Poetsen met die hap! (Het nieuwe jaar willen we fris beginnen)

Niet schrikken, ik zal jullie niet ineens gaan vertellen dat het roer om gaat en ik in 2020 tot een ware schoonmaakheld zal transformeren. Poetsen en boenen is nog steeds geen hobby van me en ik ben nog elke dag dankbaar dat ik de allerbeste en liefste schoonmaakhulp ter wereld heb die mij een hoop taken uit handen neemt. Toch zijn er bepaalde momenten die ervoor zorgen dat de Miep Kraak in mij toch ineens weer wakker wordt. Dat is 1. Wanneer ik nesteldrang heb (maar goed, dat is inmiddels alweer drie jaar geleden). En 2. Een nieuw jaar (en die zit er nou toevallig net aan te komen).

Ik grijp het nieuwe jaar graag aan om de boel flink uit te mesten en schoon te maken. Om tijd te besparen maak ik gebruik van handige oppervlakte reinigers van Leifheit.

Psychisch vind ik het altijd lekker om met bepaalde dingen ‘fris’ te beginnen: nieuwe agenda, schoon huis, opgeruimde kasten, gezonder eten, je kent het wel. Het is een fijn gevoel om het nieuwe jaar letterlijk met een schone lei te starten.

Zeker na de maand december die natuurlijk rammend volgepland staat, toch altijd enigszins chaotisch verloopt en geheel draait om gezelligheid, versiering en eten, is het lekker om in januari je huis weer te ‘ontkersten’ en overal de bezem door te halen.

Dit zijn de taakjes die ik voor deze keer op de planning heb staan:

Te beginnen met de Kerstboom natuurlijk. We waren er dit jaar lekker op tijd bij, dus dan kijk je relatief lang tegen de boom aan. Word ik heel vrolijk van, maar het voelt ook goed om hem op een gegeven moment weer af te tuigen en bij de straat te zetten.

Opruimen algemeen. Denk aan kleding die niet meer past, incomplete setjes sokken, tassen die ik niet meer gebruik, schoenen die af zijn, lege batterijen, make-up en huidverzorging die al veel te lang in de kast staan. Lekker uitmesten die hap!

Werkgerelateerde zaken sorteren. Mijn camera’s weer op hun plek, SD-kaartjes bij elkaar zoeken, oude paperassen weggooien, notitieboekjes op een fatsoenlijke stapel leggen, laptop schoonmaken, inventariseren wat ik nodig heb aan nieuwe kantoorgerelateerde artikelen. Eigenlijk zou ik dit vaker moeten doen, maar ik kan me er zo slecht toe zetten…

Keukenkastjes uitmesten. En dan bedoel ik niet de pannen- of voorraadkast (die zijn gelukkig goed bijgehouden door mijn hulp), maar wel de vijf ‘rommellaadjes’ in mijn keuken waar ik gedurende het hele jaar dingen in pleur waar ik eigenlijk geen andere plek voor kan verzinnen. Losse sleutelhangers, een rolmaat, kapotte pennen, niet-plakkende post-its, dat soort random zaken.

Zijn er bepaalde momenten in het jaar dat jij het op je heupen krijgt?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Melissa
  06/12/2019

  Ik heb het altijd in het voorjaar. Weer lekker alle deuren en ramen open, tuin weer klaarmaken, vrolijke vies en dus lekker schoon in huis. Alles lekker buiten uitkloppen. Alsof ik uit een winterslaap kom :p

 • Reageren
  Sara
  07/12/2019

  Grappig! Ik zei gisteren nog tegen Mn moeder dat ik het flink te pakken heb! Alle kleding staat dit weekend op de planning om uit te zoeken. Ook heeft mijn man de taak gekregen om planken te maken in de voorraadkast, zodat ik die eindelijk overzichtelijk kan maken! Ik erger me ineens aan alle rommelige kastjes en laatjes, dus ik ga flink aan de slag vandaag! Had de link met het nieuwe jaar nog niet gelegd, maar dat zal het zijn!

 • Reageren
  Tamara
  10/12/2019

  Wat grappig dat jij dit ook hebt! Ik ben van de week na sinterklaas begonnen met het speelgoed van mijn dochter, en gister heb ik de keukenkastjes gedaan. Voor het einde van het jaar is mijn huis weer lekker opgeruimd
  Tamara onlangs geplaatst…Trend van het moment: Kniehoge laarzenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.