REVIEW: John Frieda Sheer Blonde Hi-Impact Producten

Als het op shampoo aankomt is er een aantal merken dat mij nooit teleurstelt. John Frieda is daar een van.

Mijn haar is fijn qua textuur,  kwetsbaar, deels geverfd, bovenop heeft het de neiging na een dag of twee vet te worden terwijl mijn punten juist weer erg droog zijn.

6

De Hi-Impact Vibrancy Restoring lijn bestaat uit vier producten die overbehandeld blond haar herstellen en weer laten stralen. De Vibrancy Restoring Shampoo (250 ml, € 9,99) herstelt beschadigd haar en haalt de levendige blondaccenten weer naar boven. De Vibrancy Restoring Conditioner (250 ml, € 9,99) hydrateert het haar en zorgt voor zijdezacht en stralend haar.

7

Deze zilver met zwarte tubes geven de producten een luxe uitstraling. Dit valt ook meteen op als je langs de schappen in de drogist loopt; mijn oog wordt toch altijd het meest getrokken naar dit soort designs.

shampoo-ingredienten

8

De shampoo werkt verder prima. Hij reinigt zoals een shampoo dat moet doen, mijn haar is weer fris en ruikt schoon. Na de shampoo een paar weken gebruikt te hebben kan ik echter nog niet met volle overtuiging zeggen dat het ook iets voor mijn blonde haarkleur doet.

Dan nu de conditioner, dit vind ik zelf altijd een belangrijker product dan een shampoo. Dit is het uiteindelijk het goedje dat moet zorgen voor een intensieve verzorging en uiteindelijk ook bepaalt hoe je haar valt. Zo is een conditioner die mijn haar teveel verzwaart een echte no go gezien ik van mezelf al zulk futloos haar heb.

conditioner-ingredienten

11

Ik ben content! Deze conditioner houdt mijn haar lekker soepel en natuurlijk, hij laat er nog een beetje volume in zitten en mijn puntjes zijn weer gezond en wel.

De geur van beide producten is erg lekker; fris en een beetje fruitig. Een heel klein beetje chemisch, dat moet ook gezegd worden, maar daarmee doel ik meer op de bekende ‘kappersgeur’.

2

De Vibrancy Restoring Deep Conditioner (150 ml, € 10,99) geeft extra intensieve verzorging die de dagelijkse conditioner niet biedt. Het product verbetert de textuur en glans van het haar, wat ook de kleur een opfrisser geeft.

4

3

De substantie is een stuk lobbiger dan die van de conditioner. Dit is typisch zo’n product om te gebruiken als je net op vakantie bent geweest en je haar te lijden heeft gehad onder zon, zee en chloorwater. Ik maak zelf niet zo heel vaak gebruik van haarmaskers of intensieve conditioners, maar het wordt me wel geadviseerd door de kapper omdat het je lokken toch een behoorlijke oppepper geeft.

Ik vind het lastig om een heel duidelijk verschil te merken tussen de conditioner en de intensieve conditioner qua werking. Beiden doen hun werk goed en maken mijn haar zacht en voelbaar verzorgd, misschien de deep conditioner nét een tikkie zachter. Echter is zacht niet per se een eigenschap waar ik met mijn futloze haar naar op zoek ben, ik heb liever volume. Ik vind de tube van de reguliere conditioner wel handiger dan deze pot waar snel water inloopt.

10

Het Vibrancy Restoring Oil Elixir (100 ml, € 14,99) bevat een lichtgewicht olie met hittebescherming, zonnebloemolie en arganolie. Het geeft het voorheen doffe haar weer een gezonde glans.

12

Je kunt dit product zowel op droog als op nat haar aanbrengen. Mijn voorkeur gaat uit naar droog haar gezien ik mijn haar niet na elke wasbeurt föhn. Het is echt een extra treatment om je haar meer te laten glanzen.

5

Ik breng het aan op mijn uiterste puntjes. Ik kneed hierbij lichtjes. Het is af te raden om de olie bij je hoofdhuid aan te brengen want daar wordt het heel erg vet van en dit ziet er juist weer niet gezond uit. Het product geeft een lichte shine aan mijn puntjes. Dit soort oliën vind ik altijd het meest geschikt voor mensen met pluizig haar of met krullen, op mijn sluike haar is het effect minimaal. Ook als ik zelf krullen heb gemaakt en ik wil ze van wat extra glans voorzien dan lijkt dit product me handig.

Conclusie: de Restoring Shampoo en Conditioner zijn zeker een blijvertje. De Deep Conditioner zal ik er eens in de maand bijpakken als ik eraan denk én als mijn haar echt extra verzorging behoeft, toch vind ik dit – in ieder geval voor mijn haar -geen absolute musthave. De Oil Elixir is handig voor het glans toevoegen aan de uiterste puntjes maar ook als ik krullen heb gemaakt en ik wil dat ze er pluisvrij en glad uitzien. Qua kleur heb ik zeer minimaal verschil gemerkt.

Gebruiken jullie wel eens producten van John Frieda?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  30/09/2016

  Ik gebruik eigenlijk altijd Andrelon. Lekker goedkopp, maar heel tevreden over. Misschien toch eens iets anders proberen. Je weet t nooit 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Yoghurt Griekse stijl met fruit van Ella’s kitchenMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  30/09/2016

  Klinkt goed! Voor jou dan, ik ben niet blond en heb totaal jouw haartype niet. Zelf merk ik altijd wel goed verschil tussen een conditioner en masker, een masker maakt m’n haar vele malen zachter en beter doorkambaar. Gebruik bijna altijd een masker ipv conditioner. De shampoos en maskers van John Frieda ken ik nog niet overigens, gebruik van hen alleen dat split-ends serum.
  Carlijn onlangs geplaatst…Terug van een social media-loze week: hoe beviel het?My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  30/09/2016

  Ik gebruik heel veel verschillende soorten shampoos en conditioners: wat lekker ruikt of wat in de aanbieding is.
  Ik houd altijd in gedachten dat haar dood materiaal is en dat je dat dus niet “beter kan maken”, zoals de fabrikanten van die producten je wel willen doen geloven. En mijn kapster ook nog steeds trouwens ;).

 • Reageren
  Liset
  30/09/2016

  Fijn dat de shampoo en conditioner jou goed bevallen! Zelf ben ik natuurlijk niet blond, dus ik zou er niet zo snel naar grijpen ;). Ik heb nu gekleurd rood haar en gebruik de Davines Minu haarlijn. Daar zitten alleen maar natuurlijke ingrediënten in en bevat geen parabenen. Hij is echt super!
  Liset onlangs geplaatst…Lego Duplo Around the World voor kleutersMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  30/09/2016

  Ik gebruik de volumeproducten van Jihn Frieda vaker en de blondspray, allemaal fijn spul!
  Bregje onlangs geplaatst…Oh Happy Day #26: Sprookjeshuwelijk, strand en LuccaMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  30/09/2016

  Klinkt goed. De Oil Elixir lijkt mij fijn spul.

  Ik heb nog nooit iets van dit merk geprobeerd.
  Nesrin onlangs geplaatst…GlySkinCare Argan Oil (& WINACTIE)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.