Persoonlijke update: over financiën, rugklachten en vakantie

Ik werd vorige week 28 en ik dacht, dat is een mooi moment om weer eens even een ‘life update’ te geven. Ik vertel je wat me op dit moment bezighoudt.

Financieel

Financieel zijn we lekker bezig, al zeg ik het zelf 😉 We zijn dit jaar begonnen met het opstellen van spaardoelen voor onszelf en voor de kinderen, en we zijn al een flink eind op weg. Voor kinderen hebben we als doel om de studie ruimschoots te bekostigen, en voor onszelf zijn we consequenter geld opzij aan het leggen om een goede buffer te hebben. Wel zou ik nog willen werken aan een beter inzicht in mijn eigen uitgaven, want ik merk dat ik toch bepaalde zwakke plekken heb waarvan ik vermoed dat als je het optelt het toch meer geld is dan ik me er nu bewust van ben (en nu niet beginnen over mijn Dyson Airwrap :P)

Verder zijn we nu echt begonnen met beleggen, niks spannends, gewoon langetermijnbeleggen tegen lage kosten. Ook is mijn vriend zich aan het verdiepen in FO (financiële onafhankelijkheid, oftewel het niet meer hoeven werken voor je geld, oftewel het kunnen leven van je opgebouwde vermogen). Als jullie dat interessant vinden kan ik aan hem vragen of hij er eens een keer een artikel over wil schrijven, want het is hele boeiende materie (en hij kan het beter uitleggen dan ik).

Vakantie

In een van mijn eerdere artikelen aangaande onze zomervakantie schreef nog over plannen om naar Zakynthos te gaan, nu hebben we uiteindelijk toch een vakantie geboekt naar Menorca. Er waren wisselende verhalen over Zakynthos, terwijl ik over Menorca wél enkel lovende woorden las. Het schijnt zeer kind- (en buggy)vriendelijk te zijn, het is er rustiger dan op Ibiza en Mallorca en qua natuur en familie-uitjes zit je er ook goed. We hebben gekozen voor een appartement, maar wel eentje waar allerlei voorzieningen op het terrein bij zitten zoals een winkeltje, bakkertje, een ontbijtzaal, etc. We gaan ergens in juni (James is kan dan nog vrij krijgen van school omdat hij niet leerplichtig is) en zijn nu al aan het aftellen!

Rugklachten

Al ruim een jaar kamp ik met rugklachten en hoewel de fysio me altijd weer redelijk recht weet te trekken, komt de pijn toch steeds weer om de hoek kijken. Erg vervelend. In het begin dacht ik dat het een combinatie was van te weinig beweging en het verkeerd tillen van Isé, maar nu ik erachter ben dat er een behoorlijke kuil in mijn matras zit, begin ik te begrijpen waar mijn klachten óók vandaan komen. Iedere ochtend stap ik behoorlijk krakkemikkig mijn bed uit en het wordt eigenlijk alleen maar erger. Yours truly wordt ook een dagje ouder. We hebben twee losse matrassen en mijn vriend klaagt hier ook al langer over. Daarom zijn we een zoektocht gestart naar een nieuw matras. We willen er nu het liefst eentje en dus geen twee losse meer (als er nu geen derde baby komt dan weet ik het ook niet meer :P) In onze zoektocht stuitte ik, naast de bekende merken, op Decupré. Ik was meteen getriggerd door het vrijblijvende slaapadvies dat zij aanbieden. Na wat vragen te hebben ingevuld werd ik gebeld door een van hun experts. Ik ben enorm veel wijzer geworden, dus een dikke tip voor iedereen die op zoek is naar een nieuw matras, ook al is het in de oriëntatiefase. Het belang van goede voorlichting is mij nu wel duidelijk, want ondanks het vele proefliggen bij de Ikea kozen wij anderhalf jaar geleden éérst het verkeerde matras, toen kochten we een onprettige dure topper en daarna dachten we lekkere matrassen te hebben gekocht maar daar zit dus nu een kuil in 🙁

Blogflow

Ik merk dat ik de laatste tijd weer in een hele fijne blogflow zit, mede omdat ik er wat vaker voor kies om niet meer per se een minimum aantal artikelen online te hebben in de week. Ik wil soms wat langer nadenken over wat ik wil schrijven en hoe ik dat wil schrijven. Ik heb altijd heel hard geroepen dat kwaliteit boven kwantiteit gaat, maar begin dit jaar merkte ik dat ik af en toe toch te makkelijk een blog online gooide die wat mij betreft nog veel sterker of langer had gekund. Tijdsdruk, stress en mijn wens om volledige aandacht aan de kinderen te geven zorgden ervoor dat ik een artikel pas heel laat in de avond schreef – wanneer ik niet meer op mijn scherpst ben – en daardoor was de inhoud niet altijd even sterk. Wanneer ik nu na 9 uur ’s avonds nog met een leeg scherm en een stilstaande cursor zit omdat het er overdag niet van is gekomen om een heel artikel te tikken, dan klap ik mijn laptop dicht en dan denk ik ‘morgen weer een dag’ – in plaats van dat ik me op ga zitten vreten over dat ik geen inspiratie heb en dat ik daarmee mijn avond vergal. Ik probeer overigens wel de dagen dat ik geen content heb op mijn blog te compenseren door actief te zijn op Instagram (vooral op Stories). Het is echt een uitlaatklep (oke jeukwoordalarm) en ik vind het super leuk om daar te interactie met volgers op te zoeken. Mocht je me nog niet volgen, dan verwijs ik je graag door naar mijn account @laviesanne.

Laat je me weten als je meer wilt lezen over financieel onafhankelijk zijn? En heb jij een matras waar je tevreden over bent?

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Eke
  16/04/2019

  Leuk om deze update te lezen, Sanne! Heel veel plezier straks op Menorca, je gaat het vast heerlijk vinden daar.

 • Reageren
  Lisette
  16/04/2019

  Wij hebben denk ik 8 jaar geleden een boxspring gekocht (van merk Norma, bestaat helaas niet meer) het bed koste €3000,-. Ik lag oo dat moment op 2 matrassen op de grond omdat mijn oude bed zoveel rugklachten gaf. Ik heb er even wakker van gelegen maar we hebben zó vaak tegen elkaar gezegd dat het onze beste inverstering ooit was! Slapen is zo belangrijk. Ken je Yumeko? Ook mooi merk, heb hier de dekbedden van.

  Ik hoor graag meer over het beleggen verhaal!! en fijn dat je in een goede blogflow zit.

  En ben jaloers op je dyson airwrap!

 • Reageren
  Danielle
  16/04/2019

  Heb je al eens op https://www.mattsleeps.com/nl gekeken? Kan nog geen ervaring met je delen, maar alle reviews zijn lovend en ben zelf van plan deze ook aan te schaffen!

 • Reageren
  Emma
  16/04/2019

  Hey Sanne! Ik hoor heel graag meer over FO!

  • Reageren
   Carolien
   16/04/2019

   Ja leuk ik hoor ook graag meer over financieel onafhankelijk zijn. Vind het echt een thema van nu en heel verfrissend om er hier ook wat over te lezen en niet alleen op moneyblogs!

 • Reageren
  Dio
  16/04/2019

  WAUW! Zo vet dat je je bent gaan verdiepen in FO. Zelf ben ik daar ook heel erg mee bezig. Doe ik aan beleggen, passief inkomen en spaar ik lekker door, om ervoor te zorgen dat ik ooit kan zeggen dat ik FO ben en ook niet tot mijn 70ste hoef te werken.

  Dus een artikel daarover lijkt mij tof!
  Dio onlangs geplaatst…Geld verdienen met je blog? 6 tips!My Profile

 • Reageren
  Angela
  16/04/2019

  Wij kozen eind november voor matrassen van Emma. Omdat ik de matrassen wil kunnen draaien hebben we 2 losse matrassen met een topper. Emma is traagschuim, echt heerlijk 🙂 Tempur is ook goed maar meteen een stuk duurder. Beter Bed heeft Emma én Tempur. Zitten ook in Elst 😉

 • Reageren
  Bianca
  16/04/2019

  Ja leuk een artikel over FO.

 • Reageren
  Anja
  17/04/2019

  Klinkt super interessant dat FO dus YES!!

 • Reageren
  Karlijn
  17/04/2019

  Jaaa interessant dat FO dus graag!

 • Reageren
  Tash
  17/04/2019

  Geïnteresseerd in FO!!! Ik heb nog niet de tijd genomen mij hierin te verdiepen. Bedankt voor het aanbod – ik hoop dat je vriend een artikel wil schrijven

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.