Review: Essence Get Big Lashes Waterproof Mascara

Essence mascara 1

Nu het weer de laatste weken echt zomerse temperaturen bereikt en we met zijn allen weer massaal naar het strand trekken, is het ook tijd om eens wat waterproof mascara’s onder de loep te nemen. Deze keer review ik de Essence Get Big Lashes Waterproof Mascara. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Waterproof mascara is ideaal om te gebruiken bij warm weer wanneer je iets meer transpireert en misschien ook een verkoelende duik wilt nemen in de zee of in het zwembad. Ik gebruik waterproof mascara in de zomer zeker niet op dagelijkse basis, maar wel als ik weet dat het echt heel warm gaat worden of als ik een dagje strand heb gepland. Uiteraard is het bij regen ook een goede oplossing.

Essence eyeliner 2

Juist omdat ik het niet zo vaak gebruik vind ik het ook niet nodig om erg veel geld uit te geven aan een waterproof mascara. Mijn eisen zijn dan ook iets lager dan bij een gewone mascara. Uiteraard vind ik het wel belangrijk dat de mascara blijft zitten wanneer mijn ogen nat zijn en dat mijn wimpers gesepareerd worden en wat volume krijgen. Laten we gaan kijken naar het borsteltje:

Essence Mascara 3

De Essence Get Big Lashes heeft een vrij normale borstel. Niet te groot, niet te klein. Hij voelt op een een of andere manier wel vrij ‘droog’ aan als ik het borsteltje uit de verpakking haal. Alsof er niet heel veel mascara op het borstelje is meegekomen. Ik laat je nu eerste een foto zien waarop ik geen mascara draag, en daarna het resultaat mét mascara.

collage essence 1

En nu met:

essence collage 2

Hmm.. Ik kan niet zeggen dat ik ontevreden ben, zeker niet. Maar volume geeft de mascara niet. Hij maakt mijn wimpers zwart en verlengt ze iets, maar voor een normale mascara zou dit echt onder de maat zijn in mijn ogen. Mijn wimpers worden er ook een beetje rommelig van lijkt het. Vooral voor mijn onderwimpers vind ik het borsteltje niet zo geschikt. Je maakt al gauw vlekken.

Ter vergelijking, links zonder mascara, rechts met:

Essenca collage 4

Hier zie je duidelijk hoe weinig de mascara voor mijn ogen doet. Hij voegt alleen wat zwart toe op mijn ogen en meer niet. Maar toegegeven, voor een dagje strand kan ik hiermee leven.

Essence mascara 4

Het gaat er uiteindelijk nog om of hij de kritische watertest doorstaat… Nou, dat doet hij hoor! Na een aantal plenzen water in mijn gezicht zit de mascara er nog prima op. Mijn wimpers zitten iets meer aan elkaar geplakt maar even met je vingers er door en ze zitten weer goed. Dit maakt voor mij een hoop goed. Deze mascara is dan ook zeker een genomimeerde voor mij als ik naar het strand ga.

De Essence Get Big Lashes Mascara is te koop bij Kruidvat voor €2,59.

Draag jij wel eens waterproof mascara?

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Florentine
  28/05/2014

  Toevallig! Ik heb ‘m ook en ik vind er précies hetzelfde van! Goede review heb je gemaakt! X

 • Reageren
  The Berbs
  31/05/2014

  Niets bijzonders, maar prima voor het strand
  The Berbs onlangs geplaatst…Nieuwsoverzicht #5My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.