Review: Lancaster Aquamilk Absolute Moisture

DSC_1205Voor mij is een goede hydratatie van mijn huid een must. Ik vergeet dan ook geen dag om mij gezicht rijkelijk in te smeren met een lekkere crème. Maar ik ben ook heel kritisch. Dagcrème mag niet te plakkerig zijn, het moet snel intrekken, niet te vet zijn maar ook niet te droog. Sindskort heb ik de Lancaster Aqua Milk  Absolute Moisture in gebruik.

Alt tijden ben ik addicted aan de de crème van Embryolisse, en er zijn maar weinig dagcrèmes die deze topper kunnen overtreffen. Omdat Lancaster bij mij hoog in het vaandel staat qua verzorging verwachtte ik best veel.

Informatie
Aquamilk hydrateert en voedt je huid in drie stappen:

– Door middel van melkzuur, hetgeen een licht exfoliërende (oude huidcellen worden afgestoten) werking heeft zodat je huid daarna stoffen goed op kan nemen.
– Het bevat daarnaast melkextracten die je huid optimaal voeden.
– Verder zitten er honingextracten en anti-oxidanten in die je huid helpen te beschermen en vocht vast te houden.

Het is dus een geschikte, allround dagcrème die vooral bedoeld is voor de huid van boven de twintig.

Mening
Het tubetje vind ik erg makkelijk in gebruik en ook het formaat is voor mij prima. Ik maak grote tubes of potjes toch nooit op, dus 30ml is dan precies goed. Een hoeveelheid zo groot als het topje van je vinger is genoeg voor je hele gezicht. Ik smeer mijn hals graag ook nog in, dus gebruik ik een drupje extra.

DSC_1208

 De geur van de crème vind ik niet per se lekker, maar is ook niet echt onprettig te noemen. De substantie smeert gemakkelijk uit en voelt redelijk luchtig aan. Het is zeker geen rijke crème. Het trekt snel in en laat geen vettig laagje achter op mijn huid.

DSC_1213

 Ik heb de crème zo’n twee weken in gebruik en toch heb ik het idee dat ‘ie voor mij niet helemaal voedend genoeg is. Jammer! Voor in de zomer zou ik met de Aquamilk waarschijnlijk prima uit de voeten kunnen, maar in de winter is dit vrees ik echt te weinig verzorging. Nu moet ik zeggen dat ik niet de allermakkelijkste huid heb, omdat ik zowel droge als vette plekjes op mijn gezicht heb.

Ik zal de crème in de zomer nog eens uittesten, om te kijken wat het dan met mijn huid doet. Voor nu zal ik nog even bij mijn vertrouwde tubetje Embryolisse blijven. Voor de Lancaster Aquamilk Absolute Moisture betaal je voor 30ml €14,95. Ik heb mijn exemplaar bij de Mooi-parfumerie vandaan.

Dit is de beoordeling op de scorekaart:
Scorekaart-Lancaster

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Sophie
  15/01/2014

  Klinkt positief! Ik vind de textuur er fijn uit zien, maar hij zou voor deze tijd van het jaar niet geschikt zijn 🙂

 • Reageren
  Beautydagboek
  15/01/2014

  Voor mij zou hij ook niet voedend genoeg zijn. Jammer!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.