Persoonlijke update: verhuizen naar Arnhem

verhuizen

Zelf wisten we het natuurlijk al een tijdje, maar nu het contract definitief getekend is brengen we het pas naar buiten: mijn vriend gaat werken bij Akzo in Arnhem en dat betekent dat we onze geliefde Haarlem gaan verlaten! In deze update vertel ik iets meer over komende periode.

Het is nu ongeveer twee weken geleden dat we hoorden dat mijn vriend de baan bij AkzoNobel te Arnhem heeft gekregen. Voor jullie beeldvorming: Mijn vriend gaat werken op de afdeling Trademarks and Licensing. Hij zal een juridische functie vervullen waarbij hij zich gespecialiseerd heeft in het intellectuele eigendomsrecht. Mocht je geïnteresseerd zijn, het IE-recht omvat merkenrecht (Chanel, Bobbi Brown, etc. zijn merken bijv.), auteursrecht (muziek, boeken), modellenrecht (de vorm van een parfumflesje), en octrooirecht (ook wel patentrecht, dit zijn rechten op technische uitvindingen).

Super nieuws natuurlijk, en tegelijkertijd een hoop verandering voor ons kersverse gezinnetje.

Op dit moment wonen we in Haarlem en werkt mijn vriend in Amsterdam. Zelf ben ik ook geregeld in Amsterdam voor blogactiviteiten of voor het bezoeken van vriendinnen. Ik heb  vijf jaar in Amsterdam gewoond, dus veel van mijn vrienden bevinden zich nog daar. Mijn master volg ik in Leiden. Haarlem ligt precies tussen deze twee steden in en is dus ideaal voor mij. Verhuizen naar Arnhem betekent dat ik best wel wat dingen achter me laat. Even slikken zeg ik eerlijk, maar ik vind het ook wel weer erg spannend. Gelukkig heb ik mijn studie bijna afgerond en hoef ik me daar geen zorgen om te maken. Wel betekent het dat ik veel minder in Amsterdam zal zijn. De reistijd tussen Arnhem en Amsterdam is ongeveer een uur.

Op 1 september start mijn vriend bij Akzo, idealiter hebben we dus voor die tijd een huis. Op dit moment huren we een woning in Haarlem, maar als we naar Arnhem gaan dan zullen we overgaan tot kopen. Je zal wel begrijpen dat er dus nogal wat tijdsdruk achter zit. Omdat we al twee weken weten dat de baan van mijn vriend definitief is, zijn we in die tijd ook al wat woningen wezen bekijken. Morgen (als je dit leest vandaag) vertrekken we voor twee weken naar Ameland dus dan ligt de zoektocht weer even stil. In de ochtend bezoeken we nog wel wat huizen. (Ja, zie je het al voor je, we zitten dus om half 8 al in de auto naar Arnhem voor een aantal bezichtigingen en dan meteen door naar Holwerd om daar de boot naar Ameland te halen. En dat op een van de heetste dagen van het jaar..)

Na onze vakantie zal het dus een hectische tijd worden van woningen zoeken, bekijken, in beraad gaan, nogmaals kijken en hopelijk uiteindelijk de beslissing maken voor een huis dat aan al onze wensen voldoet. De kans is trouwens groot dat we de deadline van 1 september niet gaan halen, want natuurlijk kun je niet van de een op de andere dag in een huis. Het kan dus zijn dat we een periode moeten overbruggen waarbij mijn vriend al in Arnhem werkt en we nog geen huis hebben. De huursector in Arnhem is niet zo breed als hier in Haarlem bijvoorbeeld, dus dat is niet echt een optie. En vaak moet je voor minimaal een jaar huren en dat zien we ook niet echt zitten.

Kortom, een hoop zaken te regelen de komende tijd! Het lijkt me erg leuk om jullie op de hoogte te houden van alles rondom het huizen zoeken en de verhuizing zelf, al heb ik nog geen idee hoe het allemaal gaat verlopen. Eerst maar eens vakantie vieren! Enne, mochten er nog tips zijn wat betreft kopen in Arnhem, daar staan we altijd voor open. Het liefst niet te ver van het centrum.

* Bron plaatje

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  04/07/2015

  Van harte gefeliciteerd met de baan van je vriend! Dat geeft inderdaad een hoop verandering. Fijne vakantie gewenst de komende twee weken en succes met jullie zoektocht naar een droomhuis 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…9 voordelen van ochtendmens zijnMy Profile

 • Reageren
  Anouk
  04/07/2015

  Hi Sanne, zelf woon ik inmiddels een half jaar in Arnhem en ik ben echt van deze stad gaan houden. Het is geen Amsterdam natuurlijk maar het heeft wel weer wat heerlijk kneuterigs. Mensen zijn hier over het algemeen ook ontzettend vriendelijk. Heel veel succes met de huizenjacht en alvast welkom in Arnhem!

 • Reageren
  Kim
  04/07/2015

  Wauw! Wat een veranderingen! Maar wel een heerlijk vooruitzicht om ergens ‘opnieuw’ te beginnen. Kan me wel voorstellen dat het even slikken was, maar wie weet wat de toekomst brengt! Heel veel succes en geniet van de komende twee weken!

 • Reageren
  Ingrid
  04/07/2015

  Gefeliciteerd met je vriend zijn nieuwe baan! Wat een spannende, maar denk ik ook leuke, periode zit je in. Arnhem ben ik nog nooit geweest, maar een uur van Amsterdam klinkt prima toch? Ik woon zelf in Groningen, dat is relatief ver van alles, maar over het algemeen stellen afstanden in NL niet zoveel voor. En als de stad zelf leuk is, maakt het ook geen bal uit. Hopelijk is het voor jou straks ook goed te doen om daar een leuke baan te vinden.

 • Reageren
  Milou
  04/07/2015

  Jeetje… Dat is nogal een verandering inderdaad. Heel veel succes en je doet daar ook vast snel weer nieuwe sociale contacten op.
  Milou onlangs geplaatst…Jezelf accepteren zoals je bent, wanneer anderen dat niet doen.My Profile

 • Reageren
  Benay
  04/07/2015

  Spannend zeg. Weet precies wat het is verhuizen van de randstad naar zo ongeveer de andere kant van het land. Ik ben van Amsterdam naar Eindhoven verhuisd (voor mijn vriend) en woon er nu al ruim 5,5 jaar. Even wennen in het begin, maar nu heel gelukkig en een huisje gekocht. Heel veel succes en plezier met de huizenjacht!
  Benay onlangs geplaatst…Holland Next Top Model (deel 2): Casting en uitslag.My Profile

 • Reageren
  Nadia
  04/07/2015

  Wat een verandering! Heel veel succes met de huizenjacht, gefeliciteerd met de nieuwe baan van je vriend en uiteraard een heel fijne vakantie gewenst!

 • Reageren
  Julia
  04/07/2015

  Gefeliciteerd met de baan van je vriend! Wel spannend inderdaad om naar Arnhem te verhuizen. Een deel van mijn familie woont daar in de buurt, het is wel een leuk stadje hoor! Succes met de huizenjacht! En fijne vakantie natuurlijk 🙂

 • Reageren
  Tamara
  04/07/2015

  Gefelicuteerd en heel veel succes met jullie huizenjacht! En natuurlijk veel plezier op vakantie!
  Tamara onlangs geplaatst…De babynamen tag!My Profile

 • Reageren
  Joy
  04/07/2015

  Gefeliciteerd met de nieuwe baan van je vriend. En wat een spannende tijd. Geniet komende weken lekker van jullie vakantie, en heel veel plezier en succes met de zoektocht naar jullie droomhuis.
  Joy onlangs geplaatst…Mobiele telefoonetiquetteMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  04/07/2015

  Gefeliciteerd en geniet eerst lekker van je vakantie.

  Leuk dat we updates tussendoor krijgen het lijkt mij een hell of a job maar ook een gave uitdaging.

  Ik ben geboren en getogen in Arnhem mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag!
  Nesrin onlangs geplaatst…Rihanna Bitch better give me a new music videoMy Profile

 • Reageren
  Sylvie
  04/07/2015

  Veel succes met jullie huizenjacht! Een hele stap, maar het komt vast helemaal in orde! Hopelijk bevalt de nieuwe baan voor je vriend!
  Sylvie onlangs geplaatst…De tiende maand van Ivar!My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  04/07/2015

  Wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd! En veel succes met het zoeken naar een mooi huisje!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  04/07/2015

  Wat leuk dat je ook in Gelderland komt wonen! Arnhem is een heerlijke stad, maar je kunt er omheen ook prima wonen. Denk aan Ede, Veenendaal of Bennekom. Alvast veel succes en voorpret!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Plog 18 juniMy Profile

 • Reageren
  Ceetje
  04/07/2015

  Jeetje wat een verandering gaan jullie straks doormaken! Gefeliciteerd met de nieuwe baan van je vriend. En spannend nu een huisje zoeken. Hee veel succes en voor nu veel plezier op Ameland.
  Ceetje onlangs geplaatst…Review nieuwe moisturising lipsticks van HEMAMy Profile

 • Reageren
  Lisa's Beautybabbels
  05/07/2015

  Wat spannend al die veranderingen! Maar wat leuk dat jullie naar Arnhem gaan verhuizen. Ik heb er met heel veel plezier gewoond, en heb af en toe nog wel eens heimwee! Arnhem is een heerlijke stad om te wonen, ik hoop dat het jullie ook gaat bevallen!
  Lisa’s Beautybabbels onlangs geplaatst…Favorieten van juniMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  06/07/2015

  Wat spannend Sanne! Gefeliciteerd met de nieuwe aan van je vriend. Arnhem is een ontzettend leuke stad!

  Mijn vriend en ik zitten een beetje in hetzelfde schuitje. Als binnen 4 weken onze huidige woning niet is verkocht, kunnen we niet voor de bevalling een woning in de buurt van zijn werk betrekken (wordt te hectisch allemaal). Dan wordt het een maandje na de bevalling. Op zich ook niet erg hoor, maar je haalt wel dingen (commode, wieg als grootste spul) in huis voor de baby voor een heel korte periode, terwijl we op de 4e etage wonen zonder lift.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Win: Reebok Cardio Ultra Sneakers t.w.v. € 120My Profile

 • Reageren
  Christel
  06/07/2015

  Wauw wat goed! Een baan vinden in deze tijd is op z’n zachtst gezegd een uitdaging en dit klinkt als een mooie kans. Gefeliciteerd dus! Maar inderdaad heel wat veranderingen voor jullie en kan me voorstellen dat het voor jou best even slikken is.
  Ik kom uit Ede en woon nu in Nijmegen, dus ken Arnhem behoorlijk goed. Fijne stad! Alleen jammer dat de Bijenkorf weg is… 😉

 • Reageren
  Annemiek
  09/07/2015

  Wat leuk! Wel een grote stap inderdaad, kan me voorstellen dat het even wennen zal zijn. Wij huren in Arnhem via ACM en hebben daar wel goede ervaringen mee.

 • Reageren
  Rosanne
  09/07/2015

  Gefeliciteerd met de nieuwe baan van je vriend!
  Ik hoop dat jullie snel een Eigen huis zullen vinden die aan jullie eisen voldoet! En tot die tijd erg veel success met zoeken en rondkijken!

 • Reageren
  Daisy
  13/07/2015

  Gefeliciteerd! Zelf woon ik in Elst, dat ligt tussen Arnhem en Nijmegen in. Het is een ‘uit-de-kluiten-gewassen -dorp’, met veel jonge gezinnen, veel nieuwbouw zowel huur als koop en Arnhem en Nijmegen zijn vanaf hier goed bereikbaar met de auto (zo’n 15 min.) als met het openbaar vervoer. Misschien een goede tip? 😉 Succes met jullie huizenjacht!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.