Recept: pittige boerenkoolstamppot van Lidl

Het zijn stamppotweken bij Lidl en dat betekent dat er tot en met 22 februari heerlijke, verrassende stamppotmixen te krijgen zijn. Ik ging aan de slag met de pittige boerenkoolstamppot.

In de winter maken stamppotten vast onderdeel deel uit van mijn weekmenu. Het is gezond, makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren. Ik maak graag hutspot, stamppot rauwe andijvie en stamppot boerenkool. Soms op de ouderwetse manier en soms met een kleine twist. Dit keer maakte ik pittige boerenkoolstamppot van Lidl.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt (alles is te krijgen bij Lidl):

  • Pittige boerenkoolmix
  • (Ambachtelijke) rookworst
  • 750 gram aardappelen
  • Eetlepel mosterd
  • 100ml melk
  • Peper en zout

Bereiding:

Kook de boerenkool zo’n 10 minuten in een laagje water. Doe daarna de aardappelen erbij. Dit laat je samen nog 25 minuten zachtjes koken. De laatste 15 minuten leg je de worst op het geheel. Giet het daarna af en stamp het door elkaar met wat melk en een eetlepel mosterd. Het mag lekker smeuïg zijn.

De worst kun je in stukjes snijden en op de boerenkool serveren. Als je dit lekker vindt kun je nog jus aan het geheel toevoegen, maak dit dan even apart met 150 gram roomboter, 100 ml water en een heel klein scheutje azijn.

Et voilà, je pittige boerenkoolstamppot is klaar! Ik citeer vriendlief even: ‘dit is by far de lekkerste boerenkoolstamppot die ik sinds lange tijd gegeten heb’. Nou, da’s een beste uitspraak kan ik je vertellen, want zo lovend is hij zelden over mijn kookkunsten;-) Ook ik vond ‘m erg geslaagd. Hij was iets minder pittig dan ik gedacht had, dus ideaal ook voor kinderen die dol zijn op stamppot. Voorlopig is de winter nog niet over, dit gerecht ga dus ik zeker nog een keer maken.

De stamppotmixen zijn ook te krijgen in de varianten pompoen, prei-spruitjes en cavolo nero.

Ben jij ook zo’n stamppotliefhebber? Heb jij nog een favoriet recept?

#Lidlpartner

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Anneke
    03/02/2018

    Heerlijk, stamppot in alle varianten. Maar favoriet blijft toch wel rauwe andijvie of rucola met spekjes en oude kaas. Hoewel paksoi of verse spinazie op een goede tweede plaats komen. Jammie….

    Ook een persoonlijke topper is mijn zelfbedachte exotische spitskoolstamppot.

    Hiervoor heb je nodig: (2 personen)

    – 500 gram kruimige aardappelen
    – 1/2 spitskool in smalle reepjes, of 1 zak voorgesneden spitskool
    – 1 zakje cashewnoten
    – 1 klein blikje ananas(stukjes)
    – 225 ml (kokos) melk
    – Kerriepoeder en peper naar smaak

    Bereiden:

    – Schil de aardappelen en kook ze in ruim gezouten water in ca 20 minuten gaar.
    – Verhit intussen in een wok of hapjespan wat olie en roerbak de spitskool hierin beetgaar. Bak op het laatst wat kerriepoeder naar smaak mee.
    – Bak in een droge koekenpan de cashewnoten even aan tot ze goudbruin zijn en schep ze uit de pan.
    -Giet de ananas af (Let op, een klein scheutje van de siroop bewaren) en snijd indien nodig in stukjes. Bak deze nu even kort aan in wat olie in hetzelfde pannetje van de noten.
    – Giet de aardappels af en stamp ze met de (kokos)melk, de achtergehouden ananassiroop en eventueel een klein klontje boter tot een smeuïge puree.
    – Roer de gebakken spitskool, ananasstukjes en cashewnoten erdoorheen.
    – Proef en voeg indien nodig nog extra peper, zout of kerriepoeder toe.

    Eet smakelijk!

    Ps op deze manier is het recept geheel vegetarisch, maar mocht je er toch graag een stukje vlees bij eten dan adviseer ik om een half zakje cashewnoten te gebruiken en er een stukje gepaneerde kipfilet of een (krokante) kipschnitzel bij te serveren.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.