

Uiteraard had ik voordat ik bestelde alvast wat reviews op internet gelezen en veel mensen ‘klaagden’ dat sommige kleuren te weinig van elkaar verschilden en dat met welke kleuren je ook speelde, de looks toch wel vaak een beetje hetzelfde overkwamen. Opzich snap ik wel wat daarmee bedoeld wordt, zeker ‘dirty talk’ en ‘scorched’  lijken best op elkaar, maar ik zelf kan prima met alle kleuren uit de voeten en heb absoluut niet het idee dat er te weinig variëteit is. Ik denk juist dat de kleuren heel goed op elkaar afgestemd zijn en dat je prachtig kunt blenden met kleuren die iets van elkaar weg hebben.

Als ik naar de kleuren zelf kijk dan denk ik wel dat een donkerbruine kleur geen overbodige toevoeging was geweest. De donkerste kleur is nu Ashes, een donkerpaarse tint, maar dit is niet altijd de prettigste en ook niet de meest makkelijke kleur om mee te blenden. Om donkere looks iets natuurlijks te geven vind ik donkerbruin altijd wel prettig om mee te werken.

De kwaliteit is in mijn ogen niet anders dan de kwaliteit van de vorige paletten: een romige en toch stevige textuur, een goede pigmentatie en een prettig blendbare formule.

Is het iets voor jou? Net als met het Smoky palette denk ik dat je ook met het Heat palette wel iemand moet zijn die aanwezige looks niet schroomt. Hoewel je de matte kleuren best subtiel kunt aanbrengen, maak je met Heat toch de mooiste sultry en zwaardere looks. Naked 1, 2 en het Naked basic palette zijn meer geschikt voor mensen die van wat minder poespas houden. Mocht je toch uit je comfortzone willen stappen, dan kan dat natuurlijk zeker! Op internet zijn inmiddels al verscheidene tutorials te vinden met dit palette zodat je genoeg inspiratie krijgt.

Dit palette vind ik wederom prima geprijsd, zeker omdat je er ook nog een goede oogschaduwkwast bij krijgt.

Het Urban Decay Naked Heat Palette is exclusief online te koop bij ICI Paris XL voor €55,20.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Femke
  11/08/2017

  Ahhhh YES, hier is de review waar ik op aan het wachten was dan al. Toen ik een paar dagen geleden op je Insta stories zag dat je dit palette kocht was ik al benieuwd. Ik vind dit echt een super mooi palette. Voor mij is het hem niet, want ik maak niet zo vaak een (opvallende) oogschaduwlook.. maar toch zou ik hem willen hebben. Al is het maar omdat hij zo mooi is…..
  Femke onlangs geplaatst…Review: BABOR Skinovage Cellulose Face & Eye masksMy Profile

 • Reageren
  Liset
  11/08/2017

  Leuk dat je hier een review over schrijft! Ik had hem al voorbij zien komen bij Amerikaanse YouTubers, maar nu is hij er eindelijk. Dit zijn allemaal kleuren die ik zou dragen, ik hou wel van die gebrande, oranje kleuren. Het is dat ik gewoon geen make-up meer van mezelf mag aanschaffen (iet met teveel make-up hebben), anders had ik hem gekocht! Hopelijk krijg ik hem dan gewoon een keertje, haha.
  Liset onlangs geplaatst…Specsavers Soul Safari collectie | Mijn nieuwe brillen + look!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  11/08/2017

  Wow die heb je snel gereviewd na je aankoop (die ik via Insta Stories zag). Ik vind het wel echt een beauty hoor, UD weet echt die mooie kleurencombinaties te creëren en heeft altijd supergoede pigmentatie, ik snap dus heel goed dat je voor dit palet bent gevallen. Vind vooral die shimmery kleuren geweldig. Maar ik ben dus zo iemand die niet heel graag uit haar comfort zone stapt, dus dan laat ik ‘m op jouw advies toch links liggen 😉

 • Reageren
  Rachel
  11/08/2017

  Wat een mooie kleuren. In mijn ogen lijkt dit nog vrij basic, vooral als je het niet te dik op doet. Zeker eentje die ik een keer in het echt wil bekijken!
  Rachel onlangs geplaatst…Wel of niet naar de peuterspeelzaalMy Profile

 • Reageren
  Lieke
  11/08/2017

  Dit lijkt me echt een super mooi palette.
  Lieke onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.