Picture Palette week 28 en 29

collage picture pal

Het is even twee weekjes wat rustiger op La VieSagista geweest, dit had te maken met mijn vakantie. Het stond wel in de planning om door te gaan met artikelen, maar de wifi-verbinding was niet zo goed waardoor het uploaden van artikelen erg langzaam ging. Daarom voor jullie een uitgebreide picture palette van mijn vakantie op Ameland!

Het is traditie om elk jaar aan het begin van de zomer met mijn schoonfamilie naar Ameland te gaan. We huren daar elk jaar twee huizen en het is dan twee weken lang dikke pret en gezelligheid. Op het hoogtepunt waren we met 26 man.

IMG_8831

De eerste avond begon al meteen goed, namelijk met de WK-kwartfinales. Ik ben een enorme Nederlandfan dus ik heb de hele wedstrijd op het puntje van mijn stoel gezeten kan ik je vertellen!

DSC_0115

De volgende dag was het een heerlijke stranddag. Aangezien ik niet echt in de zon mag zitten, sleepten we voor mij twee stoelen en een parasol mee. Wat een luxe! Voor de lol zetten we deze foto in scène. Wat een diva he!

DSC_0169

Ik maakte meteen wat outfitfoto’s voor de website. De duinen en het strand zijn echt prachtige plekjes om te fotograferen.

DSC_0237

Met de voetjes in het water.

IMG_8963

 ‘S avonds een bijzonder mooie zonsondergang. Het is net of ik in het buitenland was als je dit zo ziet. Dit is het strand van Buren.

fiets en vuurtoren

Ik heb veel gefietst tijdens de vakantie. Ze hadden voor mij een speciale elektrische fiets gehuurd, waardoor je zelf amper wat hoeft te doen. Ik kan namelijk niet meer zo goed zulke lichamelijke inspanningen leveren door de zwangerschap. Heerlijk was die fiets! Lekker over de duinen crossen zonder dat het je moeite kost.

IMG_8781

Deze lieve schapen kwam ik tegen.

IMG_8745

Nog even door de verrekijker naar de zeilboten gekeken.

IMG_8789

En oeps.. Door het fietsen was ik ’s avonds verbrand! Ik had mijn rug niet ingesmeerd.. Oh oh! Gelukkig was het vrij snel weer bijgetrokken.

IMG_8985

Ook hebben we elk jaar één avond een kampvuur. Muziekje erbij, en met zijn allen marsmallows roosteren rondom het vuur.

DSC_0186

Deze foto maakten we met de meiden op het strand. Het was een mooie avond.

IMG_9145

Ik kon niet elke dag goed mijn bed uitkomen.. Door mijn harde buiken die ook ’s nachts voortzetten word ik heel vaak wakker en dan ben ik de volgende dag best moe. Dit was zo’n ochtend dat ik niet zo goed kon opstaan.

IMG_8785

Iedere avond was er iemand anders aan de beurt met koken. Toen het mijn beurt was kookte ik Mexicaans met nog twee anderen, en een van hen maakte een heerlijke guacemole. Het ziet er nu al heerlijk uit maar het moest nog gemixt worden in de blender.

IMG_8827

Tijd voor een strandwandeling! Het weer was hier wat kouder, maar dat maakte het zicht niet minder mooi. Prachtige nevel in de verte.

looming

Gedurende de vakantie heb ik het zogenaamde ‘loomen’ ontdekt. Een super leuke bezigheid. Ik vind het echt heel leuk om te doen en heb voor veel mensen op Ameland een armbandje in elkaar gefrutseld.

IMG_9329

IMG_9047

Ook in de Ameland-traditie hoort de ‘dropping’. Normaal gesproken worden de jongeren dan gedropt op een bepaalde plek en moeten ze zelf zien terug te komen. Dit jaar zat ik in het organisatiecomité en besloten we het anders aan te pakken. Zo zaten er veel opdrachten in verwerkt en ook was er een ‘mol’ actief die de boel mocht saboteren.  Hier zie je een opdracht waarbij mensen op elkaars knie moest zitten.

IMG_8954

Ik heb mijn groene smoothies soms wel een beetje gemist op vakantie! Gelukkig was er een tentje in Nes dat verse fruitsmoothies maakte. In deze zat appel, banaan en açai-bes.

IMG_9094

Dit onwijs leuke jasje kreeg ik van de broer van mijn vriend en zijn vriendin. Ik ben er echt verliefd op geworden! Ik zie de kleine man straks al met een zonnebrilletje op en dan deze jas aan hihi.

IMG_9056

Zes jaar geleden is de oma van mijn vriend overleden en op dit plekje is haar as uitgestrooid. We gaan er elk jaar even naar toe om haar gedag te zeggen.

DSC_0284

Weer zo’n mooie lucht op Ameland.

DSC_0110

Opa die een boekje leest.

IMG_8754

Hier dronken we een drankje bij Sunset, onze favoriete strandtent. Het is een loungebar met waanzinnig lekkere muziek en een prachtig uitzicht over de zee.

paardjes

Wat een geweldige zonsondergang weer. Het viel me ook op dat de paarden op Ameland er zo prachtig uitzien. Ontzettend glanzend en verzorgd.

IMG_9324

En toen stonden we weer aan wal op het vaste land!

Ik heb geweldige twee weken achter de rug kan ik je vertellen. Ik ben zelfs flink verkleurd ondanks dat ik steeds in de schaduw heb gezeten en daarnaast ben ik lekker uitgewaaid en uitgerust. De warmte vond ik daar veel beter te doen dan op het vaste land, waar het nagenoeg windstil is. Komende weken staan in het teken van mijn scriptie.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Lieke
  21/07/2014

  Super mooie foto’s Sanne! Ziet er heel gezellig uit.
  En die in scene gezette foto is zo goed gelukt, geniaal hahaha!!

 • Reageren
  marijn
  21/07/2014

  Wat was het een heerlijke vakantie!!

 • Reageren
  Michelle
  21/07/2014

  Ziet er goed uit! Fijn dat je ondanks je harde buiken en andere zwangerschapskwaaltjes nog leuke dingen hebt kunnen doen. 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.