Persoonlijke update: hoe hangt de vlag erbij?

Ook hier begint na een lange zomerperiode het normale leven weer een beetje vorm te krijgen. Tijd voor een persoonlijke update! Hoe hangt de vlag erbij in huize La Vie Sanne?

Hoogtepunt

Het eerstvolgende hoogtepunt dat hier voor de deur staat, zijn de verjaardagen van de kinderen. James wordt op 8 oktober 4 en Isé wordt 18 oktober 1 jaar. We hebben besloten dat we het in ieder geval deze keer gewoon samen vieren, want zeker voor Isé is het nu nog geen toegevoegde waarde om een groot feest voor zichzelf te hebben.

James wordt dus 4 en dat is ook een behoorlijke mijlpaal te noemen, niet in de laatste plaats omdat dat betekent dat hij ook met de basisschool gaat starten. Half september zal hij twee ochtenden in de week gaan wennen en vanaf zijn verjaardag op maandag 8 oktober zal hij volledig mee gaan draaien in groep 1. Hij zelf kan niet wachten en heeft het er al weken over. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel uitkijk naar deze periode. Het is echt mooi geweest thuis. Hij is toe aan meer uitdaging, meer vriendjes, meer spel, meer leren. Natuurlijk ga ik de momentjes thuis met hem wel missen, maar ik heb op dit moment ook mijn handen vol aan de kleinste en ik kijk er ook naar uit om haar meer aandacht te kunnen geven.

Het enige waar ik nog een beetje mee met mijn handen in het haar zit zijn de verjaardagscadeaus. Voor mijn gevoel hebben mijn kinderen werkelijk alles al en ik wil de hoeveelheid kleingrutspul een beetje buiten de toko houden hier. Voor James zitten we te denken aan dagjes uit, een kinderencyclopedie, voorleesboeken, een fiets, Disneydvd’s en Play Doh. Voor Isé heb ik werkelijk nog geen idee..

Ontwikkeling Isé

Het is bizar hoe anders Isé zich ontwikkelt dan haar broer. Ze lijken, behalve qua uiterlijk, in de verste verte niet op elkaar. Isé is nu 10,5 maand en ze heeft nog geen millimeter gekropen, het enige wat ze wil is staan en met je door de kamer lopen. Waar James met 9 maanden al zijn eerste woordjes zei, heeft Isé nog maar net haar stem ontdekt en is ze vooral volop aan het brabbelen. Ik merk dat ik misschien te erg verval in het vergelijken van die twee, me steeds afvraag waarom Isé zus en zo nog niet doet. Terwijl ieder kindje zich nu eenmaal op zijn of haar eigen tempo ontwikkelt en daar ook niks mis mee is. Er zijn ook dingen waar ze beter in is dan James, bijvoorbeeld qua fijne motoriek. Ze kon al van jongs af aan tussen wijsvinger en duim de kleinste dingetjes oppakken. Ook zat Isé al met vijf maanden stevig. Het grappige is dat ze nog steeds geen tanden heeft. Waar James met 1 jaar al zes tanden had, vermoed ik dat zij tandloos haar tweede jaar in zal gaan.

Leven als moeder van twee

Met de eerste verjaardag van Isé in het vooruitzicht betekent dat ook dat ik alweer bijna een jaar moeder ben van twee. Hoewel ik me echt wel had voorbereid op een ‘onrustig’ jaartje in die zin dat er van slaap weinig zou komen en dat je ineens de aandacht moet verdelen tussen twee kinderen, is het me 100% meegevallen en gaat het eigenlijk allemaal heel soepel. Met name qua slaap had ik dus een chaotisch jaar verwacht, gezien dit met James ook zo was. Gelukkig zijn we met Isé inmiddels in rustig vaarwater beland qua slapen en dat betekent dat we er maar sporadisch uit hoeven en dat ze slaapt tot een uurtje of 6.

Moeder van twee zijn betekent ook dat je het ineens 2x zo druk hebt met van alles, maar omdat je het al zo gewend bent van de eerste wéét je wat je te wachten staat met bepaalde dingen. Ja, het weggaan duurt twee keer zo lang, ja je sociale contacten komen op een nog iets lager pitje te staan en ja, koken wordt een bezigheid waar multitasken naar een nog hoger level wordt getild, maar het went gewoon. En ik besef me heel goed dat ik juist als ze zo jong zijn van iedere minuut moet genieten, want je knippert met je ogen en ze gaan naar de basisschool en je knippert nog een keer en ze zijn 16.

Moeder zijn van twee vind ik ook echt 2x zo leuk. De band tussen broer en zus is zo bijzonder en er is niemand die Isé zo hard aan het lachen krijgt als haar broer. James is een fantastische grote broer en niet alleen heel beschermend naar zijn zusje toe, maar ook ontzettend lief en nooit jaloers. Daar prijs ik me heel gelukkig mee.

Dat was het voor nu! Thanks voor het lezen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Sara
  01/09/2018

  Leuk om te lezen! Basisschool betekent echt een nieuwe fase, maar fijn als je merkt dat je kleintje er echt aan toe is!!
  Mijn zoontje is nu 2 maanden en die vind ik ook zo bizar snel gegaan!!

 • Reageren
  Angela
  01/09/2018

  Ons ventje is 20 juli 1 jaar geworden. Echt bizar hoe snel het eerste jaar is gegaan. Hij heeft veel houten speelgoed en duplo gekregen.
  Ook grappig om te lezen hoe ieder kindje zich anders ontwikkeld. Garen, onze kleine man kroop met 9 maanden en 1 dag later stond hij en liep hij langs de bank en toen vond hij het weer welletjes en is daarna heel druk bezig geweest met bouwen, vooral met duplo en houten blokken. Vlak na zn eerste verjaardag kregen we die en bah te horen en sinds deze week dan eindelijk mama, wawa (wafwaf voor hond) en broem. En hij begint net pas achter een blokkenkar te lopen en vindt het dan ook leuk

 • Reageren
  Lieke
  01/09/2018

  Playmobil was en is hier favoriet. Vooral de voertuigen. Lego misschien of iets met een boek en electronische pen? Fiets zou ik even mee wachten. Zitten ze met 4 jaar vaak net tussen 2 maten in en kun je over een half jaar weer een grotere fiets kopen..

  En voor ise ja zon ballending met geluid en popknuffels die praten. Oh zoveel leuks joh! Toettoet..lekker veel klein grut haha.

  Enneh geniet ervan ze zijn zo 6 en 9?

 • Reageren
  Pytsje
  02/09/2018

  Wat leuk om te lezen, met twee kids kom ik er toch achter dat ik liever artikelen lees dan blogs bekijk. Hier ook een meisje die 4 wordt en haar zusje 8 maand. Wat gaat het snel ja! Qua cadeaus zou je ook een huisdier kunnen doen, erg leuk om met een huisdier op te groeien. Hier krijgt de oudste een jong poesje, helemaal in de wolken is ze nu al. Ik snap al dat kleine spul, gooi je toch weg uiteindelijk. Dan komt die beste Sinterklaas er nog aan, dan maar wat praktischer zoals pyama en kleding dacht ik zo. Succes met uitzoeken!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.