Probeer eens.. een groene smoothie!

“Yuk. Bluh. Bah. Iel. Getsie. Eet je dat echt?” Dat zijn eigenlijk de standaardreacties die ik krijg als ik vertel dat ik verzot ben op groene smoothies. En ik moet eerlijk toegeven, als ik mijn brouwsels zo ’s ochtends uit mijn blender giet, ziet het er ook niet erg aantrekkelijk uit. Maar de smaak daarentegen!

IMG_2576

Soms moet je wat proberen. Ik kwam op dat idee omdat een van mijn lieftallige huisgenoten een fervent ‘raw-food’ eter is, wat wil zeggen dat zij louter en alleen rauw voedsel eet. Om dat nog een beetje dragelijk te maken is haar favoriete manier alles in de blender gooien, zodat ze het daarna kan opdrinken.

Dat zag er wel verdomd interessant uit vond ik. Toen ik haar vroeg naar de voordelen van zo’n groene smoothie, kon ze niet ophouden met opsommen. In groene smoothies zitten bijvoorbeeld verse, rauwe ingrediënten. Het voordeel hiervan is dat alle voedingsstoffen volledig intact blijven. Zou je groenten koken, dan kook je veel van de goede stoffen eruit en kan je lichaam ze niet meer opnemen.

IMG_2577

Verder is het natuurlijk hartstikke gezond omdat er zeer weinig calorieën aan te pas komen. Het maken van een exemplaar is bovendien erg gemakkelijk: je gooit van alles aan groenten en fruit bij elkaar, doet het in de blender, en voilà, klaar is je smoothie!

Als je langere tijd deze gezonde smoothies drinkt zou dat van positieve invloed zijn op je haar, je spijsvertering, je energielevel, je gewicht en je afweersysteem.

Voor mij genoeg reden om eenmaal per dag zo’n lekker brouwsel naar binnen te gieten!

Ook eens proberen? Kijk hieronder voor een paar combinaties:

– Spinazie, komkommer, banaan

– Appel, boerenkool

– Andijvie, kiwi, avocado

– Ananas, selderij, sinaasappel

IMG_3587

Ik heb er bewust geen hoeveelheden bij gezet, omdat je voor jezelf moet uitproberen wat je lekker vindt. Om het wat minder dik en lobbig te maken, kun je gewoon water toevoegen aan je smoothie.

Drink smakelijk!

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.