Persoonlijke update: bloggen, gastouder en huizenjacht

Tijd om weer eens bij te kletsen! Een update over het bloggen, hoe het gaat met James bij de gastouder en iets meer over onze huizenjacht.

Komkommertijd

Jullie hebben vast al gemerkt dat ik iets onregelmatiger post dan normaal, dit heeft ermee te maken dat het zomer is en in blogland betekent dat komkommertijd. Er komen minder producten uit, ik krijg minder persberichten en mijn site wordt ook iets minder druk bezocht dan normaal. Ook op mijn vakantie op Ameland heb ik het rustiger aan gedaan. Nu ik weer thuis ben en ik ook weer wat meer structuur in mijn dagen heb ga ik wel proberen gewoon weer minimaal 5 á 6 keer in de week iets te plaatsen, dit vind ik gewoon prettiger en ook wel zo netjes naar jullie toe. Meestal trekt het seizoen tegen het einde van augustus weer aan. Dan lopen de schoolvakanties langzaam ten einde en dan komt september in zicht, een maand die voor de beauty- en fashionindustrie enorm belangrijk is. Dan gaan we weer knallen!

Bloggen

In het bloggen heb ik nog steeds erg veel plezier. Ik heb een tijd geleden besloten om er echt fulltime mee aan de slag te gaan in plaats van een baan buitenshuis te zoeken – een vrij spannende keuze – maar tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad. Ik heb in korte tijd al zoveel geleerd op zakelijk vlak en het runnen van een eigen bedrijf (marketing, sales, finance, etc.) dat daar wat mij betreft geen baan tegenop kan. Ik knijp in mijn handjes met een ontzettend fijn en professioneel mediabureau dat ervoor zorgt dat ik samenwerkingen kan en mag doen met waanzinnige merken en dat ik op alle vlakken met mijn blog kan groeien. Tijdtechnisch vind ik het soms nog wel aanpoten met een dreumes thuis en alle dingen die moeten gebeuren voor mijn blog, dat moet ik toegeven. We spelen dan ook met de gedachte om James een halve of een hele dag extra naar de gastouder te laten gaan na de vakantie.

De gastouder

Over de gastouder gesproken, jullie weten dat het een lange weg is geweest om James te laten wennen bij de gastouder. Hoewel we straks in oktober een jaar opvang verder zijn, is James nog altijd een beetje verdrietig als ik hem wegbreng. Toch zie ik dat we in een geleidelijke curve omhoog gaan; James vindt het nog wel moeilijk als ik wegga, maar zodra ik uit het zicht ben gaat hij lief spelen en als ik hem ophaal is hij eigenlijk altijd vrolijk. Het zou goed kunnen dat het huilen bij het weggaan inmiddels meer een soort gewoonte van hem is geworden dan dat hij echt intens verdrietig is vanwege het feit dat ik hem achterlaat. Jammer genoeg kan hij me dat nog niet duidelijk maken. Ik laat hem in ieder geval met een gerust hart achter bij de gastouder en het zal niet lang meer duren tot hij zijn draai daar volledig heeft gevonden.

Huizenjacht

In september is het een jaar geleden dat wij zijn verhuisd naar Arnhem. Nog dagelijks ben ik ontzettend blij met het stadsappartement dat wij destijds zijn betrokken. Toch merk ik dat nu James ouder wordt, hij meer ruimte nodig heeft. Helaas beschikt ons appartement niet over een tuin en dat is, zeker in de zomer, een behoorlijk nadeel. Wij hebben een vrij ruim balkon maar het is net niet genoeg voor James om zich uit te kunnen leven met een fietsje of om gewoon lekker rond te rennen. Daarnaast is het huren in de particuliere sector zoals wij dat nu doen behoorlijk duur. Onze voorkeur gaat dus uit naar een koopwoning. As we speak hebben wij vanmiddag een bezichtiging van een huis. Er staat niet super veel druk op de ketel om binnen nu en drie maanden verhuizen, maar het zou toch wel onze wens zijn om over niet al te lange tijd een ruimere woning mét tuin te betrekken.

Tot zover deze update, ik hoop dat jullie lekker aan het genieten zijn van de vakantie! Laten we wel even duimen voor wat mooier weer.

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  04/08/2016

  Fijn om te lezen dat t allemaal zongoed gaat! Een huis ket een tuin is echt zo’n uitkomst. Wij hebben altijd de deur open jim poopt comstant heen en weer. Daar zou ik zeker voor gaan. En ik vind dat je t supergoed doet als pro blogger!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Bad Moms (de film, niet wij)My Profile

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  04/08/2016

  Wat spannend dat jullie bij een huis gaan kijken Sanne! Ik begrijp je volledig. Ik woon ook in een appartement, al 14 jaar en mijn kinderen zijn nu 7 en 4. Gelukkig kunnen ze op een pleintje bij ons voor de deur (autovrij) spelen en is er een speeltuin om de hoek. En we hebben sinds kort een mooie caravan die van april tot en met oktober op een campong op 10 minuten van ons huis staat, dus daar kunnen we de hele zomer naartoe. Waarom wij nog niet verhuisd zijn, is omdat wij een huis met een bedrijfspand willen kopen voor de zaak. Het is een heel lang verhaal, maar het huidige bedrijfspand dat wij hebben (koop) mag vanaf november in de verkoop en dan kunnen we eindelijk verder. Dat moeten we eerst verkopen voordat we kunnen kijken naar een huis met brdrijfspand Ik kan niet wachten. Veel succes Sanne. Wat de gastouder betreft, het kan inderdaad een gewoonte zijn dat James huilt bij het afscheid. Zeker omdat je aangeeft dat hij binnen een paar minuten alweer heerlijk aan het spelen is.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Het wel of niet geven van borstvoeding van alle kanten belicht & mijn persoonlijke verhaalMy Profile

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  04/08/2016

  Leuk om weer even wat bij te lezen. Daar is deze rustige periode natuurlijk ook heel geschikt voor. Fijn dat het uiteindelijk ook steeds beter met James gaat bij de gastouder. Toch een bevestiging van dat je de juiste keuze hebt gemaakt. In kleine stapjes wordt het beter. Spannend dat je op huizenjacht gaat. Als het weer een beetje mooi weer is, moeten we eens naar de speeltuin. Je weet wel welke 😉
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…En binnen twee weken was je dood… .My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  04/08/2016

  Heel veel succes met de huizenjacht. Het is ontzettend fijn om de tuindeur te openen en kinderen de vrijheid hebben om naar binnen en buiten te laten lopen.

  Wat betreft James en afscheid nemen, gelukkig zit er een stijgende lijn ik. Met mijn dochter heb ik hetzelfde ervaren en het was nooit leuk om afscheid te nemen. Ook dit komt vast en zeker goed Sanne.
  Nesrin onlangs geplaatst…24 uur in ParijsMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  04/08/2016

  Heel veel succes met de huizenjacht! Ik hoop dat jullie wat moois vinden!
  Nicole onlangs geplaatst…You had one job!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  04/08/2016

  Fijne update Sanne, klinkt allemaal heel goed. Lijkt me een goede oplossing om James een dagje extra naar de gastouder te brengen, zeker nu hij zijn draai meer en meer begint te vinden. Zo fijn dat je hem nu met een gerust(er) hart achterlaat. Het was me opgevallen dat je onregelmatiger post maar ik heb hier zelf totaal geen problemen mee, ik blijf je toch wel volgen en lezen. Heel veel succes met de bezichtiging straks. Is het ook een huis in Arnhem?
  Carlijn onlangs geplaatst…Wat je nog niet over mij wist (van saaie feiten tot bizarre info)My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  04/08/2016

  Leuk, zo’n persoonlijke update. Hopelijk slaagt jullie huizenjacht snel 🙂

 • Reageren
  Nicole
  04/08/2016

  Leuk om te lezen hoe het met je gaat 🙂 Wat fijn dat fulltime bloggen je zo goed bevalt! En dat je een koophuis wilt begrijp ik maaar al te goed. Ik heb heel mijn leven in een normaal hoekhui(s)(zen) gewoond en woon nu samen met mijn vriend in een appartement in Groningen. Ik ben zeer tevreden, maar ik weet zeker dat ik in de toekomst wel een normaal huis wil haha. Wij hebben nu ook kittens dus het zou ook leuk zijn als zij later lekker naar buiten kunnen 🙂

 • Reageren
  Marijke
  04/08/2016

  Een huis met een tuin is echt heel fijn inderdaad als de kinderen groter worden. Ben ook zo blij met mijn tuin. Dus ik snap helemaal dat jullie daarvoor gaan. Hopelijk vinden jullie snel iets leuks en betaalbaars. En in de buurt zodat James bij dezelfde gastouder kan blijven.
  Marijke onlangs geplaatst…Vakantie ervaring in je eigen buurtMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  04/08/2016

  Wat fijn om te weten hoe t met jullie gaat! Hartstikke tof om op huizenjacht te gaan! Ik ben benieuwd of je in omgeving Arnhem blijft?
  Enne, bedankt voor je felicitatie op mijn instagram:) leuk!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Ik blog een jaar!My Profile

 • Reageren
  Willemijn
  04/08/2016

  Wat een leuk idee af en toe een update plaatsen! Ik volg je maar al te graag op snapchat maar dit soort dingen komen daar (logisch!) niet aan bod en dan is het wel leuk om te lezen. Mij is het ook opgevallen dat je niet meer regelmatig post maar ik kijk gewoon eens in de zoveel dagen en dan kan ik weer bij lezen 🙂
  Wat betreft James bij de gastouder ik zou er niet te veel aandacht aan schenken het klinkt inderdaad als gewenning en vooral als je hoort dat hij 5 minuten later gewoon leuk speelt is het meer een soort “showtje” wat hij op lijkt te voeren. (Zijn overigens stiekem veel kinderen die dat doen dan krijgen ze vaak dingen voor elkaar door te huilen bijv dat de ouder nog even wat langer blijft bij de opvang. Niet dat ik beweer dat jullie James dit hebben aangeleerd of dit stimuleren!)

 • Reageren
  Caro
  04/08/2016

  Veel succes met de huizenjacht!
  Ik heb in een crèche gewerkt en wij merkten vaak dat kindjes die maar 1 dag kwamen het moeilijk hadden met afscheid nemen. Daarom was er de regel dat de kindjes minstens 2 dagen per week moesten komen. Dan ging het vlotter en waren ze beter aan alles gewend. Dus misschien dat James ook meer went als hij 2 dagen gaat?

 • Reageren
  Nicky
  08/08/2016

  Leuk om een update te lezen! Wij wonen zelf ook in een appartement, verder wel groot genoeg dus niks te klagen. We verwachten in januari ons eerste kindje. Uiteindelijk willen we toch graag een huis met tuin inderdaad, zeker als de kleine wat ouder wordt dus ik snap je helemaal! Heel veel succes met de huizenjacht!
  Nicky onlangs geplaatst…De Olympische Spelen in Rio – Ooit mijn droom en doel…My Profile

 • Reageren
  Suus / Babyisthenewblack.nl
  18/08/2016

  Ik ben even wat dingetjes aan het teruglezen liefje. Fijn om dit even te lezen. Veel wist ik al wel omdat we stiekem toch heel vaak kletsen maar goed om te lezen dat het allemaal top gaat. Echt onwijs fijn van de gastouder, ik denk dat die op nummer 1 staat. Vond het zo rot om je onzekerheid en verdriet te horen omtrent het kinderdagverblijf en de zorgen daaromheen destijds. Hopelijk gaat James nog wat beter wennen en wordt het makkelijker als je hem wegbrengt. Heel fijn te weten in ieder geval dat hij het daar naar zijn zin heeft.

  Super spannende tijden rondom een eventueel nieuw huis. Ik ga duimen dat jullie iets heel te geks tegenkomen en niet hysterisch overoden worden door de belachelijk huizenmarkt!

  Hoop to see you soon! Dikke zoen <3 <3
  Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Lidl komt met babylijn #LidlbabyMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.