Remington Your Style Dryer Kit

dryer kit

Het vinden van een goede föhn is geen sinecure. Zeker met mijn nogal futloze haar heb ik een behoorlijk eisenpakket waar mijn ideale föhn aan moet voldoen: hij moet met een behoorlijke kracht blazen, lekker in de hand liggen, niet te zwaar zijn en ook niet te groot. Vandaag in de test: de Remington Your Style Dryerkit.

remington dryer kit cijfers

De Dryer kit is een uitgebreide föhnset. Naast een föhn vind je drie andere extra opzetstukken in de verpakking: een concentrator (1) een diffuser (2) en een root boost (3). De concentrator zorgt ervoor dat je haar snel en gemakkelijk droogt, eigenlijk het basismondstuk. Met de diffuser kun je gemakkelijk nonchalante krullen in je haar maken en de root boost zorgt voor een volumineus kapsel. Een veelzijdige föhn dus!

Specificaties:

– Haardroger met verwisselbare opzetstukken
– 2300 Watt
– Krachtige luchtstroom (85 km/uur)
– Ion generator – 90% meer ionen voor een anti-statische en kroesvrije styling
– 3 warmtestanden / 2 snelheden
– Cool shot
– Laag geluidsniveau
– Afneembaar luchtfilter en rooster
– Ophangoog
– 2 aanvullende opzetstukken (die zijn afzonderlijk verkrijgbaar)

remington dryer kit fohn 2

Mijn favoriete opzetstuk is de concentrator, omdat ik het vooral belangrijk vind dat mijn haar snel droogt. De concentrator blaast heel geconcentreerd lucht uit, dit kun je ook zien aan de smalle opening. Ik style mijn haar altijd ’s ochtends en dan moet ik gewoon niet teveel tijd kwijt zijn. Als ik de concentrator gebruik is mijn haar in een handomdraai droog. De concentrator is ook perfect geschikt om je haar steil (en pluisvrij!) te maken. Houd dan een haarborstel in je ene hand en de föhn in je andere en ga streng voor streng te werk. Begeleid met de föhn de borstel als het ware naar beneden. Zelf gebruik ik de concentrator in combinatie met mijn handen en dat werkt ook prima. Ik houd meer van wat boller en voller haar bij mezelf.

De föhn blaast met zijn 2300 Watt vrij krachtig, maar toch was een derde snelheid helemaal perfect geweest. Er zitten nu twee snelheidsstanden op en drie warmtestanden (eigenlijk vier inclusief de koude stand), maar ik had het misschien liever andersom gehad. Al droogt deze rakker nog steeds bijzonder snel en effectief moet ik zeggen, dus misschien ben ik wel gewoon een zeurpiet.

DSC_1770

De diffuser kan volgens mij heel handig zijn, als je niet zo’n stuntelaar bent als ik. Ik ben er gewoon niet zo handig mee. Als je de tijd ervoor neemt dan lukt het je wel om er een nonchalante slag mee te creëren, maar voor ’s ochtends sla ik deze stap even over. Het is de bedoeling dat je de diffuser met ronddraaiende bewegingen over je hoofd laat gaan. Voor krullen druk je de punten van je haar tegen je hoofd aan en vervolgens zet je de diffuser erop. Het is aan te raden om de föhn dan niet op de warmste stand te zetten, anders brand je wellicht je hoofd.

root booster

De root boost werkt eigenlijk fijner dan ik had verwacht. Het is een soort hele grove kam waarmee je bij je wortels volume kunt creëren. Ik gebruik hem door ronddraaiende bewegingen op mijn hoofd te maken. In combinatie met mousse kun je echt een stevige haarlook creëren. Ook bij dit opzetstuk is het aan te raden de middelste warmtestand te gebruiken.

zonder opzetstuk

Je kunt er ook voor kiezen om de föhn zonder mondstukken te gebruiken, dan blaast hij gewoon uit het grote gat lucht. Werkt ook prima moet ik zeggen. Nog een pluspunt is dat de föhn weinig geluid maakt, wat ik ook al op de verpakking had gelezen. Ideaal met een slapende baby in huis!

fohn Collage

Conclusie: een fijne, handzame föhn die je haar binnen no-time droog blaast zonder al teveel lawaai te maken. Hij is lekker licht en eerlijk is eerlijk, mijn hart gaat ook wel sneller kloppen van het moderne paarse design. De drie opzetstukken zijn een fijne uitbreiding, maar de föhn doet op zichzelf ook hartstikke goed zijn werk. Als ik nog 1 puntje van kritiek mag geven dan zou ik zeggen de opzetstukken zijn zwart en de föhn zelf paars… Als de opzetstukken ook paars waren geweest dan had ik het uiterlijk een 10 gegeven, nu een 9 😉

De föhn kost rond de 35 euro en is te krijgen bij  onder andere BCC, Kijkshop, Media Markt, Mikro Elektro, Saturn, Bol.com, neckermann.com, remington-by-fonq.nl en wehkamp.nl.

Deze review bevat een of meer producten die door een bedrijf zijn opgestuurd.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  22/01/2015

  Ik heb één zwakke fohn zonder tools. Eigenlijk heb ik er wel één nodig. Ik zal eens kijken of mijn huishoudbeurs het deze maand toelaat. Kan wel wat volume gebruiken.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Life is short buy the bag!My Profile

 • Reageren
  Cheyenne
  22/01/2015

  Ziet er goed uit! Ik heb zelf ook dringend een nieuwe haardroger nodig!
  Cheyenne onlangs geplaatst…NEW IN – BARBIE SHOESMy Profile

 • Reageren
  Milou
  22/01/2015

  Wauw, leuke föhn, mooi kleurtje! Ik heb de föhn die mijn kapster ook gebruikt, met de mondstukken die jij ook laat zien. Ik heb behoorlijk was slag, dus als ik de diffuser gebruik, krijg ik grove krullen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de föhn bijna nooit gebruik, alleen als ik een avondje uit ga of zo.
  Milou onlangs geplaatst…Mijn kind.My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.