Review: de enige echte Beautyblender

Cover 3

Het blijft een hit, de Beautyblender. Ook ik heb er in het verleden al een aantal versleten maar toen ik overging op de Real Techniques Miracle Complexion Sponge heb ik het roze eitje een tijdje niet gebruikt. Toen ik er in de Douglas tegenaan liep kon ik het niet laten weer een kakelvers exemplaar mee te nemen.

Alvast excuses voor de foto’s, deze zijn gemaakt met mijn Iphone want mijn camera ligt nog bij de maker.

In al die jaren dat ik mijn make-up doe, heb ik talloze manieren geprobeerd om mijn foundation zo natuurlijk mogelijk aan te brengen. Ik heb echt fases waar ik doorheen ga. De ene keer gebruik ik het allerliefst mijn vingers, de andere keer vind ik een buffing brush weer heel erg prettig en weer een andere keer gebruik ik een stippling brush. De laatste tijd ben ik weer helemaal into sponsjes, vooral om mijn concealer aan te brengen maar ook vaak voor mijn foundation. Zoals ik al zei gebruikte ik steeds eentje van Real Techniques maar ik vond wel altijd dat de Beautyblender iets prettiger werkte. Deze laatste heeft echter wel de meeste impact op je portemonnee.

IMG_9157

Ik rekende het sponsje voor 19,95 af bij Douglas. Ik kan me nog herinneren van een aantal jaren geleden dat ik het sponsje voor rond de 13 euro kocht, maar dat is helaas verleden tijd.

Goede Beautyblender Collage

De Beautyblender kenmerkt zich door een eivormig uiterlijk en een knalroze kleur. Al zijn ze er geloof ik inmiddels ook in het zwart en in het wit te verkrijgen maar bij Douglas verkopen ze alleen de roze variant. In het doosje is het eitje niet groter dan vijf centimeter. Het is de bedoeling dat je de spons natmaakt. Dat heb ik op bovenstaande foto gedaan. Het sponsje zet zich op deze manier uit. Doordat hij vochtig is neemt hij minder product op en, nog belangrijker, zorgt hij voor een prachtig air brush effect op je gezicht wanneer je je foundation ermee aanbrengt.

Resultaat Collage

Hierboven een impressie van hoe je de Beautyblender gebruikt. Je brengt je foundation aan op je hand en vervolgens werkt je het al deppend uit je op gezicht. Ook je concealer kun je op deze manier aanbrengen. Door de grootte van de Beautyblender gaat het vrij snel. Het resultaat is een flawless gezicht!

Je kunt er ongeveer drie maanden mee doen en dan moet je de Beautyblender vervangen. Wassen gaat heel gemakkelijk met een klein beetje milde shampoo.

De Beautyblender is o.a. te koop bij Douglas voor €19.95. Ook verschillende webshops, zoals Boozyshop, Themakeupspot en Bol.com verkopen het product.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Rosanne
  17/09/2015

  Fijn artikel! Moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een sponsje heb gebruikt voor het aanbrengen van mijn foundation maar ik ben er zeker nieuwsgierig naar geworden!
  Rosanne onlangs geplaatst…Mijn weg proberen te vinden in het bloggenMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  17/09/2015

  Wat fijn dat hij jou zo goed bevalt! Ik heb zo’n 4 jaar terug een echte beautyblender geprobeerd, maar hij viel mij een beetje tegen. Ik weet niet wat ik verkeerd deed, maar het had bij mij geen mooi effect, haha. Hij is inderdaad een stuk duurder geworden, ik geloof dat ik hem destijds ook voor zo’n €12,- had gekocht. Whoops!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…WIN! | Sacha schoenen naar keuzeMy Profile

 • Reageren
  Malou
  17/09/2015

  Ik heb een neppe, die ik zo nu en dan nog wel eens gebruik.
  Malou onlangs geplaatst…ESPRIT WISHLISTMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  17/09/2015

  Mooi effect. Ik heb nog nooit een spons gebruikt, het zijn mijn vingers of die ene kwast die ik heb 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Mr & Mrs M. On the run | Dwars door HasseltMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  17/09/2015

  Ik heb eigenlijk nog nooit een sponsje gebruikt voor foundation. Misschien toch maar eens proberen.
  Tamara onlangs geplaatst…Als je je leven opnieuw zou mogen doen.My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  17/09/2015

  Ik ben hier echt zo benieuwd naar….gebruik nu een fijne kwast, maar ga dit toch eens aanschaffen icm een dure foundation die ik mijzelf dan cadeau doe 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…Ik ben de student, zij is mijn lerares.My Profile

 • Reageren
  Lillyshuid
  17/09/2015

  Ik vind de beautyblender echt geweldig… kan niet meer zonder! Ook de beautyblender micro mini is fantastisch!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…NARS Dolce Vita lipstickMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  18/09/2015

  Ook hier een Beauty Blender virgin. Heb alleen dupes in huis, niet de real deal. Het resultaat is erg mooi, misschien toch eens proberen. Hij is altijd nog goedkoper dan een kwalitatieve kwast van bijvoorbeeld MAC.
  Carlijn onlangs geplaatst…Welcome to my home gymMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.