Q&A: vieze gewoontes, tattoo’s en mijn bucketlist

Tijd voor weer een persoonlijke vragenlijst! Jullie stuurden ze in, ik beantwoord ze!

Hoeveel geld geven jullie uit aan boodschappen?
Tussen de 550 en 600 euro. Het is steeds naar verloop van tijd iets meer geworden. Eerst stortten we elke keer 450 euro op de boodschappenrekening, maar daar bleken we het elke keer niet mee te redden.

Wat is je meest ranzige gewoonte?
Ik heb wel eens de gewoonte om drinken rechtstreeks uit het pak te drinken als ik te lui ben om een glas te pakken. Soms blijft er dan een smerige rand lipstick aan zitten die ik dan vervolgens niet meer goed weggepoetst krijg.

Welk eten vind je niet lekker?
Kan ik heel kort over zijn: alles met vis.

Hoe kijk je terug op je leven en wat je allemaal bereikt hebt?
Ik ben trots op de diploma’s die ik heb behaald, trots op mijn gezin en trots op mijn blog waar ik een fulltime inkomen uit haal. Ik denk dat ik best wel een behoorlijk doorzettingsvermogen heb als het gaat om studie/werk. Ik schreef mijn masterscriptie deels toen ik zwanger was en deels toen James al geboren was, dit heeft echt veel moeite en bloed zweet en tranen gekost maar uiteindelijk heb ik het wel mooi gedaan. Het voelt ook wel prettig om altijd iets hebben om op terug te vallen mocht ik het bloggen op een gegeven moment beu zijn.

Heb je wel eens iets gestolen?
Ja, vroeger aardbeienkauwgom bij de supermarkt. Toen was ik echt nog heel jong. Zo fout..

Welke eigenschap vind je het meest irritant van jezelf?
Dat ik me heel erg druk kan maken om kleine dingen. Zo zonde is dat. Hierdoor geniet ik soms minder.

Hoe ga je ermee om wanneer mensen je herkennen van je blog?
Ik vind het echt te gek als mensen me herkennen. Het gebeurt me regelmatig in de trein, in de supermarkt of gewoon op straat. Afgelopen zomer kwam ik bijvoorbeeld terug van het Adele-concert, ik stond in de file vanuit de parkeergarage en toen kwam er iemand naar de auto gerend om me gauw even gedag te zeggen en te zeggen dat ze mijn blog zo leuk vindt. Dat is toch súper leuk?!

Vindt je vriend het vervelend dat je zoveel online deelt van jullie leven?
Hij heeft er absoluut geen moeite mee (behalve dat hij zelf liever niet met zijn gezicht op mijn blog komt), hij is zo trots als een pauw op zijn bloggende vriendinnetje. Ook krijgt hij vanuit zijn omgeving alleen maar positieve reacties op mijn blog en hij schroomt niet om anderen te wijzen op La Viesagista (de kapper, zijn collega’s of zijn vrienden).

Wat zijn je favoriete boeken/films?
Ik kijk echt heel weinig films eigenlijk dus ik vind het lastig om een favoriet te kiezen. Mag ik ook een serie noemen? Dan ga ik voor Homeland en Orphan Black. Qua boeken ben ik gek op Herman Koch, maar ook kan ik genieten van een thriller van Saskia Noort of een zwijmelboek van Santa Montefiore. Het is maar net waar ik op dat moment zin in heb.

Heb je ooit nagedacht over een tattoo?
Nee, daar heb ik nog nooit over nagedacht. Ik denk niet dat het iets voor mij is. Alhoewel, een tattoo van een lipstick op mijn pols..;-)

Welke vakantielanden/plekken staan nog op je bucketlist?
Aaaah vakantie, ik houd ervan. Mijn travel bucketlist is erg lang maar op dit moment staan hoog op mijn lijstje Wenen, New York, Nepal en IJsland. Er is nog zoveel moois te ontdekken in de wereld!

Je hebt taalkunde gestudeerd, wat houdt dat precies in?
Bij Taalkunde heb je verschillende richtingen, ik ben afgestudeerd in de richting argumentatietheorie en retorica. Ik heb me dus veel bezig gehouden met argumentatie in allerlei vakgebieden zoals de rechtszaal, reclame, de politiek, etc. Mijn bachelorscriptie schreef ik over het argumentatieproces tussen patiënt en dokter en mijn masterscriptie ging over de redelijkheid van BN’ers in reclame (klik hier voor een korte samenvatting).

Met welke beroemdheid zou je wel een dag willen doorbrengen?
Ik vind Nikkie Plessen een onwijs tof wijf. Ik heb veel respect voor de manier waarop zij de modewereld heeft veroverd en ik denk dat ik nog best wat van haar zou kunnen leren op zakelijk gebied, maar ook op modegebied. Zelf ben ik niet zo’n modejunkie dus als zij mij wat advies zou willen geven dan ben ik daar heel blij mee.

Wat voor beroep zou je graag een dag willen uitoefenen om te kijken of het iets is?
Ik zou dolgraag voor één dag nieuwslezeres willen zijn.

Dat waren mijn antwoorden voor deze keer!

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reageren
  Channa
  10/01/2017

  Boodschappengeld is herkenbaar, hier werd het ook steeds meer, maar dat proberen we weer te minderen. En uit een pak drinken, tja doet iedereen wel eens toch?
  Channa onlangs geplaatst…Yes, de schoolvakantie is voorbij!My Profile

 • Reageren
  Eke
  10/01/2017

  Leuke om te lezen, Sanne! Helemaal de samenvatting van je scriptie, interessant!
  Eke onlangs geplaatst…Verlanglijstje voor mijn verjaardagMy Profile

 • Reageren
  Martina
  10/01/2017

  Het boodschappengeld… Hier ook altijd zo’n ding, want het is altijd al op voordat de maand half voorbij is. Ipv verhogen is degene die de boodschappen gaat halen steeds de sjaak 😉 leuk artikel!
  Martina onlangs geplaatst…9 Januari 2017 – Vijf favorietenMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  10/01/2017

  600 euro per maand? Wat koop je daar in hemelsnaam allemaal van? Hier is het echt veeeeel minder. En uit een pak drink ik ook haha
  Nicole onlangs geplaatst…Ons Everyday-Life #7 – Zo vierden wij Spencers tweede verjaardag!My Profile

  • Reageren
   Yvonne
   10/01/2017

   Leuke vragen en hele leuke antwoorden. Boodschappengeld is hier hetzelfde met ook 2 volwassenen en 1 klein kind. Aan Nicole dus de vraag: hoe doe jij het met veel minder dan? Tips zijn welkom (niet de standaardtips: lijstjes maken etc, want dat doe ik al..)! Misschien kun jij daar weer een blog aan wijden, Nicole 🙂

   Sanne, door jou ben ik geïnteresseerd geraakt in de studie Taalkunde. Heb al best veel HBO-studies gedaan en ook al een universitaire studie maar deze kan er ook nog wel bij 😉 Vooral scriptieonderwerpen hebben me getriggerd! Ik ga eens even op onderzoek uit.

   • Reageren
    Marianne
    10/01/2017

    Wij zijn ook met 2 volwassenen en een klein kind. Wij besteden maximaal 300 euro per maand aan boodschappen. Ik vraag me ook af hoe dat twee keer zo veel kan zijn. Is absoluut geen aanval hoor, gewoon pure nieuwsgierigheid!

    • Reageren
     La VieSagista
     10/01/2017

     Geen idee.. Luiers zijn sowieso altijd wel een hap uit het budget en daarnaast bestellen wij vaak boodschappen en dan zit je zo met 7 euro verzendkosten per keer. Meestal koop ik alle producten van A-merken, misschien dat dat iets uitmaakt?

    • Reageren
     Yvonne
     10/01/2017

     Serieus: HOE?!

     • Yvonne
      10/01/2017

      Mijn “hoe?!” was gericht op de comment van Marianne…

     • Marianne
      11/01/2017

      De meeste boodschappen haal ik bij de Lidl. Sommige producten willen we À merken dus dan ga ik naar de Jumbo. Ik doe 1 a 2 keer per week boodschappen en maak een weekmenu. Wij eten altijd vers en nooit uit pakjes en zakjes. De luiers voor mijn kleine meid koop ik altijd bij Kruidvat, huismerk. Zo redden wij het voor minder dan 300 euro per maand.

    • Reageren
     Susan
     11/01/2017

     Wij zijn ook maximaal 300 kwijt met luiers erbij. Pampers luiers in aanbieding kopen. Verder bij AH brood, limonade, chips, maiswafels, thee. Etv ander merkgebonden spul. Verder alles bij lidl. Ik maak boodschappenlijsten op basis van 4 dagen avond eten en probeer dan ook te kunnen combineren met groentes. Vis eten we te weinig.

     • Susan
      11/01/2017

      Oh en zelf koken zonder pakjes, zakjes e.d. scheelt ook veel geld!

     • Yvonne
      11/01/2017

      Marianne en Susan,
      Ik maak ook lijstjes, ga ook heel vaak naar de Lidl en koop al een jaar geen luiers meer. Ook probeer ik van tevoren vooruit te plannen wat we die week eten. Wel eten we 1X per week friet (niet zelf bakken), Dat tel ik ook mee. Verder blijft het toch een mysterie dat jullie €300 minder uitgeven vind ik..Tellen jullie drogisterij-inkopen ook mee?

 • Reageren
  marleen@burgertrutjes
  10/01/2017

  Wenen is echt een aanrader dus ik zeg zéker doen! Ijsland wil ik ook écht nog een keer heen. leuk om te lezen!
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…De realityshow van Peter Jan Rens en dingen die nóg genanter zijn!My Profile

 • Reageren
  Sandra
  10/01/2017

  Leuk dat je mijn vragen hebt beantwoord!!

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  10/01/2017

  Jaaa ik zie je het nieuws al helemaal lezen hoor.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mijn rare trekjes en gekke eigenschappen…herken jij ze???My Profile

 • Reageren
  Svintha
  11/01/2017

  Bij ons word er met een gezin van drie ook zoveel uit gegeven aan boodschappen probeer elke maand nog steeds zo zuinig mogelijk te doen en koop niet eens alles a merk en veel aanbiedingen … maar luiers luierdoekjes fruit … zijn dingen waar je niet verder op bezuinigen kan als je al aanbiedingen koopt helaas ! Het is niet anders na de luiers houden we vast stukje meer over !
  Ik zag de laatste keer toen ik in Arnhem was jou langs fietsen dat was erg grappig en had even een Huh effect .
  En hier ook guilty aan uit een fles drinken ?

 • Reageren
  Anneleen
  11/01/2017

  Haha leuk om te lezen! Nieuwslezeres zou niets voor mij zijn, ik zou constant schrik hebben om iets verkeerd te zeggen… 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageren
  Lieke van Veen
  11/01/2017

  Wat leuk ik zou ook graag naar New York en IJsland willen. Ik hou ook niet zo van films en ik kan me altijd druk maken om kleine dingen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.