Persoonlijke update: scriptie, tripje Denemarken, privacy

IMG_4570

In februari deelde ik voor het laatst een persoonlijke update met jullie. Het leek me wel weer tijd om enkele ontwikkelingen en hersenspinsels op persoonlijk vlak met jullie te delen.

Scriptie

Half juni is dan eindelijk het moment daar dat ik mijn masterscriptie voor de studie Taalkunde ga inleveren. Degenen die me al langer volgen weten dat ik hier vorig jaar mee begonnen ben, maar dat mijn zwangerschap en de plotselinge kanker van mijn zusje de boel even on hold hebben gezet.  In februari dit jaar pakte ik de draad weer op. Met een kleine baby is het echter nogal lastig om je overdag te concentreren op een academisch onderzoek dus ging het niet van een leien dakje. ’s Avonds en in de weekenden waren de enige momenten dat ik kon studeren, want overdag kon ik me gewoonweg niet concentreren op zulke ingewikkelde materie. Een paar keer is James een paar dagen naar familie gegaan, zodat ik aan mijn onderzoek kon zitten. Dat waren de momenten dat ik echt moest knallen, want als ik James niet om me heen heb kom ik sneller in een soort flow en dan gaat het schrijven me makkelijker af. Mijn blog is aardig te doen als James om me heen dartelt, maar daar heb ik natuurlijk ook minder diepgaande kennis voor nodig. In ieder geval, zodra ik de uitslag van mijn scriptie heb en ik dus officieel ben afgestudeerd dan horen jullie dat van mij!

Privacy

Ik zie de laatste tijd op steeds meer blogs artikelen verschijnen over de privacy rondom het bloggen en dan met name de privacy van de kinderen. Ik vind dat ik dit onderwerp op mijn blog niet kan negeren, zeker niet nadat ik gisteren gewezen werd op het feit dat James in mijn vlog te zien was terwijl ik alcohol aan het drinken was. Haar – misschien wel terechte – punt was dat het wellicht onverantwoord over zou komen dat ik drankspelletjes zat te spelen waar James bij zat. (Mijn vriend die niet dronk was er trouwens gewoon bij dus mijns inziens was het niet onverantwoordelijk). Het punt is dat ik jullie ‘gewoon’ mijn leven laat zien en hoe dat er meestal aan toe gaat. Niks meer en niks minder. Ik houd geen schone schijn op en film en fotografeer dingen zoals ze zijn. Buiten dat heb ik het gevoel dat ik redelijk normaal ben en dat mensen zich best met mij kunnen identificeren, juist omdat ik vaak genoeg de echte beelden en mijn minder flatteuze plaatjes laat zien.  Ten aanzien van James wil ik graag zeggen dat ik me er natuurlijk bewust van ben dat ik heb gekozen voor het bloggen en hij daarover nog geen mening kan vormen en niet kan beslissen om niet op de website te komen. Ik probeer zijn privacy dan ook in enige mate te waarborgen door goed na te denken over hetgeen ik plaats. Daarnaast moet hij niet het hoofdonderwerp van mijn blog zijn, maar is hij natuurlijk wel onderdeel van mijn leven en daarom geregeld in beeld. Daarbij speelt mee dat James natuurlijk nog zal veranderen qua uiterlijk door de jaren heen en dat gecombineerd met het feit dat zijn achternaam niet publiekelijk bekend is, zal ervoor zorgen dat hij in zijn volwassen leven niet beoordeeld zal worden op hetgeen ik nu deel.

Een ander punt van privacy dat niet iedereen weet is dat op het moment dat je als bedrijf geregistreerd staat bij de KvK, je adresgegevens ineens openbaar zijn. Ik word bijna dagelijks gebeld door bedrijven die mijn gegevens uit het KvK-register hebben geplukt en die van mening zijn dat ze me bij allerhande zaken kunnen helpen. Ze zullen het best goed bedoelen, maar op het moment dat ze me bellen dan steken ze een standaard verhaaltje af en als ik dan vraag met wat voor onderneming ze denken te maken te hebben, dan hebben ze geen idee. Een ‘blog’ is natuurlijk geen standaard onderneming en dus zijn een heleboel dingen niet op mij van toepassing. Als je dan belt, zorg dan dat je op zijn minst weet met wat voor bedrijf je te maken hebt. Er is helaas geen mogelijkheid om deze adresgegevens af te schermen.

Denemarken

Van 15 tot en met 17 juni zit ik met mijn moeder en mijn zusje in Denemarken voor een exclusieve meet & greet en een concert van One Direction. Dit is allemaal in het geheim geregeld door de fantastische stichting Make A Wish, die wensen vervult van ernstig zieke kinderen. Zoals jullie weten heeft mijn zusje een half jaar geworsteld met Hodgkin, ook wel lymfeklierkanker (hoe dit begon lees je hier). Het was een zware periode waarin ze chemo’s, bestralingen, en heel veel nare onderzoeken heeft moeten doorstaan. Op 5 maart kregen we te horen dat de scans goed waren, er was dus niks meer te zien van de Hodgkin. Goed nieuws en we waren dan ook door dolle heen, maar tegelijkertijd weet je dat er over een paar maanden weer een volgend checkmoment komt en dat er dan natuurlijk ook weer goede scans uit moeten rollen. Van te voren weet je nooit of het ook écht weg is gebleven of niet. Voor de buitenwereld lijkt het alsof haar ziekte nu over is, maar achter de schermen is er nog een hoop spanning en onzekerheid. Haar longen zijn vreselijk aangetast door de bestraling (ze zijn vergelijkbaar met de longen van iemand van 80 die haar hele leven gerookt heeft) en daarnaast kampt mijn zusje met vreselijke pijnaanvallen, die nog een nasleep zijn van de chemo. Het is heel erg om haar zoveel pijn te zien lijden en er niks aan te kunnen doen. Heel binnenkort zal ze een uitgebreid onderzoek krijgen met o.a. een aantal scans die kunnen aantonen of de kanker echt uit haar lichaam is. Als die goed zijn, dan glijdt er weer een stukje spanning van onze schouders af.

Evenwicht beauty/mommy

Jullie zullen de afgelopen weken wel gemerkt hebben dat het evenwicht beauty/mommy iets meer was doorgeschoten naar de beautykant. Dit komt omdat er zo ontzettend veel nieuwe collecties zijn uitgekomen en er heel veel leuks tussen zat wat ik graag met jullie wilde delen. In mijn hart ben ik zo’n ongelofelijke beautyliefhebber en ik móet dan gewoon schrijven over producten waar ik enthousiast over ben. Er ligt nog heel wat om te reviewen, maar natuurlijk blijft er ruimte over voor artikelen over het moederschap. Ik ben altijd wat picky met betrekking tot mommyartikelen, omdat ik gewoon niet alles leuk/interessant vind om over te schrijven. Maar toch ben ik erg benieuwd wat jullie nog zouden willen lezen op dit gebied. Dus laat het vooral weten bij de comments als je nog ergens tips/verhalen over wilt.

Zomerrooster

De meeste bloggers maken in de zomer gebruik van een speciaal rooster waarbij ze iets minder blogs online zetten dan normaal. Nu plaats ik wekelijks minimaal 6 artikelen online en de laatste tijd soms wel twee artikelen op een dag. In de komende zomerperiode kan ik niet beloven dat er iedere dag op een vaste tijd een artikel online verschijnt, simpelweg omdat het voor mij lastig is om heel ver vooruit te werken en omdat ik op vakantie ook niet altijd in de gelegenheid ben om goede productfoto’s te maken. Toch zijn jullie iedere dag welkom om mijn blog te bezoeken, want ik ga uiteraard wel mijn best doen om jullie te voorzien van dagelijkse nieuwtjes/verhalen/producten, het zullen alleen misschien iets kortere artikelen zijn. Verder blijf ik op Instagram gewoon lekker actief, volg je mij nog niet dan kun je mijn account hier vinden.

Zo, dat was een behoorlijke lap tekst van maar liefst 1300 woorden, ik hoop dat het je een beetje heeft weten te boeien 😀 

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Nesrin
  09/06/2015

  Ik wens je veel succes met de laatste loodjes voor je scriptie. Verder heb je openhartige update gegeven, van sommige punten schrok ik een beetje zoals de vlog van gisteren en wat er uitkwam en hoe er gebruik wordt gemaakt van jouw adresgegevens.
  Sanne, volg je gevoel en ik denk dat jij hier een hele goede in bent. Je hebt genoeg op je bord gehad het afgelopen jaar en ik denk dat dit jou ook veel sterker heeft gemaakt.
  Jij blijft eerlijk dicht bij jezelf staan en dit maakt jouw blog juist zo mooi!

  Veel plezier in Denemarken samen met je zus en moeder.
  Nesrin onlangs geplaatst…Vlog |Rode zolen & Bossche BollenMy Profile

 • Reageren
  Olga
  09/06/2015

  Ik lees je blog elke ochtend, en ook hier heb je me wel even mee weten te vermaken. Persoonlijk had ik niet zo snel mijn kind op die manier in beeld gebracht, maar ik ben het wel met je eens dat je de nadruk van je blog en alles niet op hem legt. Kom verder ook alleen leuke foto’s en stukjes over hem tegen, dus daar heb ik niks op aan te merken 🙂 hij gaat snel!
  Olga onlangs geplaatst…Persoonlijk: HuismusMy Profile

 • Reageren
  Sab
  09/06/2015

  Wat raar van die gegevens.
  Ik kom hier vooral voor je mommy artikelen. Ik zou graag iets willen lezen over james zijn slaapritme vd afgeloprn maanden. Ook vroeg ik me af hoe het jou lukt om james zo uit handen te kunnen geven.

 • Reageren
  Kelly Caresse
  09/06/2015

  Heel veel succes gewenst met de laatste loodjes van je scriptie! Respect ook want met een kindje om je heen is het een stuk laster om je te concentreren. Volg inderdaad gewoon je eigen gevoel, als jij staat achter wat jij wil doen dan hoef je je daar niet voor te verantwoorden 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Favoriete series op NetflixMy Profile

 • Reageren
  angelique
  09/06/2015

  Heel veel succes met de laatste loodjes! Ik ben zelf ook bezig om dit jaar af te ronden, al doe ik ‘maar’ een mbo opleiding. Wat James betreft snap ik je heel goed! Misschien moet je de volgende keer als je filmt en drinkt ook even filmen dat er iemand in de buurt is voor James. Have fun in denemarken!
  angelique onlangs geplaatst…Persbericht | Glow in de dark spenen + leuke actie!My Profile

 • Reageren
  Marloes ❤ Budgetproof.nl
  09/06/2015

  Heel veel succes met de laatste loodjes van je scriptie en alvast heel veel plezier in Denemarken. Hopen op goede uitslagen deze maand, van het onderzoek van je zusje, maar ook van je afstuderen. <3
  Marloes ❤ Budgetproof.nl onlangs geplaatst…HotelWeek Summer Edition: luxe hotels, lage prijzenMy Profile

 • Reageren
  Carlijn | Copy & Beauty
  09/06/2015

  Ik vind het knap hoe jij de zorg van je kindje combineert met het schrijven van een scriptie én het bloggen. Dat vergt een aardige portie time management. Wens je heel veel succes bij het afronden van je scriptie, hoe lekker moet het voelen als-ie straks is ingeleverd en je er geen omkijken meer naar hebt. Ben trouwens benieuwd wat je daarna wilt gaan doen. Ga je fulltime bloggen of zoek je een baan (in de richting van je master, bedoel ik dan)?
  Carlijn | Copy & Beauty onlangs geplaatst…FOTD: berry lips & eyelinerMy Profile

 • Reageren
  Joy
  09/06/2015

  Succes met je scriptie. Ik vind het juist leuk om te zien dat je foto’s en video’s plaatst van zoals jij bent. Gewoon normaal en geen nep gedoe!
  Geniet van Denemarken met je zusje en je moeder.
  Joy onlangs geplaatst…Mijn vrije dagMy Profile

 • Reageren
  Sylvie
  09/06/2015

  Heel veel succes met het afronden van je scriptie! Het lijkt me inderdaad niet niks om dat met een baby te doen, ik vond het zonder kindje al een stressvolle periode… Knap van je!
  Sylvie onlangs geplaatst…Een leven zonder tvMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  09/06/2015

  Succes met de laatste scriptie-loodjes! En wat gek dat je adres openbaar is door dw KvK…wist ik helemaal niet!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Humor in de zorg. Omdat het kan (meestal).My Profile

 • Reageren
  Margriet
  09/06/2015

  Succes met je de afronding van je scriptie, you can do it!
  En fijn om te lezen hoe het met je gaat, allemaal!

 • Reageren
  Divine Vitalityy
  09/06/2015

  Leuk om je updates te lezen meid! Maar als bedrijven je adresgegevens te zien krijgen dan weten ze alleen je huis telefoon nummer te vinden toch? Niet je mobiele nummer lijkt mij?.. Alvast heel veel plezier met je zusje en mama in Denemarken en hoop dat je zusje ook even echt kan genieten en alle zorgen kan vergeten, voor hoever dat mogelijk is..
  Liefs
  Divine Vitalityy onlangs geplaatst…Suikervervangers slecht ?My Profile

 • Reageren
  Hennie
  09/06/2015

  Ha die LaVie!

  Succes met je scriptie meis. Onwijs gaaf dat je straks bent afgestudeerd. Wat mij betreft vier je dat met een enorm bierfeest. Als papa of oma of wie dan ook niet drinkt als James erbij is, dikke prima toch? Goed geregeld. Ik vind je alles behalve onverantwoordelijk.

  Ik hoop dat je beauty minded artikelen blijft schrijven. Ik vind ze erg leuk om te bekijken en te lezen. Je bent voor mij de leukste ‘grote’ blogger. En dat meen ik oprecht.

  Groetjes Hennie
  Hennie onlangs geplaatst…Wonderstripes | Ooglidcorrectie zonder plastisch chirurgMy Profile

 • Reageren
  Nien
  09/06/2015

  Heftig al die bijwerkingen van je zusje, rustig tijd nemen om op te knappen. Duim voor jullie dat de volgende check weer goed is.
  Heel veel succes nog met je scriptie.
  Nien onlangs geplaatst…Mijn favoriete doucheproductenMy Profile

 • Reageren
  Nadia
  10/06/2015

  Wat erg dat je zusje zo’n last heeft van de nasleep van de chemo. Wel fijn dat je scriptie nu écht bijna af is! Verder: wat betreft privacy moet je het allemaal zelf weten, volg je gevoel inderdaad over wat je wel en niet wilt delen. Ik weet zeker dat je een hartstikke verantwoordelijke moeder bent! Leek me vrij logisch dat je vriend erbij was toen je een drinkspelletje deed.

 • Reageren
  Kim
  10/06/2015

  Wat fijn dat je nu wat meer vooruit kan werken en goed dat je jouw grenzen aangeeft. Ook omtrent het ouderschap. Het is jouw kind en ik denk dat je zeker goed weet wat je doet!

  Over dat van het KvK: het viel mij ook op! Ondanks dat ik had aangegeven bij de KvK dat ik niet wou dat mijn gegevens openbaar zouden zijn (was een optie), word ik toch gebeld. Een van de bedrijven zei zelfs dat de KvK gegevens verkocht! Zou dit waar zijn?
  Kim onlangs geplaatst…Fair Fashion zomer wishlistMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  10/06/2015

  Heel veel succes met de aller laatste loodjes! Ik kijk onwijs uit een berichtje te zien dat je bent afgestudeerd.
  Ik wens je zusje heel veel sterkte de komende tijd!
  En geniet onwijs van jullie reis naar Denemarken, je hebt het meer dat verdient Sanne!

 • Reageren
  Annemae Schoonenberg
  10/06/2015

  Succes met de laatste loodjes!
  Wat raar trouwens dat je kvk gegevens openbaar zijn! Lijkt me niet fijn als iedereen ineens je adresgegevens weet, pfoe!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.