Review CC cream Beauty UK

DSC_1093

Mijn ontdekking van 2014 was gegarandeerd de CC cream. Ik heb er talloze uitgeprobeerd en er was er eigenlijk geen een waar ik ontevreden over was. CC creams geven een medium dekking en zijn vooral bedoeld om kleurcorrecties aan je gezicht te geven, maar ik vind dat ze in feite hetzelfde werk doen als foundations. Vandaag review ik de Beauty UK CC cream.

Eigenlijk gebruik ik elke dag wel een foundation, BB- of CC cream. Ik heb vaak een paar duurdere varianten in mijn stash staan voor als ik er zeker van wil zijn dat mijn gezicht de hele dag mooi egaal blijft, en ook altijd een paar budget varianten die goed genoeg zijn voor een paar uur dekking. Van Beauty4Sale ontving ik een CC cream waar ik nog nooit eerder kennis mee had gemaakt: de Beauty UK versie.

DSC_1092

CC cream staat voor colour correcting cream en zorgt ervoor dat, zoals de naam als zegt, kleurverschillen in je gezicht gecorrigeerd worden. Denk aan donkere plekken onder je ogen, rode vlekken rondom je neus en wangen, en witte en bruine kleurverschillen op de rest van je gezicht. Bijna niemand heeft helemaal een egale huid die uit 1 kleur bestaat, daarom is zo’n CC cream een ideaal product. De factor 30 die erin verwerkt zit biedt bovendien een fijne bescherming tegen UV straling.

DSC_1097

DSC_1098

DSC_1100

DSC_1101

Ik ontving de kleur Fawn, een perfecte kleur voor mij als ik gezelfbruind heb. Er zijn nog lichtere kleuren beschikbaar, namelijk Natural (de lichtste) en Biscuit (de donkerste). De substantie van deze CC cream is vrij plakkerig, dus je moet snel zijn met uitsmeren anders krijg je vlekken. Onder de CC cream gebruik ik nog een hydraterende dagcrème die als basis voor de CC cream fungeert.

cc cream Collage

Je ziet links een foto van mijn gezicht zonder iets erop. Hier en daar wat roodheid en kleurverschil. Vooral rondom mijn mond is de kleur niet egaal. Op de rechterfoto draag ik de CC cream. De dekking is licht tot medium en perfect voor dagen dat je een ietwat luchtige uitstraling aan je gezicht wilt geven. Ik vind het vooral belangrijk dat de plekjes waar het wat roder op mijn gezicht is zoals mijn wangen, bedekt zijn. Dat is goed gelukt! Ik heb de CC cream met verschillende brushes uitgetest en ook met mijn vingers, en ik heb gemerkt dat het aanbrengen met een stippling brush het allerprettigst werkt.

met make-up Collage

Tot slot nog een full face foto waarbij ik ook poeder en blush draag.

Eindconclusie: de CC cream geeft een prima dekking die het best een paar uur op je gezicht volhoudt. Hij voelt een beetje plakkerig aan bij het aanbrengen, dus het is van belang dat je hem snel en zorgvuldig uitsmeert alvorens hij in je gezicht is getrokken. Het voelt een beetje als een soort ‘stain’ als hij eenmaal op je gezicht zit. Hierdoor heb ik wel het idee dat hij ook als je een vette huid hebt, goed op zijn plek blijft zitten. Ik heb de CC cream heel licht afgepoederd, maar ook als je dit niet zou doen dan droog hij mooi mat op.

De Beauty UK CC cream is te bestellen op de webshop van Beauty4Sale voor €5,49.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Beautydagboek
  05/01/2015

  Deze BB cream is inderdaad fijn als je voor een lichte dekking wilt gaan. Zelf kies ik liever voor eentje die wat dekkender is zoals die van Essence. Daar ben ik een grote fan van!
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Smashbox Photo Finish Foundation Primer Pore MinimizingMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  05/01/2015

  Ik gebruik zelf eigenlijk zelden cc cream. Voornamelijk bb cream. Geen idee waarom, maar dat is er zo ingeslopen. Maar ik merk dat nu in de winter periode mijn vlekkerige huid steeds meer naar voren komt. Misschien eens tijd voor een cc cream. Fijn review!
  Kirsten onlangs geplaatst…Tutorial Sensationail – Gel NagellakMy Profile

 • Reageren
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  05/01/2015

  Wow! Prachtige dekking. Ik ben verkocht.

  CC BB Foundation concealer sjeetje ik koop het gewoon en denk alleen maar: als het maar dekt. Misschien binnenkort toch even uitpluizen wat wanneer en hoe te gebruiken.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly pictures (keeping up with Nesrin)My Profile

 • Reageren
  Marloes
  05/01/2015

  Wat geeft de cc cream een mooi effect. Erg pretty!
  Marloes onlangs geplaatst…Make-up Studio Eye PrimerMy Profile

 • Reageren
  Nathalie
  06/01/2015

  Een stomme vraag misschien maar ik ben er niet zo in thuis.. Wat is het verschil tussen BB cream en CC cream en foundation?
  Ik draag nu een foundation van Clinique en een concealer van Lancome.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.