Plannen voor de zomervakantie + EUROCAMP WINACTIE

Misschien zit jij met je hoofd nog helemaal niet bij de zomervakantie van komend jaar, sterker nog, misschien ben jij nog wel bezig met het plannen van een wintersportvakantie. Toch wil ik je alvast meer vertellen over onze vakantie van zomer 2018 mét twee kleine kinderen.

Waar gaan we heen, wat is er te doen en wat voor accommodatie hebben we?

We hebben best wel even zitten dubben of we het deze zomer al aan wilden met twee kindjes op vakantie. Isé is dan 7 – 8 maanden en hoewel ze dan natuurlijk wel newborn af is, vind ik het best wel wat om zo’n kleintje al mee op vakantie te nemen naar het buitenland. Aan de andere kant, ik weet hoe geweldig James het vindt om de hort op te gaan en het hoeft natuurlijk allemaal niet al te ingewikkeld te zijn, als het vakantieadres maar op kinderen geënt is en ik zelf niet al te veel hoef mee te slepen aan bedjes, badjes en beddengoed.

In samenwerking met Eurocamp mag ik met het gezin een weekje op een van hun campings vertoeven. Gelukkig zijn de campings met Eurocamp súper kindvriendelijk en dit maakt het voor de ouders een stuk relaxter, wetende dat James zich kan vermaken in de speeltuin, bij het kinderanimatieprogramma of in het zwembad.

Wij zullen verblijven in een Aspect caravan met terras op camping Les Sablons***** in het zuiden van Frankrijk. We vliegen naar Béziers en vanaf daar is de camping maar 10 minuten rijden. Ideaal! Je kunt hiervoor een taxi nemen maar wij zullen een auto huren zodat we ons tijdens de week ook nog een beetje door de omgeving kunnen verplaatsen.

De camping ligt direct aan het strand, heeft meerdere (verwarmde) zwembaden, biedt animatieprogramma’s voor kinderen, heeft een restaurant, bar, supermarkt, krantenwinkeltje, fietsenverhuur, bakker en pinautomaat. In de buurt kun je daarnaast nog grotten bezoeken, kanoën en pretparken bezoeken.

WINACTIE

Lijkt het jou leuk om in een Eurocamp accommodatie te verblijven ergens in Europa? Goed nieuws, want ik mag een Eurocamp reischeque ter waarde van 200 euro weggeven aan een van jullie! Dit zijn de voorwaarden:

 • Te besteden aan een vakantie in 2018 naar één van de Eurocamp bestemmingen.
 • Geldig voor maximaal een verblijf van minimaal 3 nachten in een van de Eurocamp accommodaties, op basis van beschikbaarheid.
 • De korting is geldig op de accommodatie types: Stacaravan Azure, Avant, Vista, Espace, Esprit, Classic, de bungalowtent en safaritent.
 • Het aanbod is strikt persoonlijk, niet overdraagbaar en niet inwisselbaar tegen contanten.
 • Extra’s zoals bedlinnen, strandlakens of een startpakket zijn voor eigen rekening bij te boeken.
 • Geldig voor nieuwe reserveringen.

Laat onder dit artikel in de reacties weten waar jij graag heen zou willen. Ook zou ik het waarderen als je me volgt op Instagram @laviesanne (als je dit niet al deed natuurlijk). De winnaar maak ik bekend op 25 januari.

Dit vind je misschien ook leuk

50 reacties

 • Reageren
  Mendy
  17/01/2018

  Wat een gave winactie! Ik zou graag willen winnen omdat manlief het van huis uit gewend is om altijd te kamperen en ik meer de luxere hotel vakanties gewend ben. Een stacaravan zou dan een mooie middenweg zijn om het te proberen! En uiteraard volg ik je al lang op instagram 🙂

 • Reageren
  Eline Quist
  17/01/2018

  Dit is de manier om mijn vriend kennis te laten maken (met een hele comfortabele) manier van kamperen!
  Van huis uit ben ik een ‘echte’ diehard kampeerder; in de tent, geen stroom en terug naar de natuur.. Nou vind ik dit zelf ook wat teveel van het goede maar weer een keer dat kampeer gevoel lijkt me geweldig, alleen het overtuigen van mn vriend lijkt lastig..

 • Reageren
  Mandy
  17/01/2018

  Oh wat super gaaf!!!
  Ik zit in dezelfse situatie.
  Een peuter (ok eerlijk dan al een kleuter.. help wat gaat dat hard) en een baby (Elise is precies een maand jonger).
  Ik ben zelf leerkracht dus we moeten in het hoogseizoen… Een flinke korting is dus zo welkom.
  We hebben altijd gekampeerd maar met een baby vinden we het nog te spanennd.

  Maar spelen in de speeltuin, duiken in het zwembad, fietsen over de campinglaantjes… ja dat wil Sara wel graag. In de zon in Frankrijk en slapend in een stacaravan.

  Oh ik droom al geloof ik ♡

  Ps ik volg je al heel lang op fb en ig

 • Reageren
  Jorieke
  17/01/2018

  Hi Sanne,
  Ik reageer eigenlijk nooit maar ik kon het nu toch niet laten haha, ik ben namelijk 2 jaar geleden ook naar camping les Sablons geweest! Het animatieteam is er super, er zijn heel veel kindgerichte activiteiten. Iedere avond is er een leuke show bij het barretje van de camping, erg gezellig en een leuke sfeer! Ook is het fijn dat het ’s avonds lekker stil is op de camping zodat je goed kunt slapen. Ik weet zeker dat jullie een hele fijne vakantie daar gaan hebben. Uiteraard doe ik graag ook mee aan de winactie, ik ben dol op campings 🙂
  Liefs, Jorieke

 • Reageren
  Jorieke
  17/01/2018

  Hi Sanne,
  Ik reageer eigenlijk nooit maar ik kon het nu toch niet laten haha, ik ben namelijk 2 jaar geleden ook naar camping les Sablons geweest! Het animatieteam is er super, er zijn heel veel kindgerichte activiteiten. Iedere avond is er een leuke show bij het barretje van de camping, erg gezellig en een leuke sfeer! Ook is het fijn dat het ’s avonds lekker stil is op de camping zodat je goed kunt slapen. Ik weet zeker dat jullie een hele fijne vakantie daar gaan hebben.
  Liefs, Jorieke

 • Reageren
  Melissa
  17/01/2018

  Hoi Sanne,
  Ook ik doe maar al te graag mee met de winactie.. ik snap hoe je je voelt, mijn zoontje is een maand jonger dan James en mijn dochtertje een maandje ouder dan Isé.. allemaal erg spannend! Maar ik wil absoluut onze zomervakantie niet laten beïnvloeden door mijn gevoelens hierover, en vooral genieten van mijn man en kindjes. De kortingscode zou dan ook meer dan welkom zijn om in de zomer weer een keer te vertoeven in het zonnetje in zuid Frankrijk!
  Liefs Melissa

 • Reageren
  Anna Langenberg
  17/01/2018

  Oh WAUW! Wat klinkt dat héérlijk zeg! Stiekem wel een beetje jaloers op jullie week vakantie naar zuid-Frankrijk!
  Ik doe heel graag mee om een kans te maken op de reischeque ☺️ Partner en ik zijn in 2013 voor het laatst weggeweest en dit lijkt me fantastisch samen met Nora! Een vakantie wat ook nog eens super geschikt is voor kids. Ik zou ook kiezen voor zuid-Frankrijk omdat ik hier vroeger altijd met mijn ouders heen ging! Lijkt me leuk om nu met eigen gezin heen te gaan!

  Voor jullie iig een hele fijne vakantie! En succes met het kiezen van een winnaar!

  Liefs,
  Anna

 • Reageren
  Hannah
  17/01/2018

  Oh wat klinkt dat goed! Ik doe heel graag mee. Samen.met mijn man en 2 zoontjes wordt die bon heel goed besteed!

  Ik wens jullie in ieder geval een fijne zomer toe.

  Groetjes Hannah

 • Reageren
  Laura
  17/01/2018

  Hier ook een newborn van nu 8 weekjes! Ook wij hebben plannen om naar (zuid) Frankrijk te gaan deze zomer. Bovengenoemde camping ziet er ontzettend leuk uit en zoonlief van dan net 3 heeft daar zo te zien genoeg om te doen/ontdekken! Een goed idee ook om ipv met de auto te gaan het vliegtuig te nemen en dan een auto te huren. Vind het onwijs spannend om met ons gezin (vooral die kleintjes) op vakantie te gaan maar het lijkt me ook zo intens genieten! Wanneer gaan jullie? Zorg ik dat wij daarna pas gaan, wie weet heb jij nog tips, haha. Jij alvast een fijne vakantie gewenst 😉

 • Reageren
  Wilma
  17/01/2018

  Wauw wat een leuke winactie! Ik zou heel graag met ons gezinnetje wegwillen. Vorige jaar is vakantie er niet van gekomen omdat ons dochtertje toen net geboren was en ik het niets vond om met een newborn op vakantie te gaan. En dit jaar weten we nog niet omdat we ook een huis gaan kopen. Om er toch nog even uit te gaan lijkt me dit heerlijk! Ik zou dan kiezen of gewoon voor in Nederland of Luxemburg dit lijkt me ook prachtig.

 • Reageren
  Ikke
  17/01/2018

  Wij gaan met de caravan naar Spanje dus ik doe niet mee aan de actie:)

  Maar is er echt zon steile heuvel naast je accommodatie?? Dat zou ik niet prettig vinden met kleine kids:) Of is het een voorbeeld, kan natuurlijk ook:)

 • Reageren
  Lian Lieke
  17/01/2018

  Wat een toffe actie! Ik doe graag mee! Wij zijn afgelopen jaar niet op vakantie geweest ivm geboorte van onze zoon. Er staat ook niks op de planning aangezien ik het stiekem best spannend vind om op vakantie te gaan met een baby van 7 maanden. Maar ik ben er eigenlijk best wel aan toe! Ik zou dan ook graag naar Zuid-Frankrijk willen. Niet te ver weg maar toch kans op een stuk beter weer dan hier! 🙂

 • Reageren
  Sabine Witte
  17/01/2018

  Ik zou graag met mijn twee dochters naar camping Les Fontaines willen. Niet te ver rijden, maar toch er lekker uit. Wij zijn nog op zoek voor naar een vakantie voor in september, voordat de oudste vier is. Even nog lekker met het gezin weg. Luxe kamperen lijkt mij ideaal met twee jonge kinderen. Je zou ons heel blij maken met de prijs.

 • Reageren
  Alicia Voshol
  17/01/2018

  Wat leuk dat je naar deze camping gaat! Ik ben nu een aantal keer naar de camping recht tegenover het vliegveld van Béziers geweest en ik vind het een geweldige omgeving. Als klein meisje bezochten we deze omgeving al graag zomers. Alleen dan wel met de auto!

  Dit jaar gaat het wellicht niet zo’n reisafstand worden omdat ik er nu alleen voor sta met twee jonge kinderen maar het lijkt me geweldig om toch weer richting Frankrijk te gaan!

 • Reageren
  Susan
  17/01/2018

  Gave samenwerking zeg!
  Ik ben al een tijdje op zoek naar een vakantie voor september.. Ik verwacht in mei een tweede meisje dus lijkt september me een fijn moment om er nog op uit te trekken met ons gezin. Wordt tevens ook de laatste kans om buiten de schoolvakanties weg te gaan aangezien onze oudste in december alweer vier jaar wordt!

 • Reageren
  Maaike
  17/01/2018

  Zou super zijn! Door een instabiele baan, studie en een newborn wordt het qua financien wat lastig voor ons maar oh wat verlangen wij naar een paar daagjes weg!

 • Reageren
  Valerie
  17/01/2018

  Ja! Ik wil! Heel gaaf om met man en kindjes lekker kneuterig te kamperen! En heerlijk dat het vanwege de eurocamp accommodatie net wat luxer is dan een lekkende tent 🙂

 • Reageren
  Joyce
  17/01/2018

  Jaaaa! Zo super gaaf! Wij willen super graag naar het Gardameer en zijn van plan om snel te boeken, de perfecte combinatie van vrijheid en toch lekker comfortabel! Dus ik doe echt heel graag mee!

 • Reageren
  Laurinda
  17/01/2018

  Ohh wat een gave winactie, ik loot graag mee hoor. Ik google me suf en alles ziet er zo leuk en mooi en gezellig uit, maar toch vindt ik de keuze maken moeilijk. Wij hebben twee zoontjes, één van 5 jr en de andere is 1 jaar. Wij twijfelen gaan we 2 wkn ergen op een camping met de auto. Of doen we toch een vliegvakantie. En dan al die reclames overal maakt het ook niet makkelijker. Als ik je foto’s bij het artikel zie denk ik: JA! Zoiets ziet er perfect uit. Voor jullie alvast veel aftelplezier, en voor mij duimen maar ?

 • Reageren
  Daphne Oonk
  17/01/2018

  Oh heel graag loot ik mee voor deze winactie! Ik zou heel graag naar het mooie Zweden gaan. Of Oostenrijk, Frankrijk en Italië zie ik ook wel zitten.

 • Reageren
  Elisabeth
  17/01/2018

  Ik doe gráág mee! Ik zou eens naar België of Frankrijk op vakantie willen. Ben op vakantie alleen nog maar in Nederland geweest. Bestemming specifiek weet ik niet.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Tupperware: Belangrijke mededeling vanuit het hoofdkantoorMy Profile

 • Reageren
  Samantha
  17/01/2018

  Potverdorie wat een gave winactie zeg! Ik doe heel graag mee omdat we nog nooit als gezin op vakantie zijn geweest en ook voor dit jaar zit de twijfel er on omdat baby 2 dan net een paar maanden oud is. Maar voor de oudste wil ik toch wel ergens naartoe. Dit zou perfect uitkomen en het ook makkelijker maken qua keuze.

 • Reageren
  Nikita Rijk
  17/01/2018

  Ohh dat lijkt me echt super tof!! We zijn met onze dochters (7 & 3,5) nog nooit naar het buitenland geweest. Ik durfde het met kleine kindjes niet aan en toen ze iets ouder werden is het er helaas nog nooit van gekomen. We willen dit jaar heel graag een keertje met ze naar Frankrijk of Spanje, dus ik zou het echt heel gaaf vinden om te winnen. Kan ik ze daarmee verrassen.

  Liefs Nikita

 • Reageren
  Diana
  17/01/2018

  Ik doe graag mee aan deze winactie. We zijn op zoek naar een leuke camping en Les Sablons is er wel één die op ons lijstje staat. En als ik het artikel zo lees, is deze camping dus wel geschikt voor ons zoontje van bijna 2. Ik heb geen instagram, dus daar kan ik je helaas niet op volgen! Nu maar duimen

 • Reageren
  Linda
  17/01/2018

  Wauw wat zou dit gaaf zijn om te winnen . Bn een single mama van een dochtertje van 4 en heb niet veel te besteden. Dus geen geld om van de zomer op vakantie te gaan. Als ik dit zal winnen zou winnen zal ik helemaal gek worden ??. Lijkt me echt geweldig om heen te gaan. Nu maar duimen ??

 • Reageren
  Nathalie
  17/01/2018

  Ik heb even op de eurocamp site gekeken en die camping ziet er goed uit. En lekker vliegen, zeker omdat de camping zo dicht bij de luchthaven ligt. Een autoreis naar zuid frankrijk is met 2 kids best pittig voor maar een week.

  Ik doe heel graag mee met de winactie. Ik ben eind jullie uitgerekend van nummer 2 maar we willen toch graag even eruit. Financieel was dat de afgelopen jaren niet mogelijk dus zijn er echt aan toe. Onze laatste zomervakantie was in 2012. Maar waar ga je naar toe met een kleine baby?? Ik denk echt dat een stacaravan ideaal is dus we zouden erg blij zijn met de korting. Ik denk dat we dan voor noord frankrijk of normandie gaan, niet te ver rijden.

 • Reageren
  Lieke van houten
  18/01/2018

  Wat tof van je dat je toch gewoon lekker met 2 kleine kids dat aandurft! Hoop dat jullie een fijne vakantie met zijn viertjes hebben. Ik doe graag mee aan de winactie. Ik en mijn vriend krijgen eind juli de sleutel van ons eigen eerste koophuis en een zomervakantie was dus een beetje die vraag. Met die waardecheque zouden ook wij nog even na alle verhuisstress kunnen genieten van een weekje vakantie. Voor ons zou frankrijk de keuze zijn. Niet al te ver en als kinds vaak geweest. Kan ik mijn vriend een beetje de leuke plekjes van frankrijk laten zien.

 • Reageren
  Nicole Jansen Rave
  18/01/2018

  Als ik zie hoe relax jij altijd omgaat met ze, dan moet dat goed komen Sanne. Ik doe graag mee!
  Ik heb Eurocamp een bericht gestuurd om eens te informeren welke park en accommodatie geschikt is voor mindervaliden ook. Ik zou graag op vakantie willen met mijn man en zoontje (dan net 5 jaar) maar ik ben invalide dus een vakantie is niet zo vanzelfsprekend.

  • Reageren
   Nicole Jansen Rave
   18/01/2018

   Ik heb navraag gedaan en de camping met een rolstoel vriendelijk huisje is Camping Domaine des ormes. Die ziet er op zoover zo gaaf uit!

 • Reageren
  Leonie de Leeuw
  18/01/2018

  Wat leuk! Ik zou graag naar een Eurocamp in Spanje willen, waarschijnlijk zou het dan Camping Plays Montroig of camping Castell Montgri. Samen met mn vent natuurlijk en daarna verder rond trekken in Spanje! ?

 • Reageren
  Cheryl
  18/01/2018

  Dat dubben herken ik heel erg! Vorig jaar zaten wij met een baby van 7 maanden en zijn we toch maar in NL gebleven. Dit jaar willen we de zon iets meer opzoeken, maar nog niet een concreet plan. Voor de kids zijn we altijd naar zuid Frankrijk gegaan, ik zou daar dit jaar ook wel weer naar toe willen. En zal met de bon iets moois kunnen zoeken!

 • Reageren
  Nicole Jansen Rave
  18/01/2018

  Ik heb navraag gedaan en de camping met een rolstoel vriendelijk huisje is Camping Domaine des ormes. Die ziet er op zoover zo gaaf uit!

 • Reageren
  Bonita
  18/01/2018

  Wauw! Vakantie zit er dit jaar helaas voor ons niet in, een nieuw bed en nieuwe bank gaan even voor ivm artrose in de rug bij mn vriend. Het zou heerlijk voor ons maar zeker voor ons dochtertje van 2 zijn om er toch even uit te gaan..

 • Reageren
  Rachel
  18/01/2018

  Wat een mooie winactie. Ik doe er graag aan mee. Met twee kleine kinderen zijn de vakanties toch net even anders dan ik ben gewend. Weg in ons kleine tentje zit er nog even niet in. Zo’n vakantie met eurocamp zou fantastisch zijn.
  Rachel onlangs geplaatst…Luier verschonen van een dreumesMy Profile

 • Reageren
  Laura
  18/01/2018

  Jaaaaaa leuk! Ik zou er ook voor kiezen Les Sablons te boeken. Toevallig had ik al op de site van eurocamp naar zomervakanties gekeken maar nog niks geboekt.. Ultieme try out met maar liefst 3 kids in de auto. Gelukkig is daar genoeg te relaxen!

  • Reageren
   Laura
   18/01/2018

   Mijn Andere keuze was trouwens Domaine du colombier maar die zit al aardig vol!

 • Reageren
  Ger
  18/01/2018

  Als je mij vraagt wat mijn mooiste jeugd herinnering was dan antwoord ik meteen “de campeer vakanties in frankrijk”.

  Mijn vader is 11 jaar geleden helaas overleden en 4,5 jaar geleden hebben we zijn as in Houlgate uitgestrooit. We kwamen daar vaak en die plek was zo bijzonder voor ons gezin. Toen we dat deden was ik 6 maanden zwanger van ons zoontje.

  Nu zie ik dat er een eurocamp in Houlgate zit. Hoe gaaf zou het zijn om daar 5 jaar later weer terug te gaan. Mijn zoontje laten zien waarom die plek zo bijzonder voor ons is. Zou het echt heel speciaal vinden.

  Jullie hebben ook een prachtige bestemming gekozen.

 • Reageren
  Jennifer
  18/01/2018

  Ik heb ooit gewerkt op een camping van Eurocamp in Italië, Baia Domizia. Oh wat was dat een fantastisch mooie camping aan het strand. Maar oh wat ben ik er ziek geworden van de warmte (40+ graden) icm het schoonmaakwerk waardoor ik naar huis moest. Ooit wil ik daar nog wel eens naartoe, maar dat wordt dit jaar sowieso niet met een baby op komst in juli. Maar misschien in het voorseizoen nog een midweekje of lang weekend? Ik zeg naar Camping La Croix du Vieux Pont, of Camping Paris Est nabij Disneyland Parijs, nog even lekker genieten voordat de baby komt.
  Jennifer onlangs geplaatst…Knocked up: Baby2 is on its way!My Profile

 • Reageren
  Marloes
  18/01/2018

  We zouden heel graag met Ravi (2 jaar) naar camping Castell Montgri in Spanje gaan! We hebben daar een mooie avant stacaravan op het oog voor 10 dagen! Lekker op vakantie!

 • Reageren
  Marian B
  19/01/2018

  Dat is wel een kansje wagen waard! Krijg al zin in de vakantie!

 • Reageren
  Marloes
  20/01/2018

  Jaaa super leuke win actie! Wij houden van kamperen! We willen heel misschien in de zomervakantie naar Oostenrijk om mijn oom en tante te bezoeken! Die worden allebei 50 en vieren het op de camping?.En ook in Oostenrijk heeft Eurocamp een paar leuke campings. ?

 • Reageren
  Corinne de Graaf
  20/01/2018

  De kindervakantie is al duur genoeg.200 euro korting is toch wel mooi meegenomen.
  Of een weekendje weg in eigen land met het gezin.

 • Reageren
  Gerleen
  20/01/2018

  Ik zou ook graag mee willen doen! Een paar jaar geleden ben ik met mn man en vrienden naar het Gardameer geweest, ik vond het zo prachtig daar dus zou heel graag weer daar naartoe gaan met ons gezin!

 • Reageren
  Jitske
  21/01/2018

  Super leuk Arie, Sanne! Ik zou graag eens met ons gezinnetje naar Frankrijk willen. Met 2 kids is het altijd druk druk druk en daarom lijkt het me heerlijk om van de zomer lekker bij te tanken!

 • Reageren
  Nathalie
  21/01/2018

  Wat een leuke winactie! Ik zou het heel erg leuk vinden om mijn vriend te verrassen met een paar nachtjes weg! Omdat kamperen niet het eerste is waar we aan denken bij vakantie, kan zo’n prachtige stacaravan ons alleen maar positief verrassen!
  Nathalie onlangs geplaatst…test123My Profile

 • Reageren
  maria
  21/01/2018

  Lieve Sanne,

  Ik zou het zo graag willen winnen!
  Afgelopen jaar zijn mijn vriend en ik getrouwd, nu zouden we dit jaar geen dure vakantie doen ivm onze arme spaarrekening. Dus dit zou GEWELDIG zijn!
  Wij hebben nog geen kinderen, maar hopelijk maakt dat niets uit, ikzelf gedraag me nog wel als een kind?
  Xx

 • Reageren
  Charlotte
  22/01/2018

  Ik zou ook graag mee doen!
  Onze zoon is in december 7 weken te vroeg geboren en na een lastige start nu gelukkig thuis. Hdt lijkt mij fantastisch om mijn verlof af te sluiten met een weekendje weg als gezin.

 • Reageren
  SHANNON
  22/01/2018

  Lieve Sanne,

  Ik zou graag mee willen doen aan u winactie!
  Wij zouden graag 10 dagen naar camping Pra delle torri willen in Italië!
  Het is daar echt een vakantiedorp, genoeg te doen voor jong en oud. En Italië trekt ons gewoon heel erg, de cultuur, het strand, het ijs alles eigenlijk.
  Dus het zou super leuk vinden als we zouden winnen en we met het gezin, na een heftig jaar even lekker kunnen genieten van de zon.

  xx

 • Reageren
  Ilja W
  22/01/2018

  Oh lijkt me superfijn om er even tussenuit te gaan. Ik ben (gedwongen) even een paar maandjes thuis, maar dat geeft wel de kans om iets meer te genieten van het leven. Als ik zou winnen zou het me niet veel uit maken waarnaartoe, denk dat ik mijn vriend zou laten kiezen. Puur dat ik even weg mag en kan zou me al heel gelukkig maken. En als het iets warmer is dan hier dan zou dat helemaal top zijn 😉

 • Reageren
  Nathalie
  23/02/2018

  Kijk ik er overheen of is er nog geen winnaar?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.