Review | Konjac Spons

Een tijdje terug heb ik voor het eerst kennis gemaakt met een product waar ik al zoveel over gehoord had, maar nog nooit zelf getest: de Konjac Spons.

Elke keer als ik ergens de Konjac Spons voorbij zag komen, dan werd mijn nieuwsgierigheid meer en meer aangewakkerd. Wat moest ik nou denken van dit gekke, op het eerste gezicht harde sponsje? Dat dit dé manier zou zijn om mijn huid op een natuurlijke manier te reinigen? Volgens velen wel. Hmm dit wilde ik ook.

IMG_0661

Meer dan leuk vond ik het dan ook toen ik werd uitgenodigd voor een lunch van The Konjac Sponge Company, om het sponsje beter te leren kennen.  Oh mensen.. Ik ben om. Het is echt waar. Ik snap de hype rondom het sponsje volkomen. Deze spons moet je geprobeerd hebben.

1

De Konjac Spons van het merk The Konjac Sponge Company (note: dit is de enige originele, er zijn veel dupes in omloop) is gemaakt van 100% natuurlijk materiaal. Hij is bedoeld voor het reinigen en exfoliëren van de huid en kan zowel met als zonder reinigingsproduct gebruikt worden. In de verpakking is het sponsje hard, maar zodra je ‘m onder de kraan houdt dan wordt het al snel een echte ‘spons’, zacht, bouncy en knijpbaar dus. Door de gaatjes die er als het ware in zitten, heeft het sponsje de structuur die het mogelijk maakt om je huid te reinigen en te exfoliëren.

2

De spons is dus van 100% natuurlijk materiaal, om precies te zijn van de vezels van de konjac plant en gewoon water. Hij is dus ook volledig biologisch afbreekbaar.

3

4

Om de spons klaar voor gebruik te maken dien je deze eerst onder de kraan houden, zo wordt ‘ie zacht en flexibel.

6

De spons heeft een bolle kant en een platte kant. De bolle kant kun je in je hand houden en met de platte kant wrijf je zachtjes over je gezicht. Wat een heerlijk gevoel is dat! Ik gebruik de spons het liefst zonder reiniger, omdat ik het idee heb dat ‘ie dan ook prima werkt, maar je kunt ‘m net zo goed met een paar drupjes facewash gebruiken (je reinigingsproduct zal dan behoorlijk gaan schuimen).

Ik verwijder eerst mijn oogmake-up met miceallair water en vervolgens reinig ik mijn huid met de natte spons. Tevens ga ik met de spons dan nog zachtjes over mijn ogen heen om de laatste restjes mascara weg te halen. Mijn huid voelt na het reinigen zacht, fris en schoon aan.

7

Na gebruik knijp je de spons goed uit en laat je hem drogen. Je zou hem met het touwtje ergens aan kunnen hangen, maar je kunt ‘m ook op een droge plek leggen. De spons wordt vanzelf weer hard.

Net zoals als met bijvoorbeeld de Beautyblender is het ook met deze spons zo dat je ‘m naar verloop van tijd dient te vervangen. Afhankelijk van hoe vaak je de Konjac spons gebruikt zou ik deze na 2-3 maanden vervangen.

Aanvullend op dit artikel maak ik binnenkort een how to-video waarin je precies kunt zien hoe ik de spons gebruik.

De Konjac spons is online bij Douglas te koop voor verschillende huidtypen, denk aan een huid met acné, een droge huid, een normale huid of een gevoelige huid. Ook zijn er lichaamssponzen te koop. De prijzen variëren tussen de €12,95 en de €17,95. Ik heb de originele Konjac spons ter waarde van €12,95. Er zit zelfs een baby Konjac spons in het assortiment!

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  24/05/2016

  Ik had al eerder iets over de Konjac spons gelezen. Het lijkt mij een ideale tool om een heerlijk schoon gezicht te krijgen. Wat leuk dat er een lunch werd georganiseerd, gezellig!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Een badpak voor vrouwen zonder borsten (voor mij dus)My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  24/05/2016

  Heel interssant. Ik doe s ochtends altijd de visapure, maar misschien is dit n idee voor s avonds.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ik moest mijn ID laten zien bij het afrekenen in de supermarktMy Profile

 • Reageren
  Josan
  24/05/2016

  Hey leuk dat jij hem testte, ik zag hem laatst ook ergens aangeprezen worden als the next best Thing maar had geen idee hoe zoiets werkt. Kreeg toch een beetje het idee dat zoiets dan leeft en alhoewel ik best van de natuurlijke cosmetica ben vind ik zoiets toch een beetje eng op mijn gezicht. Maar dit durf ik nog wel.
  Josan onlangs geplaatst…Word jij ook zo lekker opgebouwd door bevallingsfoto’s?My Profile

 • Reageren
  Tamara
  24/05/2016

  Ik had hier nog nooit van gehoord!!! Wat een ontzettend handig ding! Lijkt me echt ideaal!
  Tamara onlangs geplaatst…Budget Shoplogje Action en Zeeman.My Profile

 • Reageren
  Liset
  24/05/2016

  Bijzonder ding! Ik heb hier ook eentje liggen, maar volgens mij is die van een ander merk. Wat fijn dat hij zo goed voor je werkt, je maakt me nieuwsgierig!
  Liset onlangs geplaatst…NOOSA-Amsterdam Petite Chunk Ring SilverMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  24/05/2016

  Oh ik heb dus ook zoiets op een beauty event gekregen maar dat is dan dus een dupe denk ik.. Ik gebruik hem wel eens onder de douche maar totaal niet bewust haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Gladskin tegen rosaceaMy Profile

 • Reageren
  Bianca
  24/05/2016

  Ik heb dit ook regelmatig gebruikt, maar merk nu toch dat ik steeds voor een andere manier kies en de spons niet meer aanraak x
  Bianca onlangs geplaatst…WELKE SERIE’S OF FILMS MISSEN WIJ NOG OP NETFLIX?My Profile

 • Reageren
  Nicole
  24/05/2016

  Hier had ik nog nooit van gehoord maar klinkt heel interessant!
  Nicole onlangs geplaatst…Ik ben social media moeMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  24/05/2016

  Ik vind dit product ook echt super interessant. Wil heel graag eens een konjac sponge proberen!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Ik ben verslaafd!My Profile

 • Reageren
  Leonie
  24/05/2016

  Leuk ding! Maar ik blijf toch bij watjes denk ik, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Opvang regelenMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  24/05/2016

  Dit wil (moet) ik proberen. De spons is vriendelijk geprijsd en dit had ik niet verwacht.
  Nesrin onlangs geplaatst…Columns, Carrie & CrapMy Profile

 • Reageren
  Marieke
  24/05/2016

  Ik vind ze geweldig, ik kan inmiddels niet meer zonder!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.