Review: Catrice Little Red Riding Hood & Rustic Rose

Final cover

HERFST! Dat schreeuwt de nieuwe FALLosophy collectie van Catrice. Hij ligt nog maar net in de winkel en ik heb tot mijn grote plezier al twee lipsticks kunnen scoren. “Meteen reviewen!” riep een stemmetje in mij. Dus dat deed ik.

Van alle make-upproducten ren ik altijd als eerste naar de lipsticks. In de preview had ik al gezien dat de kleuren prachtig donker en mysterieus zijn en dat vind ik stiekem toch wel het mooist bij mij passen.

Fall02

Ik nam C03 Little Red Riding Hood en C02 Rustic Rose mee. C03 is een hele donkere kleur die neigt naar paars en C02 is een wat meer natuurlijke kleur die iets meer neigt naar bruin. Beide hebben ze een koele ondertoon.

cover 1

Fall01

De lipsticks zitten in een iets kleinere huls dan we gewend zijn van Catrice. De dop is bedrukt met een zilveren kastanjeblad. Hij gaat magnetisch dicht, een mooi detail dat je ook vaak bij de wat duurdere lipsticks terugziet. Wat ik erg jammer en storend vind is dat er na het afhalen van het plakband een viezig plakrand overblijft. Hier blijft allerlei stof aan hangen en daardoor gaat de huls er al snel smoezelig uitzien. Ik zal deze plakrand nog dus even moeten verwijderen alvorens ik de lipsticks bij mijn stash voeg.

Fall03

Hier zie je Little Red Riding Hood.

Fall04

Dit is Rustic Rose.

swatch

Het allerbeste zie je de kleuren natuurlijk bij de swatches. Links zie je Rustic Rose en rechts Little Red Riding Hood. De lipsticks zijn vrij glanzend waardoor ze niet 100% dekking geven. Ik vind ze erg mooi zo op het eerste gezicht. De linkerkleur komt best wel in de buurt van mijn eigen lippen en de rechterkleur, tja, dat is gewone een hele mooie herfstkleur.

02

Rustic Rose is niet opvallend, maar juist heel zacht van kleur op mijn lippen. Zoals je ziet is hij een klein beetje transparant en zit er een behoorlijke glans op. Dit is een lipstick die echt bij heel veel ooglooks kan, ik houd hier ontzettend van. Ik vind dat ze mijn lippen een erg gezond en natuurlijk uiterlijk geven. De kleur is misschien niet heel bijzonder, maar wel ontzettend flatterend en – naar mijn mening – voor heel veel dames geschikt.

03

Little Red Riding Hood is een stukje opvallender, maar qua romigheid en elegantie absoluut gelijkwaardig. Deze donkere bessentint dekt iets meer dan de vorige. De textuur van deze lipstick is wederom super! Van de twee is dit toch wel mijn favoriet omdat ‘ie voor mijn gevoel mijn ogen net iets mooier laat uitkomen.

Een lange houdbaarheid hebben deze lipsticks overigens niet, maar dat is meestal zo met wat meer romige en glanzende lipsticks. Ik vind het eigenlijk wel een feestje om deze prachtige kleuren weer opnieuw aan te brengen, heb je er des te vaker lol van.

De prijs van deze lipsticks is €4,49. Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister. De FALLosophy collectie is te krijgen t/m half november.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  06/10/2015

  Hihi je doet de fishgape.
  Ik vind vooral Little Red Riding Hood erg tof, lekker herfsttintje. Die andere is naar mijn mening iets te subtiel en niet megabijzonder. En ja grrr die plakrand, zo storend altijd!
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: Guerlain Lingerie de Peau Beauty BoosterMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  06/10/2015

  Wauw die little red reiding hood staat je echt ontzettend mooi! Tja dat plakrabdje! Zoooo vervelend altijd!
  Tamara onlangs geplaatst…Brief van een peuterpuber aan mama.My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  06/10/2015

  Rustic rose….ik ga hem proberen, vind de kleur geweldig! Ze staan jou allebei trouwens net zo goed.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Update gezondheid en werken.My Profile

 • Reageren
  Leonie
  06/10/2015

  Deze review komt net op tijd!:) ik moet nog nieuwe herfst lipsticks aanschaffen (en mn mooie knal roze even laten voor wat t is).
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: zwanger willen worden, geen alcohol!My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  06/10/2015

  Klein Roodkapje is erg mooi, staat inderdaad net mooier dan Rustic Rose. Ik heb nog nooit een lipstick van Catrice geprobeerd, voor de prijs hoef ik het niet te laten.

  Ik heb trouwens ook nog nooit mijn make-up aangepast voor een bepaald seizoen. Misschien moet ik dit maar een keer proberen.

  Fijne review en prachtige foto’s weer Sanne.
  Nesrin onlangs geplaatst…Update! Nieuwe blog?My Profile

 • Reageren
  Lisa's Beautybabbels
  06/10/2015

  Little Red Riding Hood is een prachtig kleurtje! Hij staat je erg mooi zeg!
  Lisa’s Beautybabbels onlangs geplaatst…Lisa’s Life: SeptemberMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.