Oriflame Giordani Gold Essenza

cover

Het is zo’n product dat ik stiekem leuker vind om te krijgen dan om zelf te kopen: parfum. Mijn liefde voor parfum is ontstaan toen ik vroeger als bijbaantje bij de ICI Paris werkte. Ik kende alle geuren, versies, formaten en special editions uit mijn hoofd en als iemand me vroeg om advies dan stond ik te springen om dat te geven. Daarom leek het me weer eens leuk om een parfumreview te schrijven, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht.

Ik moet toegeven dat ik een zwak heb voor mooie, luxe flacons. Nu heb ik jammer genoeg niet een hele kaptafel voor mezelf waarop mijn parfums staan te pronken, maar wanneer ik mijn beautykast opentrek en een paar prachtige flesjes mij aanstaren kan ik daar ook heel blij van worden. Wat dat betreft al 1-0 voor dit parfum, want laten we eerlijk zijn, de flacon is beeldschoon. Alvorens over te gaan op de geur, wil ik jullie eerst even laten genieten van de details van het flesje.

parfum Collage

Giordani Gold is de meest luxe lijn binnen Oriflame en dat is denk ik niet te missen als je dit flesje zo ziet staan. Wat natuurlijk meteen in het oog springt is de stijlvolle, massiefgouden dop welke aan de bovenkant is voorzien van het chique Giordani Gold logo. Ik ben gek op dit soort details! De dop is tevens vrij zwaar in hand, wat het prestigieuze karakter van het flesje versterkt.

parfum 1

Giordani Gold Essenza is het eerste parfum binnen Oriflames geurportfolio. Het parfum is opgebouwd uit verschillende geurnoten. De topnoot bestaat uit calabrische bergamot, limoen en mandarijn. Het hart van het parfum bevat sinaasappelbloesem, Arabische jasmijn en groene amandel. De basis is van houtnoten, amber en musk.

parfum gezicht

Ik ben gek op fruitnoten in parfum, ze geven net dat extra ‘zuurtje’ dat een parfum fris en verkwikkend maakt. Ik word er altijd erg opgewekt van. Dit parfum is duidelijk gecombineerd met houtachtige noten, zoals de omschrijving ook al aangeeft. Dat maakt dat het parfum in zijn totaliteit vrij zwaar is. Het bijzondere aan deze geur is dat het een echt parfum is, en dus geen eau de parfum. Verwacht dan ook een geconcentreerde geur die lang blijft hangen. Ik had dit meteen al door en had de eerste keer iets teveel opgespoten. Dat is helemaal niet nodig, drie spuitjes (bijvoorbeeld twee in je nek en eentje op je polsen) is meer dan voldoende.

bodycream 1

Behalve het parfum is er ook nog een rijke bodycream van de geur beschikbaar. Deze ruikt echt exáct hetzelfde, maar dan met een heel klein beetje crèmegeur erdoorheen.bodycream CollageDe substantie is zeker rijk te noemen, maar het product laat absoluut geen vette laag achter. Omdat de bodycream ook behoorlijk geparfumeerd is denk ik dat ik persoonlijk zou kiezen voor ofwel de bodycream ofwel het parfum, want het kan voor overdag best een zware combinatie zijn. Voor een avond stappen is de combinatie denk ik juist wel geschikt, dan mag het allemaal best wat zwaarder zijn, er zijn immers dan een stuk meer omringende geuren.

Een tipje dat ik zelf vaak toepas wanneer ik parfum opdoe is even een paar keer in de lucht spuiten en er dan doorheen lopen. Zo verspreidt de geur zich op je huid, kleding en haar en naar mijn idee heb je dan net een iets subtielere geur.

Al met al vind ik de geur Essenza zeer krachtig en verleidelijk en heel draagbaar door het friszoete van de sinaasappel dat duidelijk aanwezig is. Tot slot nog even de mening van mijn vriend, want ik vind het natuurlijk wel belangrijk dat ook hij de geur aangenaam vindt. Ik moest hem even achter de laptop vandaan trekken waar hij Homeland zat te kijken maar hij heeft desondanks zijn best gedaan om de geur goed te besnuffelen: “Lekker schat, hij past goed bij je doordat hij zwaar is maar toch ook iets fris in zich heeft”.

De geur kost normaalgesproken 62 euro voor 50ml, maar is nu in de aanbieding van 39,99 op de webshop van Oriflame. De bodycream kost 13,00 voor 250ml.

Handig om te weten: bij Oriflame geloven ze in persoonlijke aandacht en goede adviezen. Daarom kun je hen ook bij je thuis laten komen met de producten. Je kunt bijvoorbeeld een thuisparty organiseren samen met een Oriflame Adviseuse. Dit is te regelen via de website.

 

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  23/11/2015

  Klinkt als een heerlijk parfum! Die houtachtige noten vind ik echt heerlijk voor deze tijd van het jaar!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…MAC Mehr Matte LipstickMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   23/11/2015

   Inderdaad, die houtachtige noten passen perfect bij dit jaargetijde!

 • Reageren
  Willemijn
  23/11/2015

  Prachtig mooie flacon maar zo te lezen helaas niet mijn geur. Wel vind ik dat je de geur fijn beschrijft 🙂 misschien leuk idee om jouw top 10 geuren te doen in een video/artikel omdat je er wel ervaring mee hebt vanuit je baantje bij ici paris

  • Reageren
   La VieSagista
   23/11/2015

   Hi Willemijn, dank voor je comment! Van wat voor geuren houd jij precies? Goed idee van die top 10!

   • Reageren
    Willemijn
    23/11/2015

    Ik lig qua geuren heel ver uit elkaar :p ik heb see by chloé staan, cherry in the air van escada, D&G the one en Christina Aguilera by night.. En de geuren op m’n huidige wishlist zijn chloé lovestory, ysl black opium, Marc Jacobs dot, Daisy dream & Daisy dream forever :p

 • Reageren
  Renate
  23/11/2015

  Ik ben sowieso snapchat fan van jou ? Ik vind het altijd zo jammer dat ik de parfum niet kan ruiken door het beeldscherm heen, maar hij klinkt echt verrukkelijk! Gelukkig is Sinterklaas/Kerst dichtbij!

  • Reageren
   La VieSagista
   23/11/2015

   Leuk om te horen Renate! Ja jammer is dat he.. Het is ook moeilijk soms om te beschrijven.

 • Reageren
  Charlene
  23/11/2015

  Hier ook een snapchat volger ? Hoooooi!!!! Door de fles wil je dit parfum gewoon al hebben. Al denk ik dat het niet echt mijn geur is. Je artikel en de foto’s zijn weer top!!!
  Charlene onlangs geplaatst…Plog zondag 22 november 2015My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   23/11/2015

   Hoooooi:D Ja het flesje is awesome he!

 • Reageren
  Alie
  23/11/2015

  Klinkt als een heerlijke geur!
  Mijn moeder is echt een fan van de Oriflame geuren; ikzelf gebruik momenteel alleen crême van dat merk.

  Ik zie net in de Kruidvat folder een geschenkset van Burberry Tender (adviesprijs €50.00) voor €20.00! Daar kan ik erg blij van worden! 🙂

  • Reageren
   La VieSagista
   23/11/2015

   Ahw goed om te horen dat je moeder een fan is! Ja heel fijn he als parfums in de aanbieding zijn 😀

 • Reageren
  Mieke
  23/11/2015

  Hoi, hier ook een Snap volger.

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar als ik op Facebook of Snap zie dat je wat geplaatst hebt, lees ik eigenlijk altijd. Dus bij deze ook eens een reactie ?.

 • Reageren
  Mieke
  23/11/2015

  Haha, oja lekker lame, leuk artikel!

  • Reageren
   La VieSagista
   23/11/2015

   Hoi Mieke, wat leuk om wat van je te horen. Fijn dat je het artikel ook leuk vindt. Ik hoop je nog lang te kunnen vervelen om Snapchat 😛

 • Reageren
  Anneleen
  23/11/2015

  Lijkt me een lekkere geur! En ik zag ook je boodschap op snapchat! Ik volg je met veel plezier! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Buikgriep en Jim bijna jarig #10My Profile

 • Reageren
  Leonie
  23/11/2015

  Super mooi flesje dit, ben benieuwd hoe ie ruikt.
  Wat zag/zie je er prachtig uit vandaag (gespot op snap)!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamabakt: Worteltaart!My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   23/11/2015

   Ahw dankjewel Leonie! Echt heel leuk dat je ook een Snapchatvolger bent.

 • Reageren
  Mandy
  23/11/2015

  Hi Sanne, hier nog een snapchat-fan! De flacon ziet er inderdaad prachtig uit, alleen zo jammer dat ik hem niet even kan ruiken. En volgens mij zijn geuren van Oriflame alleen via de webshop te koop toch? Erg goed omschreven want het lijkt me wel een geur voor mij in ieder geval. Liefs Mandy

  • Reageren
   La VieSagista
   23/11/2015

   Mooi he, die flacon. Klopt, de geur is te bestellen in de webshop! Leuk dat je me op Snapchat volgt! X

 • Reageren
  Carlijn
  24/11/2015

  Houtachtig en fris tegelijk, klinkt als een geur naar mijn hart. Ben absoluut geen fan van te zware geuren maar deze lijkt door de frisheid mee te vallen. Heb geen enkel echt parfum in mijn verzameling, alleen eau de parfums en eau de toilettes. Ben benieuwd of ik het verschil zou merken.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: een dag uit ons leven (plog)My Profile

 • Reageren
  Myrthe de Graaf
  24/11/2015

  Wat een mooi parfumflesje! Ik ben heel benieuwd naar de geur. Oriflame is zo’n leuk budget beautymerk! Ga er zeker een bestellen! ?? En leuk dat je via Snapchat interactie maakt naar je blog. ??

  • Reageren
   La VieSagista
   24/11/2015

   Hai Myrthe, ook bedankt voor jouw reactie! Het is inderdaad een erg leuk merk. Haha ja ik houd van Snapchat alleen vind ik het soms zo jammer dat je minder interactie hebt dan bijv op Instagram. Al is dat soms ook wel weer handig 😉

 • Reageren
  Myrthe de Graaf
  24/11/2015

  Haha dat is zo! Ik heb met Snapchat heel snel het idee dat ik in mezelf aan het praten ben. Maar dat heeft eigenlijk ook wel weer wat. ??

 • Reageren
  Nadia
  25/11/2015

  Haha, ja hoor, ook hier een reactie op je Snap! Wat zag je er prachtig uit, mooie make-up en een hele mooie jas! En dit parfum ziet er ook heel erg mooi uit, heel luxe inderdaad. Ik houd van zwaardere geuren maar ik houd vooral van zoet en ik heb het idee dat dit parfum niet helemaal bij mij past.

  • Reageren
   La VieSagista
   25/11/2015

   Haaaai meis, tof dat je reageert, vind ik echt leuk! Ik houd ook van zoete parfums, deze heeft ook zeker wel een vleugje zoet in zich 😀

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.