Recept: salade met broccolirijst (nieuw bij Lidl)

Tijdens mijn shopsessie afgelopen week bij Lidl ontdekte ik dat er weer een assortimentsvernieuwing is geweest met onder andere producten als bloemkoolrijst, broccolirijst, courgettespaghetti, verse salades, groentefriet en andere groentepakketten. Ik was toch wel erg benieuwd wat ik zou kunnen maken met broccolirijst, dus ik besloot een pak mee te nemen en eens te kijken of ik daar een geslaagde salade mee zou kunnen maken.

Eerlijk is eerlijk, ik wist niet direct wat ik met een product als broccolirijst aan zou moeten. Ik had het nog nooit gegeten of klaargemaakt, kon me niet voorstellen wat de structuur zou zijn en tsja, waar viel het nou eigenlijk lekker mee te combineren? Het antwoord is: met heel veel dingen! Je kunt het in een wrap rollen, een salade mee maken, in een bowl verwerken, voor de tandoori gebruiken, in feite kun je het net zo goed combineren als gewone rijst. Het voordeel van deze variant is dat ‘ie lekker laag in calorieën is (yay voor bikiniseason).


Ik besloot op eigen houtje wat uit te proberen en er een salade mee te maken. Hiervoor gebruikte ik 1 pakje broccolirijst, wat blokjes feta, cherrytomaatjes en avocado. Als dressing gebruikte ik enkel een scheutje basilicumazijn.

De broccolirijst kook je 1 minuut en daarna giet je ‘m af. De ingrediënten heb ik erdoor gemengd toen de rijst enigszins was afgekoeld.

Wij aten de salade samen met aardappelgolfjes Indian Curry, ook nieuw bij Lidl. Ik moet zeggen dat ik erg verrast was over het geheel. De structuur vind ik wel echt anders dan gewone rijst, namelijk iets steviger (al ligt dat natuurlijk ook aan hoe lang het je het kookt). Qua smaak vond ik het perfect combineren met de overige ingrediënten en ik kan me zo voorstellen dat het in heel veel gevallen in prima vervanger is van gewone rijst.

Yep, dit komt vaker op het menu! Lekker budget, makkelijk gemaakt en ook nog eens verantwoord.

Hebben jullie wel eens een recept met broccolirijst gemaakt?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Mayara
  21/04/2018

  Ik dacht als eerste gelijk van “hé, lees ik het wel goed, broccoli rijst?”. Ik ga morgen kijken of ik heen kan, hopelijk hebben ze hem hier ook. Ik wil hem graag proberen aangezien ik van stevige-rijst structuur hou. Ik ben opzoek naar alternatieven voor witte rijst maar nog niet echt gevonden. Laten we hopen dat dit wel bevalt aangezien het een stevige structuur heeft,

  • Reageren
   Nmj kuijper
   13/06/2018

   Ja, vandaag nog, broccolirijst van AH met gerookte zalm van de Lidle.
   Heel simpel, doe de broccolirijst in een pan met kokend water, laat het 2tot 3 minuten doorkoken. Snij de gerookte zalm in kleine stukjes of reepjes en roer die door de rijst. Heerlijk en binnen 10 minuten op tafel.

 • Reageren
  Alie
  22/04/2018

  Nice! Sowieso even proberen. Goeie tip! Je kunt soms zo inspiratieloos zijn mbt koken en recepten..

 • Reageren
  Denise
  25/04/2018

  Ik heb wel eens bloemkoolrijst geprobeerd bij de AH. Daar heb ik 1 keer nasi mee gemaakt en dat was erg lekker! Door de kruiden proef je niks meer van de bloemkool. En ook lekker met een stukje witvis en groentes (tomaten, paprika, ui en knoflook met tijm en feta), smullen! Ik wil de broccoli variant ook een keer proberen 🙂

 • Reageren
  Niek
  20/01/2019

  Broccolirijst is alles van de broccoli behalve de roosjes. Fijnmalen en minuut koken en het is klaar. Roosjes gebruiken voor roerbakken of eten met zoete aardappel. Lekker koolhydraat arm voor 2 keer!

 • Reageren
  Adrienne
  27/07/2020

  Broccolierijst rauw verwerken in een salade is erg lekker voor een stevige bite.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.