Picture Palette: monchoutaart, dierentuin, schouderklachten

Het is toch altijd wel gezellig he, zo’n Picture Palette. Ik heb er weer eentje voor jullie van afgelopen week!

IMG_5512

Highlighters swatchen! Zo in het zonlicht kun je altijd goed zien wat het effect is van highlighter.

IMG_5513

Voor een goed doel dat binnenkort een beautydag heeft zocht ik wat make-up bij elkaar om te doneren. Ik wilde vooral make-up doneren dat nog ongebruikt was of slechts enkele keren. Verder deed ik er nog een doos nagellak bij.

IMG_5755

Crackers met brie en honing voor de lunch.

IMG_5525

Ondanks dat het vorige week woensdag weer hartstikke mooi weer was, besloot ik om met James naar Ballorig te gaan. Ik dacht dat het nu wel rustig zou zijn omdat iedereen juist buiten dingen ging ondernemen.

IMG_5528

En ik had gelijk. Er was geen kip. James had bijna heel Ballorig voor zich alleen.

IMG_5529

Een perenijsje gaat er altijd wel in.

IMG_5542

Door toenemende armklachten was ik genoodzaakt een nieuwe laptopconstructie te bedenken. Ik zet mijn laptop op een aantal boeken en gebruik een los toetsenbord en een losse muis, zodat mijn houding beter is.

IMG_5547

Biertje erbij, proost!

IMG_5548

Favo serie van het moment is Orphan Black. Dit kijken we elke avond, al hebben we nog maar twee afleveringen te gaan. *huilie huilie*. Ik schreef er vorige week een artikel over.

IMG_5585

Op zaterdag gingen we voor James op pad om een Wishbone bike te kopen, alvast voor zijn verjaardag (8 oktober). Onderweg werd zijn aandacht getrokken door deze schattige knuffels in de etalage.

IMG_5624

Kijk hoe stoer! Ik zal binnenkort een uitgebreide review van deze bike schrijven. We zijn er echt ontzettend blij mee.

IMG_5634

Even pauzeren voor een ijsje.

IMG_5636

Later op de middag ging ik nog even naar de stad voor wat fotografie ‘props’. Ik vind het altijd leuk om mijn foto’s op het seizoen aan te passen. Ik kocht wat herfstitems.

IMG_5666

Zelfgemaakte spaghetti bolognese. Dit is zo verrukkelijk! Ook hier wil ik binnenkort een recept van uitschrijven.

IMG_5667

Zaterdagavond ging het bakken nog even verder want ik wilde een monchoutaart maken voor zondag. Bij gebrek aan een keukenmachine om de bastognekoeken te verkruimelen, pakte ik een stuk bakpapier waar ik de koeken tussen legde. Met een lepel sloeg ik vervolgens de koeken stuk.

IMG_5668

Het werkte best aardig.

IMG_5676

Na de bodem een nachtje in de koelkast te laten staan, ging ik de volgende ochtend verder. Klaaaaar!

IMG_5677

Voor de verandering ging ik weer eens voor krullen. Deze maakte ik met de Remington Pearlwand.

IMG_5686

Op zondag kwam er familie. We gingen voor de verjaardag van mijn schoonmoeder naar Burgers’ Zoo. Een mooie, ruim opgezette dierentuin waar we – nu we in Arnhem er vlakbij wonen – geregeld naartoe gaan.

IMG_5709

De tijger liep vlak langs ons. Hij had van mij wel een wat groter territorium mogen hebben overigens.

IMG_5717

Samen met zijn oom naar de apen kijken.

IMG_5723

Toen we over een bruggetje liepen zagen we beneden iemand heel relaxed een boekje zitten lezen naast een grote vijver met vissen. Heel bijzonder.. Dat kun je natuurlijk ook doen als je in de dierentuin bent.

IMG_5724

Dit is een van mijn favoriete gedeeltes van de dierentuin: bij de vissen.

IMG_5729

Spannend ook, vond James.

IMG_5735

In het safari-gedeelte kwamen we onder andere zebra’s tegen.

IMG_5740

Wat is er nu lekkerder dan op zondagavond pizza eten..

IMG_5745

En daarna Heel Holland Bakt kijken.

computer op pizzadozen

Ik vond weer een nieuwe manier om mijn laptop te verhogen; ik gebruikte de overgebleven pizzadozen bij gebrek aan beter. Nu dus maar even achter een echte laptopsteun aan.

IMG_5758

Helaas werden mijn schouderklachten gisteren dusdanig erg dat ik moest stoppen met werken. Ik heb een afspraak bij de fysio gemaakt voor donderdag en ik haalde een zooitje pijnstillers. De komende dagen ga ik het even rustig aandoen. Weinig op de computer en weinig op mijn telefoon.

Dat was ‘m weer voor deze week!

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  06/09/2016

  Beterschap en sterkte met je schouder. Hopelijk haalt fysiotherapie wat uit. In de winter heb je altijd iemand die in zijn korte broek daar in de Burgers Bush gaat zitten. Gewoon omdat het lekker warm is als de zon er goed op staat.
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…VLOG #1 Van Amsterdam naar KusadasiMy Profile

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  06/09/2016

  Wat een coole fiets krijgt James! Monchou taart is echt goddelijk lekker! Balen van je schouderklachten. Niet alleen pijnlijk, maar zeker als blogger allesbehalve handig. Hopelijk gaat het snel beter Sanne!

 • Reageren
  Channa
  06/09/2016

  Wat rot van je schouder! Verder ziet het eruit als een heerlijke week. En lekker hè als het zo rustig is in Ballorig!
  Channa onlangs geplaatst…Persoonlijk: What’s going on?My Profile

 • Reageren
  Heleen
  06/09/2016

  Ja die wishbone ?Te cool is die!! Wat vervelend dat je last hebt van je schouder, hopelijk gaat de fysio helpen! En over die man die zat te lezen in de dierentuin, hoe relaxed is dat! Wat tof dat hij dat doet!
  Heleen onlangs geplaatst…#10 Slapen bij het GardameerMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  06/09/2016

  Wat naar van je schouder.. En die pizza ziet er wel lekker uit! Die wishbone vind ik stoer al twijfel ik tussen deze en een loopfiets met 2 wielen ivm evenwicht leren
  Nicole onlangs geplaatst…DIY: Giant cupcake (zeer makkelijk!)My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  06/09/2016

  Leuke week hebben jullie erop zitten! James zit ademloos te kijken naar de vissen, zo lief. Wij waren een week geleden ook nog in Burgers Zoo, supermooie dierentuin is dat. Vind je er prachtig uitzien op de foto met krullen, vooral je oogmake-up vind ik prachtig (ja en de krullen ook hoor!). Heel naturel en dromerig. Vervelend van je schouder, hoop dat het overgaat als je bij de fysio bent geweest en in tussentijd wat rust houdt. Zal niet meevallen, weinig computer en telefoon…
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: hoe een oppasdag met oma eruit ziet (geschreven door mijn moeder)My Profile

 • Reageren
  Nicole
  06/09/2016

  Sterkte met je schouder en die krullen staan je prachtig!!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #5 – 18 weken zwangerMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  06/09/2016

  Ik ben heel benieuwd naar de wishbone. Vind hem zo stoer ik wil hem eigenlijk ook voor onze spruit volgend jaar
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Roadtrip Amerika met dreumes #2: Las Vegas, Yosemite, de grootste boom en AlcatrazMy Profile

 • Reageren
  Jorinde
  07/09/2016

  Wat een stoere wishbone voor James! En monchoutaart is zooo lekker. Sterkte met je klachten.. Hopelijk trekken ze gauw weg.
  Jorinde onlangs geplaatst…Column | Verdwaald in ParijsMy Profile

 • Reageren
  Nadia
  10/09/2016

  Ohh, die bolognese ziet er lekker uit! Leuk, weer een Picture Palette. 🙂

 • Reageren
  Anneleen
  11/09/2016

  Wat leuk, zo’n uitstapje naar de dierentuin! Ik zag op je snapchat dat je veel last had van je arm… Hopelijk gaat het ondertussen al een beetje beter! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Reageren
  Laura
  12/09/2016

  NEEE! Ik hoop dat je dit nog leest, maar degene die je de Aleve en Voltaren tegelijkertijd verkocht heeft moet zich zwaar gaan schamen!
  Ga dit alsjeblieft niet samen gebruiken, dit is zo ontzettend slecht voor je maag, valt allebei in dezelfde groep pijnstillers dus behalve je maag beschadigen doet het voor de pijn niks extra’s. Hou het alsjeblieft bij 1 van de 2 en NIET allebei en combineer dit dan met paracetamol!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.