Review Betty Brush (dupe Tangle Teezer)

cover 2

Elke vrouw heeft er ongetwijfeld vaak last van: klitten in het haar. Helemaal nu het zomer is en haar vaak te lijden heeft onder zon, strand en zonnebrandcreme, zijn klitten en knopen niet te vermijden. Toen ik een tijdje geleden in de Kruidvat was kwam ik de Betty Brush tegen, een dupe van de Tangle Teezer. Deze zou met gemak en pijnloos je haar uit de knoop moet halen. Laten we eens zien!

De Betty Brush is een namaakmodel van de Tangle Teezer, een vrij prijzige borstel die in feite hetzelfde doet als de Betty Brush, namelijk je haar snel en pijnloos uit de knoop halen.

betty brush 5

betty brush 2

betty brush 3

Wat de techniek erachter is, weet ik niet precies, maar de borstel heeft in ieder geval een apart plastic uiterlijk met pinnen die vrij ver uit elkaar staan. Het is een model dat gemakkelijk in je hand past door de ronde vormen. Aan het uiteinde zit een handvat dat je kunt gebruiken, maar ik vind het fijner om het breedste gedeelte in mijn handen te houden. De borstel is erg licht en daar moest ik in het begin even aan wennen. Het doet me daardoor toch een beetje denken aan kinderspeelgoed, mede door de kleuren roze en zwart.

betty brush 4

Volgens de beschrijving zou de borstel, behalve probleemloos door nat en droog haar glijden, je hoofdhuid tevens een massage geven waardoor je haar snel gezonder en vitaal wordt. Daarnaast is hij goed geschikt voor mensen met extensions in het haar.

betty brush

De meeste knopen in mijn haar heb ik wanneer ik onder de douche vandaan kom of op een dag dat ik mijn haar gewoon niet vaak geborsteld heb en het in de war is gewaaid.

Ik heb de borstel nu een tijdje in gebruik en ik ben er erg content mee. Ik heb ook ontdekt dat de borstel erg fijn is om onder de douche te gebruiken, als je bijvoorbeeld cremespoeling of een masker door je haar wilt kammen. De borstel doet het verder ook goed op gewoon droog haar. Ik had verwacht dat mijn haar er snel statisch van zou worden, maar dit is niet het geval.

In vergelijking met een gewone borstel moet ik eerlijk bekennen dat ik de Betty Brush iets minder fijn vind. Dit heeft niks te maken met de werking van de borstel, deze is namelijk prima, maar meer met het gevoel van de borstel. Hij voelt een beetje licht en goedkoop aan, en ik vind het juist fijn om mijn haar te borstelen met een wat zwaardere borstel. Ik heb het idee dat dat meer geschikt is voor mijn haar.

Desondanks is de Betty Brush een prima alternatief voor de duurder Tangle Teezer. Hij is te koop bij Kruidvat voor slechts €4,95.

Heb jij vaak last van knopen en klitten in je haar? Wat doe je ertegen?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.