REVIEW | Calvin Klein CK One Summer

Nu ik zwanger ben ruik ik geuren – soms tot het irritante aan toe – nóg sterker. Dat betekent ook dat ik juist nóg kritischer ben in het beoordelen.

Het is inmiddels vaste prik dat CK One met een nieuwe versie uitkomt als we richting de zomer gaan. De geuren zijn immer fris  en opgewekt, bovendien zijn ze unisex waardoor zowel mannen als vrouwen de geur kunt dragen. Niet bij iedere variant vind ik dit evengoed uitpakken, ik heb toch de neiging om in ‘hokjes’ te denken en het parfum beter geschikt te vinden voor ofwel een man, ofwel een vrouw. Hebben jullie dit ook?

Laten we de geurnoten eens nader gaan bekijken:

Topnoten: limoen, citroen, en komkommer;
Hartnoten: vurig trio van pepers;
Basisnoten: romige musk, guaiac hout en saffraan.

Het zijn geen noten waar ik normaal gesproken mijn parfums op uitkies moet ik zeggen. Het eerste wat ik ruik is inderdaad de komkommer gemengd met citrusnoten. De citrusnoten vind ik heel licht aanwezig, de komkommer iets sterker. Het is een geur zonder al teveel poespas of geurontwikkelingen, hij is ietwat waterig en daardoor heel verfrissend en rustgevend. De belichaming van de lente en de zomer! Het is een parfum dat je snel even op ‘splasht’ na een stranddag, of juist ’s ochtends om de dag vrolijk en zonnig mee te beginnen.

Wel moet ik ook bij deze geur toegeven dat ik hem in een ‘hokje’ stop. Naar mijn mening neigt de geur meer naar een mannelijk parfum – deels denk ik ook door de combinatie van pepers – hier moet je dus van houden. Voor de zomer vind ik dit nét kunnen voor dames, maar daarbuiten betwijfel ik of ik de geur zou dragen. Ik heb ervoor gekozen om de geur aan mijn vriend te schenken. Hij komt op zijn huid beter tot zijn recht. De ideale geur voor bij een wit overhemd en een sexy jeans 😉

De geur is nu in de aanbieding bij Douglas. Met 25% korting betaal je nog maar €29,42 voor 100ml CK One Summer.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Marloes
  30/03/2017

  De geur klinkt inderdaad best mannelijk. Ik houd zelf wel van de uitgesproken vrouwelijke geuren dus ik zou deze niet snel kopen, behalve voor mijn man dan.
  Marloes onlangs geplaatst…Ask the blogger-tagMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  30/03/2017

  Ik moet hem nog uittesten, benieuwd hoe hij op mijn huid uitpakt. Ik moet zeggen, zo uit de flacon vond ik hem wel erg lekker!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…En nu kan het afwachten beginnen…My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.