Remington Curl Revolution

Mijn haren in de krul, ik houd ervan. Toch doe ik het niet zo vaak omdat het doorgaans veel tijd kost en ik het gevaarlijk vind om met James om me heen met zo’n heet ding aan de gang te zijn.

Ik besloot de Curl Revolution van Remington een kans te geven, ook omdat ik vernomen had dat deze aan de buitenkant niet heet wordt en het dus een stuk minder gevaarlijk is om mijn haren krullen als James om me heen kruipt.

In de verpakking vind je:

♦ De krultang
♦ Een opbergetui
♦ Een handleiding

3

De Curl Revoltion is een roterende draaitang, die voor jou het krulwerk doet. Je hoeft dus niet zelf je plukken om je krultang heen te wikkelen, je stopt een lok in de Curl Revolution, draait aan de knop en al roterende maakt de krultang een krul in je haar. Dit klinkt best ingewikkeld, en ik moet eerlijk zeggen dat ik het in het begin ook nog best ingewikkeld vond. Ik heb dus even moeten oefenen om de juiste techniek onder de knie te krijgen.

5

Het apparaat is mooi roze en voorzien van verschillende hittestanden. Zelf kies ik voor de 200 graden stand, ik vrees dat mijn dunne haar niet geschikt is voor de hele hete stand van 230 graden. Ben veel te bang dan de boel te beschadigen. Hij is binnen 15 seconden warm, je kunt dus lekker snel aan de gang.

4

In het midden zit de draaischijf die je helemaal zelf kunt bedienen. Je kunt deze twee kanten opdraaien, zodat je zelf kunt kiezen of je je krul naar buiten of naar binnen gedraaid wilt hebben. Ik draai zelf eigenlijk altijd naar binnen. Dit vind ik mooier.

Je gaat als volgt te werk:

♦ Je neemt een pluk haar
♦ Doe deze tussen de tang (ik zet de tang op de helft van de pluk)
♦ Draai in de juiste richting aan de schijf
♦ Haal je haar eruit nadat de tang is rondgedraaid

curl revolution

krul

Waarom ik het in eerste instantie moeilijk vond was omdat ik niet wist hoever ik de tang op mijn haar moest zetten. Eerst had ik ‘m veel te dichtbij mijn hoofd, waardoor de draai niet goed gemaakt kon worden. Pas later snapte ik dat de tang beter wat lager kon zetten. Ik hoef immers ook niet per se krullen vanaf de bovenkant. Daar is deze tang ook niet voor bedoeld, het is echt bedoeld om een nonchalante slag mee te krijgen.

Je bent niet lang bezig per krul, het draaien is met 10 a 15 seconden wel gepiept. Iets meer tijd kost het om de juiste hoeveelheid haar met de juiste afstand in de tang te krijgen. Maar hoe vaker je het doet, hoe sneller je er in wordt.

Laten we de resultaten bekijken.

zonder krul

Eerst zie je mijn haar zonder krul. Het is sluik en er zit nul komma nul volume in.

met krul

Zoals je ziet geeft de Curl Revolution een hele natuurlijke slag in mijn haar. Het zijn niet echt krullen, maar dat is ook niet wat de Curl Revolution pretendeert te doen.

Wat ik een enorme, maar dan ook echt een enorme pré vind is dat de buitenkant van de tang koud blijft. De hitte bevindt zich aan de binnenkant van de tang en hier heb je zelf niet mee te maken, alleen je haar. Hierdoor vind ik het apparaat een stuk veiliger dan een reguliere tang die aan de buitenkant 200 graden wordt. Je kunt de tang dan ook gewoon wegleggen zonder er iets van bescherming onder te leggen.

Het roteren zelf gaat trouwens heel soepel, mits je niet al teveel styling producten in je haar hebt zitten. Ik heb de krultang nu een aantal keer gebruikt en ik merkte dat de keren dat ik er niks aan mousse of volumesprays in had, het roteren beter ging. Anders kan het wat stroever gaan en dan krijg je sneller een knik in je haar. Ik zou dus aanraden pas na gebruik iets van spray of wax in je haar te doen om de krullen het mooist te laten zijn.

De Curl Revolution is te koop voor ongeveer €56 bij o.a. Wehkamp en Mediamarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Wilmaaa
  09/12/2015

  Wat handig dat hij niet heet word aan de buitenkant!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Ik wil ook gezond zijn #2My Profile

 • Reageren
  Tamara
  09/12/2015

  Wat schrijf je toch altijd fijne uitgebreide reviews! Lijkt me best handig deze, alleen ik vind het altijd zo lang duren dat krullen!
  Tamara onlangs geplaatst…Dingen die ik overhield aan mijn zwangerschap.My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  09/12/2015

  Wauw wat een mooie look maak je er mee! Ik heb ‘m zelf ook en na meerdere pogingen die mislukten heb ik er een vriendin dolgelukkig mee gemaakt, ik hou het maar bij m’n stijltang haha. Fijn dat jij er goed mee overweg kan
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…28 weken Zwanger : Zwangerschapsupdate + babybumpMy Profile

 • Reageren
  Melanie
  09/12/2015

  Leuke review! Mooi resultaat ook. Ik heb toevallig van de week deze krultang gewonnen bij de glamour, ben er erg benieuwd naar. Je review komt dus wel goed uit voor mij. 🙂
  Melanie onlangs geplaatst…De Pumpkin Spice Latte zelf makenMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  09/12/2015

  Ik vind resultaat erg mooi. Toch denk ik, ook al blijft de tang vrij koel, dat geen geduld heb voor dit kunstje.
  Nesrin onlangs geplaatst…Kort maar krachtig TAGMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  09/12/2015

  Het kleurtje vind ik zo leuk, heel stom, maar daardoor vind ik hem gelijk al tof :). Je haar krijgt er een mooie boost door en een fijne slag in je haar. Heel glamourous!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Milieu- en diervriendelijk | Ecotools Six Piece Starter SetMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  09/12/2015

  Ik vind het er heel mooi uit zien. Ik denk dat ik een slag misschien nog wel leuker vind dan krullen. Fijn dat de buitenkant koud blijft, scheelt vaak brandwondjes bij mij. :p
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Black Polka DotsMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  09/12/2015

  Leuke review met een mooi resultaat. Ik ga dit jaar voor kerst een goede krultang vragen want de mijne is al een tijd geleden overleden, haha! Denk alleen niet dat het deze wordt, aangezien het eerder slag is dan echt krulkrul. Al vind ik het wel heel erg fijn dat de buitenkant niet warm wordt!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Garnier Loving Blends Arganolie en CranberryMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  09/12/2015

  Ik houd ook zo van krullen. Heb nu sinds kort een hele fijne (die jij aangeraden had) en ben vooral blij met het kunnen instellen van de warmtestand. 180 is al voldoende bij mij en zorgt voor twee dagen krullen. Ik vind de slagen in je haar echt mooi! Alleen wel handig inderdaad om te weten wat je je haar beter niet kunt preppen van te voren,
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn toekomst in een envelop.My Profile

 • Reageren
  Lilian
  09/12/2015

  Ziet er goed uit, maakt hele mooie slag in je haren. Ik ben ook nog opzoek naar een krultang, wie echte krullen maakt, ik heb namelijk slag van mezelf 🙂
  Lilian onlangs geplaatst…I love those 2#My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  09/12/2015

  Wat staat slag in je haren jou mooi zeg. Moet je echt vaker doen! En wat ideaal dat je nu een apparaat hebt dat juist slag creëert en niet per se krullen. Snap dat je liever geen hete tang gebruikt waar James bij is, je weet nooit. Vind je review heel helder en fijn, maar heb zelf een bos met heel veel slag dus ik ben niet helemaal de doelgroep van deze tang 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn make-uplook wanneer ik tijd heb (of maak)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.