Davidoff Cool Water Exotic Summer

Het is blauw, fris en lekker… Ik heb het over Davidoff Cool Water Exotic Summer!

Wie kent ‘m niet, de geur Cool Water Woman van Davidoff. Ik geloof dat in ergens in de tweede klas zat (zo’n 12 jaar geleden) dat ik voor het eerst kennismaakte met dit überfrisse parfum. En lekker dat ik ‘m vond! Gewoon zo eentje die werkelijk al-tijd kan. Zo’n geur voor alle leeftijden, voor alle type vrouwen en voor iedere gelegenheid. Super blij was ik dan ook dat ik dit keer de exotische variant ontving.

2

“Fris maar onmiskenbaar vrouwelijk opent Cool Water Woman Exotic Summer met de verleidelijke aquatische noot van meloen, die zich ontwikkelt tot een teder hart met lelietjes-van-dalen. De subtiele belofte van dit bloemenboeket wordt in de basis bekrachtigd door een rijk, sensueel geurspoor van iriswortel.”

3

smell

Voor mijn gevoel wijkt de geur niet heel veel af van de originele Cool Water, maar ik vind dat alleen maar positief. Je merkt wel dat er een tropische hint aan zit. De geur is niet te aanwezig en past zich in mijn geval snel aan aan de huid. Normaal gesproken hebben parfums wat langer nodig om op mijn huid goed tot zijn recht te komen (ik vermoed dat dit met mijn hoge zuurgraad te maken heeft), maar bij dit parfum is dat niet zo. De geur is zeker niet te aanwezig, hij is subtiel, sportief en fris. De geur blijft niet bijster lang hangen, dus ik spuit ‘m nog een keertje extra bij rond het middaguur.

Is het een speciale geur? Nee. Maar moet dat altijd om aantrekkelijk te zijn? Absoluut niet! Cool Water Exotic Summer is juist doordat hij niet heel uitgesproken is, een comfortabele geur. Zo’n geur waarbij je niet snel bang hoeft te zijn dat iemand ‘m niet lekker vindt. Zeepachtig, casual en goed voor elke dag.

4

Wat betreft het design: Davidoff heeft zich nog steeds gehouden aan de alombekende druppelvorm, dit is het enige waarvan ik zeg mwoah, daar had wat mij betreft wel iets meer aandacht aan mogen worden besteed. Misschien een specialere dop, misschien een opvallender flacon, misschien iets meer kleur. Maar dat is misschien wel net zo persoonlijk als de geur zelf. Aan de andere kant straalt de flacon wel de juiste associatie uit: fris en zomers.

Tot slot nog een leuk weetje: Cool Water Woman is tevens de favoriete geur van Yolanthe. Als je nu nog niet overtuigd bent 😉

Davidoff Cool Water Exotic Summer is vanaf half maart bij parfumerieën en warenhuizen verkrijgbaar. Hij kost ongeveer €39,18 voor 100ml.

Wat vind jij van de geur Cool Water?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  16/03/2016

  Op de middelbare school was de gewone cool water echt mijn favoriet. Ik ben erg benieuwd naar deze. Als ik in de parfumerie ben ga ik hem zeker eens proberen.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Pap maken van moedermelkMy Profile

 • Reageren
  Dorien
  16/03/2016

  Deze geur blijft lekker. Samen met Gucci Rush was dit wel echt een geur die ik vroeger heel vaak gedragen heb!
  Dorien onlangs geplaatst…VAN BANKZITTER NAAR FITGIRL #1 STRUGGLES, VOEDINGSTIPS EN FOTO’SMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  16/03/2016

  Ik was al fan van de gewone coolwater, maar deze lijkt me ook erg lekker!
  Tamara onlangs geplaatst…TRENDALERT! Babyshowers voor daddy’s to be!My Profile

 • Reageren
  Nicole
  16/03/2016

  Ik hou van deze geur.. Tenminste de normale variant dus denk deze ook wel!
  Nicole onlangs geplaatst…Paasdecoratie ideetjesMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  16/03/2016

  Een heel lekker geurtje! Een klassieker!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: Gepersonaliseerde naampuzzel van Cre8My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  16/03/2016

  Cool Water is een klassieker, een geur die ik bij anderen altijd lekker vond ruiken. Zelf heb ik dit geurtje nooit gebruikt want het past niet bij mij.

  Fijne review. Knap dat je een review over een geur hebt geschreven, dit vind ik namelijk ontzettend moeilijk 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 6My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  16/03/2016

  Ik kan me echt gewoon exact voorstellen hoe dit ruikt, als je zegt fris, sportief en exotisch. Denk dat het wel een geurtje is dat bij mij past, en dan vooral voor overdag op een normale werkdag. Gewoon als je niks bijzonders hebt.

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  16/03/2016

  Vroeger was dit inderdaad een hele populaire geur! Lekker fris en zomers. Toch zou ik ook wel eens een andere fles willen zien, haha. Het wordt wel iets aan de gedateerde kant zo onderhand ;).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Winactie | Win €50,- shoptegoed bij Sans-online!My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  16/03/2016

  Grappig dit was mijn eerste geurtje 15 jaar geleden! Ik ga zeker even snuffelen in de winkel straks.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Lentekriebels. Wat doe jij het liefst in de zon? + WinactieMy Profile

 • Reageren
  Marjon
  16/03/2016

  Ik kan me nog herinneren dat een aantal jaren geleden iedereen gek op deze geur was. Wat leuk dat die weer in een nieuwe uitvoering is uitgebracht. Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…NEW VLOG ONLINE: What’s in my bagMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.