Review John Frieda Frizz Ease

John frieda frizz ease

Een tijdje geleden bezocht ik het John Frieda event, de vlog kun je hier terugvinden. Op dit event werden de allernieuwste producten van John Frieda getoond die vanaf deze week in de winkel liggen. In deze review vertel ik jullie uitgebreid wat ik van de shampoo, de conditioner en de styling foam vind.

De Frizz Ease serie bestaat al een tijdje, maar sindskort zijn de producten vernieuwd en ook het uiterlijk heeft een upgrade gekregen. De lijn bevat vele producten die bedoeld zijn om pluizig en onhandelbaar haar weer glad en gezond haar te krijgen.

DSC_1800

De glanzende verpakkingen vind ik meteen al een lust voor het oog. John Frieda hoort wat mij betreft bij het luxere segment haarverzorgingsmerken en met deze verpakkingen maken ze dat imago meer dan waar. Het glanzende uiterlijk maakten de producten dan wel weer lastiger om op de foto te zetten!

DSC_1807

De producten die je hier ziet horen bij de Frizz Ease lijn en zijn bedoeld om je haar pluisvrij te maken. Als gevolg hiervan zou je haar gemakkelijker te stylen moeten zijn. Volgens het persbericht zouden de shampoo en conditioner zelfs zorgen voor 90% minder pluizig haar. Dat zijn nog eens beloftes!

John Frieda Frizz Ease Shampoo

DSC_1821

Allereerst zien we hier de shampoo en de conditioner. Deze komen in de gebruikelijke verpakking van 250ml. Over deze twee producten wordt gezegd: ‘De revolutionaire technologie bouwt geleidelijk een natuurlijk afweer op tegen pluis, zelfs met een hoge luchtvochtigheid. Het haar wordt van binnenuit gevoed en houdt invloeden van buitenaf tegen. Zo neemt pluis met 90% af, voor een gladde, fabulous look’. Nou als je dit leest dan móet je deze shampoo toch gewoon uitproberen?! Zo gezegd zo gedaan.

DSC_1814

DSC_1815

De shampoo is vrij soepel en loopt heel snel uit de verpakking zoals je ziet. In de douche heb je hier gelukkig geen last van. De geur van de shampoo is fris en fruitig, maar heerlijk subtiel. Je wordt niet overwhelmed door een mega sterke fruitbom. Uit de ingrediëntenlijst valt op te maken dat de shampoo SLS, SLES en alcohol bevat, maar ik heb hier persoonlijk geen moeite mee.

DSC_1818

DSC_1819

De conditioner is uiteraard een stuk steviger en romiger van aard en is iets makkelijker te doseren dan de shampoo. Ik gebruik conditioner in de uiterste puntjes en ik neem daarvoor echt een kleine hoeveelheid, ongeveer twee keer de erwt die op  mijn hand ligt. Ik vind conditioner niet echt een must maar dat komt omdat ik vaak ervaar dan mijn nogal futloze haar iets meer gaat hangen op het moment dat ik conditioner gebruik. Het is dan wel weer fijn voor de doorkambaarheid van je haar.

JF CollageLinks zie je mijn haar zonder dat ik het geborsteld heb en rechts zie je mijn haar nadat ik het geborsteld heb. Ik ben erg onder de indruk van het resultaat! Zelfs zonder het te borstelen zie je dat er inderdaad weinig tot geen sprake is van pluis. Hooguit wat piekjes. Op de rechterfoto zou ik bijna willen zeggen dat mijn haar perfect zit, en dat voor iemand met heel fijn en futloos haar! Ik vind het resultaat echt top.

Het laatste product dat ik jullie laat zien is de Frizz Ease styling foam.

DSC_1824

DSC_1825

Dit is een lichtgewicht foam verrijkt met Moringa olie, die zonder hitte voor een wavy look zorgt. Ideaal als je niet al teveel tijd wilt besteden aan je haar in de ochtend zoals ik!

DSC_1826

Het valt me meteen op dat deze foam een substantie is die absoluut niet plakkerig aanvoelt, iets wat je wel vaak hebt met mousse of wax. Deze foam breng je met twee of drie pompjes aan op nat haar waarna je je haar rustig laat drogen zonder een föhn of ander hitteproduct gebruikt.

Helaas moet ik mededelen dat de foam bij mij niet het gewenste effect geeft. Ik heb hier echt veel te futloos haar voor. Ik kan me voorstellen dat het super werkt wanneer je haar iets volumineuzer van jezelf is of je misschien van jezelf al wat krullen hebt, maar bij übersteil haar zoals dat van mij, zou ik je dit product niet meteen aanraden. Ik heb het nu 4x geprobeerd en mijn haar wordt er net iets te messy van, op een manier dat het niet meer bij mijn gezicht past.

Over de shampoo en conditioner ben ik dus zeer te spreken, maar de foam kan ik met mijn slappe haar niet echt goed beoordelen. Wellicht dat dit product wel goed werkt als je van jezelf al wat slag en/of krullen hebt of iets dikker haar dan ik.

De nieuwe producten liggen vanaf deze week in de winkel. De shampoo en conditioner kosten per stuk €9,14 en de styling foam kost €10,99.

Deze review bevat producten die door een bedrijf ter beschikking zijn gesteld.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Laura
  09/02/2015

  Ik heb al zo vaak staan twijfelen om deze producten te kopen, telkens zette ik ze weer terug in het schap. Door deze review ben ik wel een beetje over gehaald, ik heb namelijk enorm last van pluizig haar.
  Laura onlangs geplaatst…BATTLE #2 | NARS ALBATROSS VS MUR GOLDEN LIGHTSMy Profile

 • Reageren
  Liset
  09/02/2015

  Ik ben altijd gek op John Frieda, ik gebruik verschillende producten van ze en blijf het geweldig vinden! De shampoo en conditioner lijken me fijn, maar ik ben nu wel hee benieuwd naar de styling foam. Misschien dat het wat is voor mijn slagen :).
  Liset onlangs geplaatst…Video | Shoplog Blond Amsterdam & WescoMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  09/02/2015

  Fijn review en jouw haar ziet er heel shiny en gaaf uit.

  Ik moet zeggen dat ik John altijd laat staan omdat er zo veel goedkopere producten naast staan. Dit doet dan toch wel iets met mij.

  Als het in de aanbieding is dan ga ik het zeker proberen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Photodiary – Keeping up with NesrinMy Profile

 • Reageren
  jacqueline
  09/02/2015

  Het zal best goed zijn maar ik vind het te duur,daarbij vind ik de Herbel Esence supergoed en ook heel lekker ruiken.Werkt net zo goed maar stuk goedkoper.

 • Reageren
  Kirsten
  09/02/2015

  Ik ben al een tijdje op zoek naar een fijne verstevigende shampoo en conditioner.. Vrij moeilijk met mijn haar. Ik ga deze eens proberen! Je haar zit er echt mooi uit!
  Kirsten onlangs geplaatst…Outfit – All Day BlackMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.