Review | Bobbi Brown Eye Opening Mascara en Skin Foundation Stick

Zitten jullie klaar voor enkele prachtige high-end producten van Bobbi Brown? Ik presenteer u!

Onlangs was ik vereerd aanwezig te mogen zijn bij een persontbijt van Bobbi Brown dat in het teken stond van nieuwste producten die aan hun assortiment worden toegevoegd én de gloednieuwe webshop die vanaf nu live is. Ik zat op mijn stoel heen en weer te wiebelen van enthousiasme kan ik je vertellen want de producten van Bobbi Brown, dat zijn zeker niet de eerste de beste.

Eye Opening Mascara (€28,50)

“Dramatisch volume en een impactvolle krul in slechts één beweging met de Eye Opening Black Mascara van de Glow Collection van Bobbi Brown. De jumboborstel duwt de wimpers naar boven, terwijl de rijke, carbon-zwarte formule de wimpers intens verdikt, krult en lift voor een ultieme frisse blik die de hele dag lang blijft. De jumbo borstel werd exclusief ontwikkeld voor deze mascara. Hij raakt elke wimper en creëert een opwaarts effect. De unieke formule houdt tot 8 uur lang.”

3

Simpeler kan een huls haast niet, maar wel helemaal herkenbaar Bobbi Brown-stijl deze strakzwarte verpakking zonder enige vorm van poespas. Mascara is een van die make-upproducten waarbij de verpakking me eigenlijk helemaal niet uitmaakt. Deze eenvoudige zwarte vormgeving vind ik eigenlijk wel praktisch; vlekjes zullen niet zo opvallen.

4

Het eerste wat me inderdaad opviel was de grote borstel en de vrij dikke staaf van de mascara.

5

Spiraalvormige haartjes.

oog 1

Zonder mascara. Nee, dan is er weinig aan mijn wimpers. Nul kleur, nul volume en nul lengte.

oog 3

oog 2

Voilà, het eindresultaat.

Het vergt wat oefening met de grote borstel omdat mijn wimpers niet al te lang van zichzelf zijn, maar het resultaat mag er wezen! Eigenlijk precies zoals ik het graag zie. Veel volume, goed zwart en veel lengte. En geheel tegen mijn verwachting in separeert de mascara mijn wimpers ook nog eens erg goed, iets wat je niet vaak ziet bij zo’n dikke borstel.

Voor mijn onderwimpers vind ik de borstel net iets te dik; ik knoei daar sneller. Oplossing hiervoor is het uiteinde van de borstel gebruiken om je onderwimpers van mascara te voorzien, dit werkt verder prima alleen is het dan iets lastiger doseren omdat aan het uiteinde van de borstel vaak wat meer mascara zit.

full face met oog

De mascara blijft de hele dag keurig op zijn plek, vlekt niet en zit stevig als een huis op je wimpers (hoe vaak heb ik niet dat een mascara aan het einde van de dag alsnog onder mijn ogen terecht is gekomen). Good job Bobbi, I’m impressed! Deze mascara heeft inmiddels een vast plekje in mijn dagelijkse stash verworven.

Als extraatje laat ik ook nog een foundation zien.

Bobbi Brown Skin Foundation Stick (€40,00)

“Bobbi’s iconische Foundation Stick is vernieuwd met een unieke transparante basis en kleurcorrigerende pigmenten voor een buitengewoon natuurlijke look. De romige, maar vederlichte textuur is gemakkelijk aan te brengen en te blenden voor een egaal resultaat en een gezond en fris ogende huid. Verkrijgbaar in 24 kleurcorrigerende tinten (ons grootste kleurenpalet).”

Foundation 1

Een van de vele voordelen die hierboven opgesomd staan, vind ik het feit dat deze foundation in maar liefst 24 kleuren te verkrijgen is. Zo’n uitgebreid kleurenpallet zie je zelden.

foundation 2

foundation 3

Mijn eerste ontmoeting met een foundationstick. Nog voor gebruik heeft de verpakking heeft mij al helemaal.. Een elegante en classy uitstraling.

foundation 4

foundation 5

De kleur die ik koos was warm beige. Mijn huid zit een beetje tussen warm en koel in, toch kies ik vaker voor foundations met een warme ondertoon omdat dit voor mijn gevoel het mooist blendt.

zonder make-up

Huid zonder foundation. Je ziet vooral plaatselijk wat roodheid en enkele pigmentvlekjes.

zonder bronzer

Huid met foundation. Wát een match! Ik ben zeer verbaasd over de dekkende, doch natuurlijke formule. Ik was een beetje bang voor een cakey of popperig effect omdat het een redelijk krachtige dekking is, maar mijn snoetje is zo egaal als wat en van enige onnatuurlijkheid is niks terug te zien. Aan te raden is om de huid goed te hydrateren voor gebruik, anders kan de stick misschien wat stroef over de huid glijden.

full face

Ik poeder de foundation slechts heel lichtjes af, meer is niet nodig. De mooiste dekking krijg je met je vingers of met de Beautyblender – ik prefereer het laatste.

De prijskaartjes van beide producten zijn best serieus (€28,50 voor de mascara en €40 voor de foundation) maar ik kan niet zeggen dat de producten dat niet waard zijn. Tot nu toe ben ik zeer tevreden over alle producten van Bobbi Brown die ik bezit. De Shimmerbricks die mijn vriend me cadeau deed (review) gebruik ik al maanden met plezier en ook over mijn Long Wear Cream Shadow stick ben ik nog steeds razend enthousiast (deze draag ik op de full face foto bij de mascara). Ik hoop ook nog lang tevreden te blijven over de producten die ik onlangs aan mijn collectie heb mogen toevoegen!

De producten zijn de te koop in de Bobbi Brown Webshop.

Houd jij van high-end make-upmerken?

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reageren
  Dorien
  22/02/2016

  Ik zou dit enkel al kopen voor de verpakking. Wauw! Ik heb zelf geen Bobbi Brown producten maar zo te zien zijn ze hun geld wel dubbel en dwars waard!
  Dorien onlangs geplaatst…8 ACCESSOIRES DIE ECHT ONMISBAAR ZIJN EN ELKE OUTFIT AFMAKENMy Profile

 • Reageren
  PinkFairy
  22/02/2016

  Die mascara ziet er goed uit! Die zal ik zeker onthouden, helemaal mijn ding. Foundation stick heb ik ook, ik gebruik hem meer als een soort concealer en zelfs om een beetje mee te contouren.

 • Reageren
  Nicole
  22/02/2016

  Hele mooie producten zeg!! Wel nogal buiten mijn budget 😉
  Nicole onlangs geplaatst…De leukste zoektermen – Zo vonden jullie Everyday-Life!My Profile

 • Reageren
  Myrthe
  22/02/2016

  Erg mooie producten en wat een gave verpakkingen! Ziet er qeer erg chique uit hoor! Ook een fijne review om te lezen! Welke camera gebruik je als ik vragen mag?
  Myrthe onlangs geplaatst…MC Diary #17: PWS presentaties en deadlinesMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   22/02/2016

   Hoi Myrthe, sorry je had het al vaker gevraagd! Ik gebruik de Nikon D3100 en ik gebruik gewoon daglicht om bij te fotograferen 🙂

 • Reageren
  Leonie
  22/02/2016

  Je kan wel weer zien dat je hier een hoop tijd in hebt gestoken! Mooie review. Die mascara, wauw, wat een mooi effect!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschap bekendmaking + ReactiesMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  22/02/2016

  O wauw die mascara geeft een heel mooi effect. Doet zijn naam eer aan. Mooie review heb je ervan gemaakt. En ja, ik hou zéker van high-end, heb bijna niet anders. Toevallig trouwens, heb vandaag ook een blogje over Bobbi Brown online staan.
  Carlijn onlangs geplaatst…Beautynieuws: drie nieuwe maskers van Bobbi BrownMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  22/02/2016

  Wat een fijne review! Ik weet dat er veel tijd in is gestoken en dat is vooral in de foto’s ook teru te zien, leuk!
  Fijne producten. Weet je toevallig of ze ook ergens in de winkel verkrijgbaar zijn?
  Rosanne onlangs geplaatst…Bewust omgaan met social media, waarom?My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   22/02/2016

   Thanks Rosanne! Bobbi Brown is ook bij Douglas te krijgen en in de Bijenkorf 🙂

 • Reageren
  Marieke
  22/02/2016

  Wat een mooie producten! Heel erg mooie foto’s ook!

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  22/02/2016

  Ah wat een heerlijke mascara! Het effect mag er zeker wezen. Dit is er eentje om te onthouden. De foundation is inderdaad een goede match zeg, alsof hij voor jou gemaakt is :). En wat een prachtige kleur draag je op je lippen, welke is dat?
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Ik weet niet waar ik naar toe wil….My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   22/02/2016

   Die is toevallig ook van Bobbi Brown! Lippotlood in de kleur Pink Mauve 🙂

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  22/02/2016

  Wat een prachtige producten! De mascara heb ik zelf ook en daar komt ook een review van online op mijn blog. Naar de foundationstick ben ik nu ook heel erg benieuwd. Al vind ik sticks vaak enorm dekkend en dat hoeft dan weer niet perse van mij
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…The Body Shop Drops of Youth Bouncy Sleeping MaskMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  22/02/2016

  Bobbi Brown trekt zoiezo de laatste tijd vaak mijn aandacht, ik ben vooral benieuwd naar hun foundation. Ik begreep namelijk dat zij veel gele ondertonen in het assortiment hebben.
  Weet jij toevallig of er een verkooppunt in Arnhem zit?
  Lifesabout onlangs geplaatst…Gezocht: het vertrouwen in mijn lijf.My Profile

 • Reageren
  Jamey
  22/02/2016

  Wauwie ziet erg goed uit! vooral die stick ben ik heel erg nieuwsgierig naar geworden!
  Jamey onlangs geplaatst…Biologische lipjes met Nvey ECO Lip LustreMy Profile

 • Reageren
  Kelly
  22/02/2016

  Wauw! Mooie producten en goede tips!! Eerst nog maar even oefenen
  Kelly onlangs geplaatst…Kinderopvang of GastouderMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.