Review | Bourjois Volume Reveal Mascara Waterproof

Er heeft weer een nieuwe mascara haar intrede gedaan in beautyland: de Bourjois Volume Reveal Mascara Waterproof. Ik heb hem getest!

Ik eerste instantie was ik een beetje overwhelmed door de hoeveelheid woorden in het persbericht. Nu heeft iedere mascara natuurlijk wel zo haar beloftes, maar het was hier bijna een overvloed. Deze mascara zou er, in tegenstelling tot andere mascara’s voor moeten zorgen dat je écht ieder haartje meepakt, het borsteltje zou gewoonweg ingenieus zijn en het panoramisch vergrotende spiegeltje op de huls zou voor een uiterst precieze applicatie moeten zorgen.

4

Daarnaast stonden er nog een aantal andere beloftes in die ik voor de overzichtelijkheid even achterwege laat, want ik denk dat we pas echt iets kunnen zeggen als ik de mascara zelf heb getest.

Nu moet ik ook eerlijk toegeven dat ik van Bourjois nog nooit een mascara geprobeerd heb, dus dat ik zeer benieuwd was naar wat deze mascara voor mij kon betekenen.

5

3

Ik vind de huls in ieder geval ontzettend leuk en onderscheidend, niet alleen door de vorm maar ook doordat de buitenkant voorzien is van een  spiegeltje dat precies groot genoeg is voor je ogen. Ik vind dit wel handig, want ik heb niet standaard een spiegeltje in mijn tas (vergeet ik vaak).

Verder zorgt de driehoeksvorm voor een prettige greep. Het doet me denken aan zo’n speciale pen die kinderen op de basisschool kregen als hun greep bij een gewone pen niet goed was.

6

Dan het borsteltje. Ook hier word ik blij van. Het is een dubbele rij kunststof haartjes en kunststof doet het op mijn wimpers altijd het beste. Dit zorgt bij mij voor de meeste volume en de mooiste separatie. Het enige waar ik minder fan van ben is dat de kop van het borsteltje (waarmee je dus over je wimpers strijkt) flexibel is. Van mij mag de kop van een mascara zo stijf mogelijk zijn (zoals Le Volume de Chanel) omdat ik daarmee het beste de applicatie kan controleren.

De resultaten:

7

Mijn oog zonder mascara lijkt 10x niks maar met de juiste mascara valt er nog best wat van te maken. Ik moet zeggen dat de mascara mijn wimpers redelijk wat body geeft en daar houd ik wel van. Toch had de separatie van mij wel iets beter gemogen,  daar ben ik niet heel erg van onder de indruk. Ik vrees echter dat het ook wel een beetje met mezelf te maken heeft en dat ik misschien wat teveel laagjes heb aangebracht om het effect netjes te houden. Sowieso is waterproof mascara altijd wat plakkeriger en dit droogt tussen de laagjes door sneller op.

1

Over het totaaleffect best ik best te spreken. Heel veel meer is er van mijn wimpers ook niet te maken. Ze zijn niet overdreven verlengd en staan ook niet bol van het volume, maar ze geven mijn ogen wel een zachte look. Daarnaast kan ik prima met het borsteltje uit de voeten dus ik denk dat dit wel een blijvertje is, zij het niet eentje die ik dagelijks zal gebruiken.

De Bourjois Volume Reveal Mascara Waterproofkost €16,99 en is te koop bij o.a. Etos en Douglas.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  12/06/2016

  Wat handig dat er een spiegeltje op de verpakking zit. Alhoewel ik me eigenlijk altijd opmaak in de badkamer, waar een grote spiegel hangt. Zelf gebruik ik dinds kort geen waterproof mascara meer, maar “gewone” mascara. Ondanks dat ik ’s avonds mijn ogen reinigde, werd ik ’s morgens altijd wakker met zwarte vlekken onder mijn ogen. Nu ik geen waterproof mascara meer gebruik, heb ik geen zwarte vlekken meer.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Je (tweede) grote liefde vinden na een scheidingMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  12/06/2016

  Niet verkeerd inderdaad, maar heb wel eens betere voorbij zien komen voor minder geld.
  Nicole onlangs geplaatst…Een dreumes in bad, hoe gaat dat?My Profile

 • Reageren
  Leonie
  12/06/2016

  Hmm, ik ben niet heel enthousiast geworden nog.. Mooie verpakking en hij is goed zwart, maar t effect, mwa
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: De groeiende zwangere buik #2My Profile

 • Reageren
  Ilona
  12/06/2016

  Mwah ik vind het erg ‘spinnenpootjes’ als ik het zo zie. De verpakking vind ik wel erg leuk! Mijn holy grail is de Max Factor masterpiece max mascara, mooi zwart, volume en separatie! Ook ik heb korte, slappe en hele blonde wimpers maar die maakt er echt wat moois van! Wellicht een om uit te proberen?

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  12/06/2016

  Hmm..ik vind hem wel veel volume geven, maar ik moet zeggen dat ik niet zo onder de indruk ben van de separatie. Ik vind het zelf wat mooier als de haartjes wat minder aan elkaar kleven :). De verpakking ziet er wel mooi uit!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Tip! | De leukste Vaderdagcadeaus!My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  12/06/2016

  Fijne review, heel duidelijk ik denk dat deze mascara niet geschikt is voor mij. Ik vind het wel heel mooi zwart.
  Nesrin onlangs geplaatst…Small Talk on Sunday 17My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.