Psst! Dit is hét ingrediënt voor dames met breekbaar haar!

Mijn haar en ik zijn niet altijd even beste matties. Van roos, tot haaruitval, tot snel vet wordend of juist weer heel droog haar. Aaaaltijd wat.

Inmiddels heb ik me erbij neergelegd dat ik nooit zo’n glanzende en weelderige bos zal krijgen als bijvoorbeeld Yolanthe. Van dat haar dat danst tot aan haar billen en immer shines like a diamond. Ook al weet ik natuurlijk wel dat daar tig kappers en stylistes aan te pas komen, ik ben al jaloers op het feit dat haar haar überhaupt tot over haar schouders groeit. Ik moet daar serieus moeite voor doen. Laat staan dat mijn lokken er ook nog een beetje volumineus uitzien. Toch blijf ik mijn best doen om mijn fijne haartjes opperbest te verzorgen.

Naast roos – welk probleem ik inmiddels goed onder controle heb – merkte ik vanaf oktober dat mijn haar dunner begon te worden. Nooooo not again dacht ik, ik was net zo blij dat de kale plekken – een souvenir die ik aan de post-zwangerschap periode had overgehouden – weer helemaal waren bijgegroeid. Maar helaas, mijn lokken braken weer bij bosjes af ik zag het met lede ogen aan.

Ik vertelde het aan mijn kapper en zij stelde me gerust dat haaruitval heel goed kan komen door de veranderende weersomstandigheden, maar ook door andere invloeden. Het kan te maken hebben met verven, te heet föhnen, overmatig gebruik van elastiekjes (vooral als je ze veel te strak doet) of het gebruik van verkeerde producten. Dit soort factoren kunnen er allemaal toe leiden dat je haar sneller breekt, uitvalt en dunner wordt. Als je al wat brozer haar hebt zoals ik, dan is die kans nog groter.

Het is gelukkig niet zo dat er niks aan te doen is. Haaruitval hoeven wij vrouwen echt niet te accepteren. Er bestaat namelijk een ingrediënt genaamd biotine (ook wel vitamine B7 of B8) dat erom bekend staat dat het je haar versterkt. Ik zeg wel ‘bekend staat’ maar eigenlijk hoor je helemaal niet zo vaak over dit ingrediënt, en dat terwijl deze vitamine de redder in nood kan zijn op het gebied van dunner wordend haar.

Eigenlijk zou je biotine kunnen zien als een soort ‘hair food’, dat je haar een behoorlijke extra boost geeft om het weer gezond en vol te maken; het ingrediënt stimuleert de aanmaak van keratine, een bouwstof die je haar sterker maakt. Het gaat daardoor haarbreuk tegen en zorgt voor minder haaruitval. Ook maakt het je haar dikker!

Het is wel duidelijk dat ik dit ingrediënt nodig heb om voor eens en voor altijd af te rekenen met dat tere bosje van mij.  Ik wil niet meer teleurgesteld naar mijn borstel hoeven kijken als er weer veel te veel haren na een borstelbeurt in zitten en ik wil ook wel weer eens haar dat mooi en vol tot ver over mijn schouders valt. Mij rest dus niets anders op dus dan op zoek te gaan naar shampoos en producten die verrijkt zijn met biotine. Ik houd jullie op de hoogte van mijn zoektocht..

Hebben jullie wel eens van het ingrediënt biotine gehoord?


Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Channa
  09/02/2017

  Had er nog niet van gehoord. Hier valt mijn haar uit door schildklierproblemen dus weet niet of het helpt maar het valt te proberen.
  Channa onlangs geplaatst…Naar het Veiligheidsmuseum PIT met kleine kinderenMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  09/02/2017

  Gisteren toevallig nog een blog gelezen over biotine. Ik gebruik 1 keer per 6 weken Aphogee Two step Protein Treatment. Superspul als je je haar regelmatig verft. Na gebuik voelt mijn haar meteen een stuk sterker en elastischer. 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Als je verder overal in uitblinkt, mag een verprutste rekentoets niet doorslaggevend zijnMy Profile

 • Reageren
  Sylvia ..
  09/02/2017

  Nog nooit van gehoord maar ga het zeker proberen! Ik heb namelijk ook ontzettend dun haar en kan ook maar niks verzinnen bedenken voor iets wat echt een keer helpt. Bedankt voor de tip.
  Sylvia .. onlangs geplaatst…30 life hacks voor eten en in de keukenMy Profile

 • Reageren
  Shanice
  21/02/2017

  Bedankt voor dit artikel ga het zeker proberen. Ik heb alles al geprobeerd tegen haar uitval. Nu draag ik of een lace wig of hairextensions. Een vrij dure oplossing maar goed je moet toch wat he.

 • Reageren
  ilse
  07/03/2017

  Ja ik ken het ik ben het gaan slikken na mn zwangerschap nu 9 maanden geleden en het heeft echt super geholpen nu is mn potje bijna op en ga ik over op huid haar nagel van etos daar zit het ook in. Ik slikte het eerst van de tuinen in een hoge dosering.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.