PARFUMREVIEW: Hugo Boss Ma Vie Florale

Wat kan een mens toch blij worden van een heerlijk parfum. Dit is er eentje die op mijn lijf is geschreven: de nieuwe Ma Vie Florale van Hugo Boss.

Onlangs was ik aanwezig bij de perslancering van een aantal nieuwe geuren van Hugo Boss. Dit zie je in deze vlog. Het was een waar genoegen om daarbij te mogen zijn – niet alleen vanwege de knappe mannen die mij uitleg gaven over de nieuwste geuren – maar vooral ook omdat ik een nr. 1 fan ben van de parfums van Hugo Boss. Ik schreef onlangs nog over hun nog niet zo heel lang geleden gelanceerde The Scent (klik hier voor review).

Nu is het de beurt aan Ma Vie Florale. Van de originele Ma Vie pour femme ben ik al lange tijd fan (ik heb hem vaak in mijn Reload-systeem zitten), en het is een prima geur voor iedere gelegenheid. Hij is zacht en vrouwelijk door de bloemige tonen en ik vind hem op mijn huid heel goed tot zijn recht komen.

In de minimalistische, lichtroze flacon bevindt zich een heerlijke gebalanceerde voorjaarsgeur, die poederig en licht is maar tegelijkertijd iets warms in zich heeft.

Ma Vie Florale vond ik na de eerste spuit echt wel anders dan haar originele zusje, maar toen ‘ie even had uitgewasemd op mijn huid rook ik duidelijk de gelijkenissen. Ma Vie Florale is nog een tikkie bloemiger (roos komt hier vrij duidelijk in naar voren) en misschien vind ik dat nóg wel lekkerder. Werkelijk alles aan deze geur is zwoel en vrouwelijk. Zelfs de grootste femme fatale zal hier haar zachte kant mee naar voren halen.

Wat zijn nu die onweerstaanbare noten in dit parfum?

Top: Cactusbloesem
Hart: Jasmijn, Roos, Freesia.
Basis: Cederhout, Amber, sandelhout.

Oh man wat is dit genieten deze geur. Ik ben enorme liefhebber van jasmijn en dat is in dit parfum heerlijk subtiel aanwezig waardoor ik aan mijn huid blijf snuffelen. De geur blijft me boeien, iedere keer weer. Ik heb lang getwijfeld welke geur ik lekkerder vind, de originele Ma Vie of de nieuwste Florale-versie. Ik ben tot de conclusie gekomen dat deze mij nóg gelukkiger maakt. En misschien, heel misschien, stoot hij mijn op dit moment nr. 1 signature geur L’eau D’issey wel van de troon..

Ik heb niet het idee dat de geur echt de hele dag op mijn huid blijft hangen, als dat zo was geweest dan had dit parfum van mij een absolute 10 gekregen. Nu moet Hugo Boss Ma Vie Florale het doen met een 9,5.

Per maart in de winkels. Adviesverkoopprijs: vanaf €56 voor 30ml.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Marloes
  06/02/2017

  Zo knap dat je een geur zo goed kunt verwoorden! Ik ben er best nieuwsgierig naar geworden en wil ‘m graag zelf even ruiken. waarschijnlijk zal ik ‘m niet gaan kopen omdat mijn schoonmoeder altijd het origineel draagt
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn lijf vlak na de bevallingMy Profile

 • Reageren
  Heleen
  06/02/2017

  Ik hou van de geuren van Boss, voor zowel mezelf als voor mijn vriend. Deze variant wil ik dan ook zeker gaan proberen! Net als jij ben ik ook dol op Jasmijn, dus dat maakt mij nog nieuwschieriger!
  Heleen onlangs geplaatst…Handige apps voor iedereen die in de kinderopvang werktMy Profile

 • Reageren
  martina
  06/02/2017

  mijn vriend is dol op Hugo Boss. ik ben wel nieuwsgierig geworden!
  martina onlangs geplaatst…6 Februari 2017 – Fotodagboek ZwedenMy Profile

 • Reageren
  Sylvia ..
  06/02/2017

  Deze geur ruikt zo ontzettend lekker. Ik had een keer een kleine flacon in mn tas en toen heeft mn moeder hem eruit gepikt. Ze vondt hem ook zo onwijs lekker ruiken.
  Dus heb hem maar bij mijn moeder gelaten en zelf een grote fles gekocht?
  Sylvia .. onlangs geplaatst…About last week.. #05My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  06/02/2017

  Ik vind de gewone Ma Vie ook al zo lekker, nu ben ik wel heel benieuwd hoe deze uitpakt! Ik ben ook dol op jasmijn, dus dit is echt wel een fijne.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…5 x De beste huidverzorging voor in de winterMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.