Positief verrast over mijn overstap naar een Lenovo laptop

Ik heb twee gadgets waar ik absoluut niet zonder kan: mijn mobiele telefoon en mijn laptop. Al jaren biedt mijn schootcomputer me de vrijheid om te werken waar ik dat wil en wanneer ik dat wil. Hij wordt door mij dan ook intensief gebruikt en rondgezeuld. Niet alleen vanwege mijn werk zijn mijn laptop en ik onafscheidelijk, maar ook kijk ik er graag Netflix op, en surf en Youtube ik eindeloos.

Ik ben niet de meest zuinige laptopgebruiker moet ik eerlijk bekennen. Mijn vriend grapt wel eens dat het een wonder is als een laptop het bij mij langer dan een jaar volhoudt. Ik laat het geheugen propvol zitten, sleep hem overal mee naartoe, zet ‘m nooit uit, maak zelden een reservekopie (en als dat gebeurt dan is dat vrijwel altijd op aandringen van mijn vriend) en ik eet en drink gerust in de buurt van mijn notebook. Toch hield mijn laatste rakker het redelijk lang uit. Maar na een aantal haperingen en ergens het voorgevoel dat mijn Macbook het binnenkort gaat begeven, vond ik het tijd voor een nieuw exemplaar. Het werd de Lenovo Yoga.

Lenovo laptops vielen mij al eerder positief op, zeker als je kijkt naar het relatief bescheiden prijskaartje in combinatie met de functionaliteiten. Bovendien staan ze bekend om de stevige bouwkwaliteit. Ook komen ze vaak goed uit tests en reviews. De laptop komt van Coolblue.

Je begrijpt dat het solide design voor mij een uitkomst is. De behuizing van de Lenovo Yoga is gemaakt van stevig aluminium en dat maakt ‘m heel geschikt om mee op pad te nemen. Ook met het oog op rondbanjerende kinderen die wel eens met mijn laptop aan de haal gaan, is dat prettig. Het robuuste design gaat trouwens absoluut niet ten koste van het gewicht, want hij is met zijn 1,4 kg behoorlijk licht. Prima om mee te nemen in mijn tas.

Daarnaast vind ik ook de grote opslagcapaciteit een enorme pre. 1 terabyte SSD biedt genoeg ruimte voor heel wat presentaties, documenten, foto’s en video’s. Als ik iets vervelend vind dan is het wel wanneer mijn computer om de haverklap een seintje geeft dat ‘ie vol zit of wanneer hij hier traag van wordt.

De Yoga is verder voorzien van een vingerafdrukscanner. Dit is een klein metalen vierkantje rechts onder het toetsenbord. Dit vind ik zelf een hele waardevolle toevoeging. Het is een zeer veilige manier van inloggen, maar daarnaast is het ook gewoon heel erg makkelijk. Geen tijd verliezen met het invullen van een wachtwoord voordat je op je homescreen bent, maar gewoon even je vinger op de sensor leggen. Ik heb het niet gemist bij mijn vorige laptop, maar als je het eenmaal hebt wil niet meer terug 😉 (Overigens heb je nog steeds ook de functie om je wachtwoord in te typen).

Om de laptop ook als tablet te kunnen gebruiken, heeft de Yoga een kantelbaar scherm. Op deze manier kun je hem op heel veel manier neerzetten en gebruiken. Je kunt ‘m bijvoorbeeld helemaal dubbelklappen en zo plat op je schoot of op tafel leggen, maar je kunt hem ook kantelen, of juist als een soort van ’tentje’ neerzetten, handig als je bijvoorbeeld door foto’s wilt scrollen, een spelletje wilt spelen, of als ik een filmpje voor de kids wil opzetten en ik niet wil dat ze aan het toetsenbord komen.

Toen ik de laptop net binnenkreeg betwijfelde ik of ik ‘m wel echt zo vaak in tabletmodus zou gebruiken, maar nu ik ‘m een tijdje gebruik kan ik zeggen dat ik het echt wel gemakkelijk vind om hem soms op een bepaalde manier neer te zetten of even in tabletmodus te scrollen. Het toetsenbord in tabletmodus popt omhoog als je even twee keer tikt, ik moest even zoeken voordat ik dit uitgevonden had.

Bij de laptop zit een styluspen geleverd. Je kunt hiermee onder andere aantekeningen maken. Ik had verwacht dat dat niet zo heel nauwkeurig zou werken, maar hij pikt alles wat ik schrijf of krabbel perfect op, ik herken mijn eigen handschrift er echt in. De Styluspen is ook heel handig als je met Photoshop werkt. Overigens zou je ook je vinger kunnen gebruiken, maar ik heb gemerkt dat de styluspen een stuk nauwkeuriger is.

Tot slot nog kort een aantal dingen die mij positief opvielen aan de Lenovo Yoga: ten eerste de accuduur. Ik kan een hele dag doen met een volle batterij (van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, als ik er niet te zware programma’s op draai). Ik weet natuurlijk nog niet hoe snel de accu achteruit zal gaan, maar als ‘ie dit een tijd volhoudt dan ben ik erg content. Verder vind ik dat het toetsenbord ontzettend lekker typt. Klinkt misschien als een klein detail, maar zeker als ik lange tijd aan een artikel zit en veel moet typen, dan zijn lichte toetsen, die prettig aanvoelen en waar mijn vingers makkelijk over heen kunnen vliegen, een enorme pre. De toetsen van mijn Macbook vind ik zwaarder typen en dit verschil merk je toch wel als je een tijdje aan het tikken bent. De toetsen hebben ook achtergrondverlichting, dat is prettig als je in een wat minder lichte omgeving bent. Een ander handig detail vind ik het schuifje dat je standaard voor de webcam van de Yoga kunt schuiven. Normaal werkte ik met losse schuifjes (of nog erger, een pleister) maar nu is dat dus niet meer nodig.

Het fijne van deze 2-in-1 laptop vind ik de flexibiliteit. De ene keer lig ik er met de tabletfunctie languit mee op de bank, de andere keer speel ik tijdens het koken een video’tje af terwijl de tablet op standaard naast me staat, weer een andere keer sta ik aan het barretje even wat mails weg te werken of ik neem mijn laptop mee naar de tuin om daar een beetje te werken.

Als ik een lange werkdag heb, waarbij ik de hele dag boven in mijn kantoor zit te werken, dan sluit ik de laptop graag aan op een extern scherm, voor een ergonomische werkhouding.

Ik ben super enthousiast en positief verrast over mijn nieuwste aanwinst. Ik moet nog een beetje wennen aan Windows 10 op deze laptop omdat ik jarenlang natuurlijk een ander besturingssysteem en andere programma’s en apps heb gehad, maar ik leer het snel en het meeste wijst zich vanzelf. Ook heb ik One Drive geïnstalleerd op mijn telefoon waardoor ik nu gemakkelijk bestanden kan overzetten (een beetje vergelijkbaar met iCloud).

*Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Kim
  13/06/2020

  Ziet er goed uit. Welke type heb je van de yoga? Ik zag dat er keuze genoeg is en ook qua prijs.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   14/06/2020

   Hi Kim, in de derde alinea staat een klikbaar linkje! Dan kom je er direct 😀

 • Reageren
  Tamara
  18/06/2020

  Ik heb een vergelijkbare laptop van Lenovo nu bijna een jaar en ben nog steeds super tevreden. Ook ik was altijd gewend om op mijn Macbook te werken, maar heb nooit spijt gehad van de overstap. De batterijduur blijft trouwens heel goed!
  Tamara onlangs geplaatst…10x de meest verkochte herenparfums van 2020My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.