Otentic Perfumes: daar zit écht voor iedereen wat bij

Zoveel geuren, zoveel keuzes… Je herkent het vast wel: je loopt in een parfumeriezaak en wordt overweldigd door alle geuren, flacons, reclameposters en verpakkingen die op je af komen. Hoe moet je nu de juiste keuze maken? Zeker als je je van te voren niet georiënteerd hebt, kan het lastig zijn om te beslissen wat bij je past.

Daarom spreekt het concept van Otentic Perfumes me ook zo aan. Zij stellen dat ieder mens uniek is en dat daar een persoonlijk gekozen parfum bij hoort. Het draait niet om de verpakking, niet om de flacon, maar echt om de geur. In hun winkels kun je terecht voor een parfum fitting, om zo samen met een geurexpert een geur te kiezen die helemaal bij jou past.

Wat het bij Otentic Perfumes makkelijker maakt om een geschikte geur te kiezen, zijn de geurstijlen waarmee gewerkt wordt. Alle Otentic-geuren (maar liefst 73) zijn verdeeld in 8 geurstijlen en 2 specialiteiten. Houd jij bijvoorbeeld van poederige geuren, van houtachtige geuren of juist meer van waterfrisse geuren? Op deze manier kun je al snel in de juiste richting zoeken. Al is het juist ook leuk om eens in de stijl te zoeken die je op het eerste gezicht niet zo snel zou kiezen.

Dit zijn de geurstijlen:

 • Aguamondo: oceaanfris, zuurstofrijk
 • Lemonia: fris met citrus nuances
 • Grasslands: aards, groen
 • Arborath: houtachtig, rokerig
 • Fyori: bloemig, zacht
 • Elegantia: poederig, verfijnd
 • Sensuali: oriëntaals, mysterieus
 • Sedux: zoet, fruitig

Zelf heb ik een geur uit de Lemonia lijn en eentje uit de Fyori lijn. Zeker die laatste spreekt me echt enórm aan! Heerlijk zoet en zacht en ook zeker verleidelijk. Lemonia is heel fris en fruitig, heerlijk voor het voorjaar.

De geuren blijven de hele dag subtiel hangen. Een prima houdbaarheid dus! De prijzen zijn als volgt:

30 ml – € 59
50 ml – € 85
100 ml – € 109

Ik ben ontzettend blij met de parfums en ik draag ze erg graag. Het juiste parfum draagt altijd bij aan mijn zelfverzekerdheid en het is in feite een verlengstuk van mijn persoonlijkheid.

Wil jij een geur vinden die echt bij jou past? Loop dan zeker eens binnen bij een van de Otentic Perfumes filialen in Amstelveen, Haarlem of Gent.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Malinka
  04/03/2020

  Wat een leuk concept. Ik vind veel geuren lekker, maar altijd een nadeel dat de standaard populaire geuren al door zovelen gedragen worden. Op de manier van Otentic heb je zeker een uniekere geur, spreekt me erg aan!

 • Reageren
  Tamara
  05/03/2020

  Ik kende het nog niet, maar wat een leuk concept! Het is altijd zo moeilijk om een juiste geur te vinden die ik na 10x dragen ook nog steeds lekker vind ruiken. Daardoor eindig ik altijd bij dezelfde parfums omdat ik weet dat ik die wel lekker vind. Dit concept lijkt mij dan ook ideaal om eens te oriënteren wat echt bij mij past.
  Tamara onlangs geplaatst…Trend van het moment: de naamkettingMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.