Oud & Nieuw met een dreumes

Ik had geen idee wat ik kon verwachten wat betreft James zijn slaap tijdens Oud & Nieuw. Zou hij doorslapen? Wakker worden? Angstig zijn voor de knallen?

Als vanouds werd Oud & Nieuw met de familie gisteren groots gevierd. Dat betekende veel eten, veel drank, en ouderwetse gezelligheid in de vorm van spelletjes. James ging ietsje later slapen dan normaal, rond 20.00 brachten we hem na het bad naar bed. Hij liet zich niet direct wegleggen, wat ook niet gek was aangezien hij in korte tijd al vier verschillende huizen van binnen gehad gezien en ook in verschillende bedjes had geslapen. Het zijn altijd van die rompslomp dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw waarbij we heel wat familie langs gaan en weinig ritme en structuur hebben overdag.

Tegen een uurtje of 22.00 begon het in de straat al behoorlijk te knallen. We verbleven in het huis van onze opa, die slechts enkel glas heeft waardoor het geluid behoorlijk hard klonk. Het waren ook geen constante knallen, maar af en toe een harde knal waardoor het ‘schrikeffect’ groter was. James werd dan ook rond half 11 wakker. We namen hem bij ons en lieten hem wat spelen. Zo werd ‘ie hopelijk weer moe genoeg om voor 12 uur in slaap te vallen en hopelijk in slaap te blijven.

Nou, meneer nam het er van hoor, dat ‘ie nog even mocht opblijven. Ach, voor hem was het ook een beetje feest dus hij smikkelde mee van de bitterballen, zat bij iedereen op schoot en zorgde voor behoorlijk wat entertainment.

Om 23.30 brachten we hem weer naar bed.

Toen het echte knallen begon om 00.00 heeft James er de eerste tijd doorheen geslapen. In tegenstelling tot de uren daarvoor was dit een meer monotoon geknal wat voor hem prettiger moet zijn geweest. Toch klonk het nog behoorlijk hard in zijn kamertje met slechts enkel glas in de ramen.

Zelf gingen we rond half 3 naar bed. Na een uurtje geslapen te hebben werd James toch weer wakker. Dit keer niet door het vuurwerk maar door zijn eigen gehoest.. De laatste tijd is dat meer regel dat uitzondering. En zo namen we hem dus uiteindelijk toch weer bij ons in bed.

Ik moet zeggen dat het me alleszins is meegevallen, Oud & Nieuw met een dreumes. Vorig jaar was hij natuurlijk nog maar twee maanden oud en hij sliep er veel beter doorheen. Dit jaar had ik me erop voorbereid dat hij wel eens veel wakker zou worden, vooral omdat de knallen dit jaar veel dichterbij en dus harder waren. Maar al met al heeft hij zich er prima doorheen geslagen. Wij zelf wat minder met alle alcohol 😉

Zijn jullie streng voor jullie kleintjes met Oud & Nieuw qua slapen? En hebben jullie ook zo’n ander ritme tijdens alle feestdagen?

Bron afbeelding

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Ilse van Kreanimo
  02/01/2016

  Die van ons (5, 3 en anderhalf) hebben er gewoon doorheen geslapen. Ze zijn wel later gaan slapen dan normaal en waren dus ook doodmoe.
  Gisteren zaten ze later in bed dan bij de jaarwisseling door de familiale verplichtingen en ze waren zelfs nog meer moe dan eergisteren.
  Streng zijn we niet echt, maar als ze echt moe zijn, gaan we naar huis.
  Want ze moeten echt wel een paar dagen bekomen van al dit ‘gedoe’ en maandag is het weer school 😉
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Oud-nieuw zoals wij het willen.My Profile

 • Reageren
  Tamara
  02/01/2016

  Toen mijn jongens wat kleiner waren, ongeveer james zijn leeftijd en iets ouder, sliepen ze er ook doorheen. Maar dit jaar mocht de oudste opblijven en de middelste werkt wakker. Gelukkig gingen ze nadat het geknal voorbij was wel weer slapen.
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe overleefde ik de eerste 5 jaar als moeder?My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  02/01/2016

  Alledrie de keren dat we het met Lana vierden sliep ze er gewoon doorheen, maar dit was het eerste jaar dat ze besefte wat vuurwerk was en er voor het slapengaan ook van schrok, ze was rond 20.00 zo moe dat we haar naar bed brachten en ik ben om 0.30 een kusje gaan geven maar dit heeft ze niet gemerkt, tot nu toe hebben we nog geluk gehad met oud & nieuw maar dat kan met de 2e op komst zomaar anders worden
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Laatste spulletjes baby uitzetlijst shoppen! Dagelijkse vlogs het jaar uit #6My Profile

 • Reageren
  Wilmaaa
  02/01/2016

  Yarah werd midden op de avond wakker en vond alles ooh! Prachtig dus:) daarna lekker in bed gelegd en ze heeft er gewoon doorheen geslapen. Ook met enkel glas. Fijn dat het zo goed ging!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Mijn persoonlijke doelen voor 2016My Profile

 • Reageren
  Myrthe
  02/01/2016

  Lijkt me lastig inderdaad! Evengoed wel heel leuk gehad? Ik vond dat er minder vuurwerk waa in vergelijking met vorige jaren, maar heb me prima vermaakt!
  Myrthe onlangs geplaatst…Blogplanner 2016 | BlogaholicMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  02/01/2016

  Ons zoontje sliep normale tijd,maar werd om 10 uur wakker van de herrie. Het lukte hem om half 1 pas weer om de slaap te vatten. Dus je snapt… Gisteren was ‘ie gevloerc!
  Nicole onlangs geplaatst…Als leven en dood op één dag samenkomenMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  02/01/2016

  Wat goed van hem, door de jaarwisseling heen slapen ondanks alle knallen, en dan ook nog enkel glas. Wij hebben onze meisjes wakker gemaakt, wilden ze er graag bij hebben, hun eerste Oud&Nieuw. Daarna zijn ze heerlijk verder gaan slapen. Wel eerst een flesje gegeven. Niks aan de hand! O en het vuurwerk vonden ze heel fascinerend, ze keken hun oogjes uit.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn blog is jarig: win een luxury goodiebag t.w.v. 240,-My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  02/01/2016

  Mijn jongste sliep er dit jaar gewoon doorheen, dus dat was wel fijn! Mijn oudste van 4 jaar die werd rond half 12 wakker door alle knallen (zij slaapt aan de straatkant), dus we hebben haar er lekker bij genomen en vuurwerken gekeken. We lieten het gewoon op het beloop hoe het zou gaan en ik vond het supergezellig dat ze er nog even bij was. Ze was wel wat bang voor de knallen, maar gelukkig vond ze het ook erg mooi :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…New in | Furla Metropolis Crossbody bagMy Profile

 • Reageren
  Manon
  02/01/2016

  Ik was heel stresserig van te voren. Slaat nergens op want je kunt zoiets niet plannen. Hier ging Nilo rond 19:00u naar bed en werd toen om 20:30 wakker van knallen, huilen, wilde niet meer in z’n bedje. Dus meegenomen naar beneden en tussen 20:30 en 23:30 heeft ie 2 hazenslaapjes in de kinderwagen gedaan met ons geroezemoes op de achtergrond… En toen werd hij weer wakker en hebben we samen Oud&Nieuw gevierd. Hij vond het vuurwerk prachtig en het was ook wel bijzonder, zo samen. Rond half2 lagen we allemaal in bed en sliepen tot 8u! Het viel me reuze mee allemaal achteraf!
  Manon onlangs geplaatst…Things I Like #8My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  02/01/2016

  Fijn dat hij toch even doorsliep. Ik hoop dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad.

  Ik heb de afgelopen jaren mijn kinderen gewoon wakker gehouden. Toen ze net zo oud als James waren zorgde ik er wel voor dat ze overdag goed konden slapen.
  Een keer viel mijn dochter in slaap net voor 00:00 en die vond het best zo.

  Om 00:00 wil ik het liefst samen zijn met ze.
  Nesrin onlangs geplaatst…Het 1 januari gevoelMy Profile

 • Reageren
  Jodi
  02/01/2016

  Ik vond het met onze spruit van een half jaar toch wel spannend. Hoe zou het gaan? Hij sliep al een paar dagen bagger, maar uiteindelijk heeft hij perfect doorgeslapen. Ook het overleggen in maxi cosi en zijn eigen bed ging gelukkig goed.
  James heeft het netjes gedaan vind ik, vooral leuk dat hij het zo heerlijk vond om nog even op te zijn.
  Jodi onlangs geplaatst…Is Lief thuis mijn Lief thuis?… Balans opmaken en Help me vooruit….My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  02/01/2016

  Jim is heerlijk overal doorheen geslapen. Maar gelukkig was hij ook net van zijn verkoudheid af!
  Elisabeth onlangs geplaatst…De meest gelezen artikelen van 2015My Profile

 • Reageren
  Olga
  02/01/2016

  Vorig jaar was I. net 2 weken oud, dus die heeft niks meegekregen van de hele jaarwisseling. Wakker was hij toen wel, maar dat had meer met honger dan met het vuurwerk te maken. Dit jaar heeft hij eigenlijk prima geslapen en werd hij alleen wakker van de buren die lawaai maakten. Dus even naar het vuurwerk gekeken en rond half 1 werd hij weer moe en begon het bedritueel weer. Ging best oké dus en lekker tot half 9 uit kunnen slapen. Ja, ik noem dat uitslapen. :’)
  Olga onlangs geplaatst…Personal: Voornemens voor 2016My Profile

 • Reageren
  Charlotte
  02/01/2016

  Ifan heeft er altijd gewoon doorheen geslapen. Dit jaar was ik er wel benieuwd naar omdat hij nu al wat ouder is en misschien wat minder vast slaapt als toen hij nog een baby/dreumes was. Ook nu sliep hij weer als een os 😉 Ik had al bedacht dat als hij wakker zou worden, we hebben gewoon mee naar beneden zouden nemen tot het ergste geknal over was en hem dan weer terug naar bed zouden brengen. Tijdens dit soort dagen ben ik altijd erg makkelijk met slapen en dergelijke. Heeft ook niet zoveel zin om je dan zo aan bepaalde principes vast te houden, daar wordt het voor zowel jouw als je kind niet leuker van.
  Charlotte onlangs geplaatst…Een nieuw jaar met een nieuw doel!My Profile

 • Reageren
  Zus ziet
  03/01/2016

  Wij hebben het ritme as usual aangehouden. We waren ook gewoon thuis zonder visite of andere drukte. We merken dat de kinderen (1,5 en 3) na drukke dagen heel erg moe zijn (lees: weinig geduld, hangerig, huilerig). Meneertje werd om 23:30 wakker en kwam naar beneden. Hij kroop lekker op de bank en we hebben samen met hem het nieuwe jaar ingeluid. De kleine meid sliep wat onrustig maar dommelde steeds weer in, dus die hebben we laten liggen.

 • Reageren
  Zus ziet
  03/01/2016

  Voorgaande jaren zijn we ook thuis geweest, rustig aan en gewoon afwachten of ze wakker worden of niet. we vinden het wel jammer dat we het zo rustig hebben op oud en nieuw, alle familie woont ver weg… dus so be it.
  Zus ziet onlangs geplaatst…Netflix Streamteam kadootje voor zoonliefMy Profile

 • Reageren
  Nicky
  03/01/2016

  Leuk om te lezen en fijn dat het goed is gegaan! Onze nichtjes waren bij ons, eentje heeft doorgeslapen (2,5 jaar) en de andere hebben we even wakker gemaakt voor het vuurwerk (4), ze vond het in het begin wat eng maar daarna fantastisch haha.

 • Reageren
  Neys Rieten Woonaccessoires
  21/01/2016

  Wel grappig, nu nog, hoe ze zo voor het eerst met oud en nieuw en vuurwerk in aanraking komen. Maar je gaat het nog zwaar krijgen zodra ze ontdekken hoe het is om zelf knalvuurwerk af te steken.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.