Review 88 palette Hot Earth

DSC_1090

Zo nu en dan vind ik pareltjes als het om oogschaduwpaletten gaat. Laatst kreeg ik een nieuw 88 palette binnen, en hoewel deze paletten al een tijdje op de markt zijn, trekken ze nog steeds mijn aandacht. Ik testte een voor mij nog onbekende versie uit: het Hot Earth palette.

Ik heb twee 88 paletten in mijn bezit: de matte 88 met felle kleuren en de warm 88 met, zoals de naam als doet vermoeden, warme aardetinten. Beide paletten gebruik ik niet dagelijks, maar pak ik er vaak bij als ik eens lekker wil experimenteren met uitbundige looks. Het zijn van die paletten waar altijd net de kleuren inzitten die je bij een ander palette niet zo snel terugvindt. Logisch ook; er zitten immers 88 kleuren in!

DSC_1076

Het Hot Earth palette bevat kleuren variërend van matte tot shimmer, van licht tot donker, en geschikt voor een dag- of avondlook. Wanneer je goed kijkt, zie je dat het palette eigenlijk hele natuurlijke en draagbare kleuren bevat. Verwacht geen felroze, felgele of felle groentinten terug, maar juist dit soort kleuren met een natuurlijke touch. Aan de linkerkant zie je vooral lichte highlighters, in het midden vind je warme crease kleuren en aan de buitenkant de wat zwaardere, donkere kleuren die weer heel geschikt zijn voor smokey eyes.

DSC_1091

Je vindt in het palette behalve twee oogschaduwapplicators ook een grote spiegel. Dat maakt het palette erg geschikt om ‘m ergens mee naartoe te nemen.

Ik moet eerlijk bekennen dat de pigmentatie van veel 88 paletten te wensen overlaten. Er zijn veel varianten in omloop waar dramatisch slecht kleur vanaf komt en dan is het natuurlijk weggegooid geld. De pigmentatie van dit palette is echter in 1 woord g-e-w-e-l-d-i-g. Wat ik eerlijk gezegd van te voren ook niet verwacht had. Vooral van de shimmery kleuren is de pigmentatie erg goed.

DSC_1081

DSC_1080

DSC_1087

DSC_1614

swatch

Ik heb niet van alle kleuren swatches gemaakt, dat werd wat veel. Om je een indruk te geven van de pigmentatie heb ik wat random kleuren gekozen, zowel matte als shimmer.

Toen ik het palette openmaakte kreeg ik meteen zin om er een kerstlook mee te maken! Zo gezegd, zo gedaan.

DSC_1611

DSC_1612

Ik heb gebruik gemaakt van goud en cranberry kleuren. De complete videotutorial zie je later deze week online verschijnen. Ik heb de oogschaduw zowel zonder als met oogschaduwbasis gebruikt en ik zou je wel willen aanraden om een basis te gebruiken. Zo komen de kleuren veel mooier uit en ze pakken ook stukken beter op je oog.

Ik ben echt überenthousiast over dit palette, ik heb nu al 1001 combinaties in mijn hoofd die ik ermee zou willen maken. Ik waarschuw jullie alvast dat er veel tutorials zullen komen waarbij ik dit palette erbij pak haha.

Het Hot Earth Palette kost 18,99 en is te verkrijgen in webshop van Beauty4sale. Je krijgt met de code LaVie4sale 10% korting op je aankopen tot eind december! Beauty4sale verzendt snel, heeft de laagste prijsgarantie en ook nog eens lage verzendkosten!

Special-S-layer-low-res

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Beautydagboek
  02/12/2014

  Deze paletten zijn inderdaad heel goed gepigmenteerd! Ik heb er twee, in zowel matte als shimmer en ze zijn ontiegelijk goed ;).
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Smashbox Brow Tech wax in Dark BrownMy Profile

 • Reageren
  Kimmsanity
  02/12/2014

  Oh, wat mooi zeg! Zelf heb ik ook zo’n pallet, alleen van BH Cosmetics en met heel veel felle kleuren. Hoewel ik niet altijd even veel make up draag, ben ik altijd dol op dit soort dingetjes. xoxo

 • Reageren
  Laura
  02/12/2014

  Ik heb (nog) geen enkel 88 palette, maar deze ziet er veelbelovend uit! Met deze kleurtjes kun je ook heel veel kanten op. Mooie look heb je gemaakt!
  Laura onlangs geplaatst…Dagje uit #1 Shoppen op Utrecht Centraal: Hoog CatharijneMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  02/12/2014

  Ohhh, hij is echt heel gaaf! Ik houd echt van aardetinten. Ben benieuwd naar de tutorials!!
  Kirsten onlangs geplaatst…Video: Favorieten NovemberMy Profile

 • Reageren
  Amy
  02/12/2014

  Wat een prachtig palette, dit soort kleurtjes trekken me meer als al die felle kleurtjes uit de originele 88 palettes! 🙂
  Amy onlangs geplaatst…Yves Rocher Hydraterende handcrème zwarte vruchtenMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  02/12/2014

  Ik had toch echt 88 swatches willen zien 😉

  Ik ken het niet en moet zeggen dat het mij aanspreekt omdat het dus 88 kleuren bevat voor een relatief goed prijsje.

  Leuk geschreven en mooie foto’s!
  Nesrin onlangs geplaatst…Giorgio, Sylvie, foundation & vacature gay BFFMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  02/12/2014

  Wat een prachtig palette! Ziet er heel mooi uit! En inderdaad goede pigmentatie!
  Dionne onlangs geplaatst…Mijn liefde voor | ReizenMy Profile

 • Reageren
  Melissa
  02/12/2014

  Mooi palette zeg, veel verschillende kleuren! Mooi 🙂 Ik heb zelf het 88 warm palette en het 40 palette, maar ik moet zeggen dat ik ze eigenlijk niet (meer) gebruik.

  (Ik heb je vorige week trouwens een mail gestuurd nav je oproepje op Facebook, heb je die gehad?)
  Melissa onlangs geplaatst…Swatch: Catrice Luxury Lacquer – Plum FictionMy Profile

 • Reageren
  Marjoleine
  02/12/2014

  Wat een mooie kleurtjes!

 • Reageren
  Marije | BakingBeautyNL
  02/12/2014

  Oeh, dat zijn echt heeeel veel toffe kleurtjes! En ik zie al allemaal mooie kleurtjes voor een mooie kerstlook.. Wat een pareltje 🙂
  Marije | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Gezichtsbehandeling en pedicure bij SabonMy Profile

 • Reageren
  Bertine
  02/12/2014

  heeeel mooi! ik heb nog zulke grote paletten van ebay in mijn stash..misschien er toch maar weer eens bij pakken@!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.