Papavlog: James en zijn vader

“Na veel aandringen en de nodige chantage, heeft Sanne mij overgehaald dit filmpje te maken”.

In deze video staan papa en James centraal. Mijn vriend vertelt onder andere over zijn rol als vader en laat zien hoe het weekend – waarin hij altijd thuis is en er dus veel aandacht naar James gaat – er bij ons uitziet.

De rol van vaders is door de jaren heen veranderd: Veel vaders hebben tegenwoordig een papa-dag, voor langer vaderschapsverlof wordt flink gelobbyd en luiers verschonen, dat is iets waar vaders tegenwoordig hun hand niet voor omdraaien. Ook mijn vriend niet, ha!

Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Pampers rondom de #PampersPapaNL campagne blijkt dat gemiddeld 86% van de Nederlandse vaders dagelijks de luier van zijn kindje verschoont en maar liefst 70% van de papa’s dit meerdere keren per dag doet. Mijn vriend geeft aan dat hij dit absoluut geen vervelend klusje vindt, zelfs niet na al tig keer te zijn ondergeplast 😉

Er blijkt verder uit het onderzoek dat 54% van de vaders onder de 35 jaar graag langer vaderschapsverlof had gewild. Nu is dat slechts twee dagen. Een wetsvoorstel voor langer vaderschapsverlof is onlangs afgewezen. Mijn vriend zegt erover: “Ik neem er met liefde mijn vakantiedagen voor op en ik heb de luxe dat ik er genoeg heb, maar ik begrijp dat niet iedereen in die positie is. Daarbij zou ik het een goede zaak vinden om vanuit de politiek het vaderschap te promoten en minder in de klassieke rollen te blijven hangen.

Zanger Jaap Reesema is ambassadeur van de #PampersPapaNL campagne en sinds mei vorig jaar de trotse vader van zoontje Muck. Als bekende papa deelt hij graag zijn ervaringen over het vaderschap:

“Je voelt je vlak na de geboorte van je kindje zo intens verbonden met z’n drieën. Ik vond het daarom heel lastig toen ik na een paar dagen alweer aan het werk moest en Kim en Muck alleen moest laten. Ik besef dat ik mijn tijd – door het werk dat ik doe – flexibeler in kan delen dan de gemiddelde vader. Ik probeerde daarom vanaf de geboorte al zoveel mogelijk tijd met Muck door te brengen. Maar alsnog merkte ik dat Kim sneller in haar moederrol zat, dan ik in mijn vaderrol. Dat zag ik ook in de kleine dingen, zoals het verschonen van de luier. Kim is daar nu nog steeds sneller in dan ik.”

De video van de #PampersPapaNL campagne is hier te zien.


Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Frank
  14/06/2017

  Wat leuk, en ook 100% waar over het vaderschapverlof. Ik zelf had het het geluk dat ik genoeg dagen op kon nemen en er ook nog eens feestdagen in die periode vielen. Zo was ik bijna vier weken vrij en met onze moeilijke start was dat nodig ook. Zelf ben ik mijn verhalen gaan delen met andere om het eens van de andere kant te laten zien/lezen daarom vond ik het een super leuke vlog/blog!!
  Frank onlangs geplaatst…VoedingMy Profile

 • Reageren
  Josan
  14/06/2017

  Hey goed gedaan hoor dat eerste vlog. Wij zijn ook bezig met zindelijkheidstraining en ik zwaar bij Pampers. Altijd al gedaan. De broekjes vind ik handig alleen iets minder als ze gepoept heeft. Ik heb mijn hoop gezet op de zomervakantie. Hopelijk zijn wij ook tegen oktober uit de luiers.
  Josan onlangs geplaatst…Mijn kinderen hoeven het kindje dat nooit wordt uitgenodigd niet uit te nodigenMy Profile

 • Reageren
  Liset
  14/06/2017

  Oh wat lief dat handje van James op zijn vaders been! Dat voelt zo verbonden :). Wat goed dat je bezig bent met James zindelijk te krijgen voordat de tweede eraan komt. Dat scheelt weer een hoop luiers.
  Liset onlangs geplaatst…Fashion | Mijn 3 nieuwe choker kettingen van Lana’s sieradenMy Profile

 • Reageren
  Emma
  14/06/2017

  Schattig!

 • Reageren
  Carmen
  14/06/2017

  Wat een lief filmpje! Je vriend heeft een fijne stem om naar te luisteren 🙂

 • Reageren
  Lieke
  18/06/2017

  Wat lief om te zien.
  Lieke onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.