Restyling van onze slaapkamer

Ik geef toe dat ik het inrichten van mijn huis een hele uitdaging vind. Ik heb niet – zoals veel anderen dat wel hebben – een duidelijke voorkeur voor een bepaalde stijl en ik vind vaak heel veel dingen leuk.

Zelfs met Pinterest erbij wordt het er voor mij niet gemakkelijker op, omdat ik daar al helemáál het idee heb dat ik alles wil en alles mooi vind.

Een van de ruimtes die ik het ‘makkelijkst’ in te richten vond was de slaapkamer. Logisch ook want je kunt er ook niet heel veel meer kwijt dan een bed en een paar kastjes 😉 We waren het er over eens dat we alles vooral heel rustig wilden houden met een subtiele kleur op de wanden en licht beddengoed. Geen Amerikaanse toestanden bij ons met tig kussens en allerlei verschillende spreien op het bed, vooral eigenlijk omdat ik te lui ben om dat iedere dag weer fatsoenlijk neer te leggen.

Hoewel ik erg blij was met hoe we de slaapkamer in het begin hadden ingericht (ik schreef er eerder een artikel over, dat lees je hier), miste ik toch een paar dingen.

 • Een tv op onze slaapkamer.
 • Een spiegel op normale hoogte, liefst opgehangen.
 • Andere/meer romantische verlichting.
 • Wat gezellige items zoals een fotolijstje of een plantje.

Na de vakantie zijn we begonnen met het restylen van onze slaapkamer. De eerste aanschaf was een nieuwe tv. Mijn vriend is nogal perfectionistisch en dat betekent dat de tv niet zomaar op een kastje mocht staan, nee, hij moest opgehangen worden en dan het liefst zo dat alle snoeren waren weggewerkt.

Onze oplossing hiervoor werd een zwevend kastje. Die hang je zo even op zou je denken, maar probleem in dit geval was dat er best diepe schroeven in de muur moesten en dat we niet wisten wat voor leidingen er in de wand liepen omdat onze badkamer daarachter grenst. Hiervoor heb je gelukkig hele handige muurdetectors die meten waar er in de muur leidingen lopen. Ik had werkelijk nog nooit van dit soort apparaatjes gehoord, totdat mijn vriend erover begon. Hij vond er eentje in de Lidl webshop. Nadat we nauwkeurig uitgezocht hadden waar we wel en niet konden boren, kon het kastje opgehangen worden. Ook dit was nog wel even een werkje, gezien ik natuurlijk slechts op halve kracht kon meehelpen.

De snoeren hebben we weggewerkt door middel van een kabelgoot. Dit was eveneens een secuur klusje dat ik ook maar aan mijn vriend heb overgelaten. Een handig hulpmiddel hierbij was een draadloze accu werklamp, ook van Lidl. Ideaal!

En dan nu het resultaat:

Als ik de sfeer zou moeten samenvatten dan zou ik zeggen dat onze slaapkamer licht, modern en toch ook een tikkie gezellig is. Helemaal af vinden we het beide nog steeds niet, omdat we graag nog een mooie poster of schilderij boven ons bed willen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan want ook daarin is zo ontzettend veel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Afijn, voorlopig zijn we heel erg blij met dit resultaat!

Tip: in de Lidl webshop vind je echt van alles voor thuisklussen. Wij hebben er in ieder geval heel veel aan gehad.

Wat is jouw stijl qua slaapkamer?


Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Beau
  07/09/2017

  Je zou voor boven je bed ook kunnen kijken voor een ixxi. Ik weet niet uit m’n hoofd hoe duur die zijn maar wel erg mooi!! Verder vind ik het er super gezellig uit zien en jullie zwevende kastje echt heel erg mooi:)

  • Reageren
   La Vie Sanne
   07/09/2017

   Goeie tip dankjewel!

 • Reageren
  Yvette
  07/09/2017

  Oh wauww dat is echt heel mooi geworden! Wat een heerlijk frisse kamer! Ik vind het kastje onder de tv echt super mooi!

 • Reageren
  Sylvia
  07/09/2017

  Ik vin het er heel mooi uitzien. Lekker clean en rustig. Je nachtkastje is zo simpel maar zo leuk!!
  Sylvia onlangs geplaatst…Update: persoonlijke & blogdoelen 2017My Profile

 • Reageren
  Aranka
  07/09/2017

  Wauw! Het ziet er echt super mooi uit! Ben lichtelijk jaloers op jullie tv-wand!

 • Reageren
  Sanne
  07/09/2017

  Haha! Grappig. Wij hebben een gelijkaardige stijl van bed, hetzelfde nachtkastje met mandjes (ook maar één, want ik heb het destijds gekocht als kastje voor de hal) en een spiegel die tegen de muur geleund staat.
  Ik heb helemaal hetzelfde probleem. Ik vind zooooo veel leuk! Onze slaapkamer mist nog heel wat aankleding. Maar dat komt nog wel met de tijd. Het ziet er alleszins heel leuk uit, de vernieuwing. Super gedaan!
  Sanne onlangs geplaatst…Brooddoos aan de poortMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   07/09/2017

   Wat grappig! Ja het kastje met de mandjes dateert nog uit mijn studententijd haha, vandaar maar eentje. We willen tzt wel twee dezelfde nachtkastjes maar we willen wel echt tegen iets leuks aan lopen.

 • Reageren
  Carolien
  07/09/2017

  Wat mooi! Mag ik vragen waar het nachtlampje vandaag komt? Ik ben op slag verliefd…

  • Reageren
   La Vie Sanne
   07/09/2017

   Van de Kwantum! Hij heet Daphne.

  • Reageren
   Eline
   07/09/2017

   Dat wilde ik inderdaad ook vragen! Was al in de webshop van Lidl aan het kijken, maar zag ‘m daar niet. ?

 • Reageren
  Yvonne
  07/09/2017

  Ik vind het geen moderne slaapkamer, maar wel gezellig inderdaad.
  Ik vind het nachtlampje super mooi en de wekker ook.! En het nachtkastje aan de rechterkant (voor de kijker rechts bedoel ik) vind ik ook heel leuk. Het andere nachtkastje begrijp ik niet zo qua stijl?
  Wij hebben ook een tv op de slaapkamer maar gebruiken ‘m bijna nooit. Ik vind het eigenlijk helemaal niets, zo’n ding op de slaapkamer.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   07/09/2017

   De nachtkastjes moeten we nog vervangen voor twee dezelfde exemplaren. We wachten even tot we tegen een mooi model aanlopen! Maar het klopt dat het linker kastje qua stijl nu nog een beetje uit de toon valt.

 • Reageren
  Angela | Great Body & Mind
  07/09/2017

  Mooie pastelletjes icm het koper! Ga je nog iets met de gordijnen doen? Misschien mooi om daar nog eens een licht stofje te hangen?
  Angela | Great Body & Mind onlangs geplaatst…Model Worden? Win Kaartjes en Ontmoet Topbureau’s Tijdens The Model ConventionMy Profile

  • Reageren
   LA VIE SANNE
   07/09/2017

   Haha jaaaa we willen indd lichte gordijnen nog.

 • Reageren
  Milou
  08/09/2017

  Haha zo lekker herkenbaar. Onze slaapkamer is ook heel rustig. Al die poespas is niets voor mij (ook veeeeel te lui om dat elke dag netjes te maken). Die muurdetectors zijn wel handig, dat hebben wij ook gebruikt bij onze verhuizing destijds. Ik vind jullie slaapkamer erg mooi geworden!
  Milou onlangs geplaatst…Leestip: Master your mindset – Michael PilarczykMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  10/09/2017

  Heel mooi geworden. Lekker rustig! Daar zul je een fijne kraamweek hebben 🙂

 • Reageren
  Demi
  11/09/2017

  Mag ik vragen waar jullie tv meubel vandaan komt?? Ziet er erg mooi uit!

 • Reageren
  Lindsey
  17/09/2017

  Wauw dat tv meubel, leuk!! Zoiets zoeken wij.. maar waar komt het vandaan?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.