Op wintersport (en de kinderen blijven thuis)

Het kriebelde al een hele tijd om weer eens met elkaar op wintersport te gaan. Een weekje sneeuw, veel buitenlucht en flink wat beweging doet ons altijd goed en laten we eerlijk zijn, zo’n vakantie is toch altijd een fijn intermezzo om de saaie winterperiode in Nederland te doorbreken.

De hamvraag bij zo’n vakantie is natuurlijk, neem je de kinderen mee of niet? We zijn al eens met James naar Winterberg geweest en hoewel dat waanzinnig leuk was, bleek hij toen met zijn twee jaar wel erg jong om te skiën. Bovendien heb je met hele kleine kinderen zelf weinig mogelijkheden om van de pistes te genieten. Eerlijk is eerlijk, daar is zo’n vakantie wel een beetje duur voor. 

Met een familie die gelukkig altijd voor ons klaarstaat wat oppas betreft, hoefden we ons daar om in ieder geval geen zorgen te maken. Ze boden gelijk hun diensten aan zodat wij die week naar hartenlust kunnen skiën. We gaan samen met nog een ander koppel en kijken er enorm naar uit. Eind januari is het al zo ver, dus we hoeven niet heel lang meer te wachten.

We hebben deze keer gekozen voor Italië (Sella Ronda), een land waar ik zelf nog nooit ben geweest om te skiën. Kom maar op met die pasta, pizza en heerlijke salades! Het leuke van Italië is dat er over het algemeen wat vaker de zon schijnt. En dat is wel fijn, want in januari zal het nog niet al te warm zijn.

We gaan met onze eigen auto – de Opel Grandland X – de ruim 900km rijden. Het was ook een optie geweest om een auto te huren trouwens, iets wat tegenwoordig steeds populairder wordt volgens Sunny Cars. Ook handig omdat je dan gelijk een auto met winterbanden kunt huren (wij moesten ze zelf nog aanschaffen). Volgend jaar nemen we de kinderen waarschijnlijk wel mee trouwens, dan is James oud genoeg om te skiën en Isé mag dan lekker sleetje rijden.

Heb jij wintersportvakantieplannen?

Foto: Shutterstock.
*Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  21/12/2018

  Lijkt me heerlijk! Ik hou van wintersport, heb het 2 x gedaan voordat ik een kind kreeg. Maar ik kan echt geen week weg zonder mijn zoon. Zelfs nog nooit langer dan 2 nachten (en dat was als zijn vader bij hem was, vind ik toch een fijn idee). Allebei tegelijk weg vind ik moeilijk omdat ik weet dat hij ons dan mist, hij heeft al heimwee als hij een nachtje gaat logeren.
  Ik zou HEEL graag tips horen hoe jullie dat doen tijdens zo’n vakantie? Want ook al zou ik geen week weggaan, een paar dagen zou ik best willen.

 • Reageren
  T
  21/12/2018

  Oh heerlijk!! Wij gaan ook!! Maar dan wel met de kindjes (1 en 2jaar)! Maar, ook met opa, oma en wat tantes en ooms! Iedereen wil oppassen dus dan kunnen wij ook af en toe de berg af! Vorig jaar zelfs gegaan met een 11 weken oude baby! Was zeer goed te doen!!!

 • Reageren
  Marloes
  21/12/2018

  Jaaaaa! Wij gaan ook, zelfs 2 keer, heerlijk!! Met onze 2 kids (2 en 3 jaar). Het leukste wat er is om met de kids in de sneeuw te zijn.
  Jullie veel plezier!

 • Reageren
  Annemarie
  21/12/2018

  Een weekje zou ik niet zonder dochter willen, maar een paar dagen alleen met man, kom maar door!
  Wij gaan met ouders, schoonouders en schoonzus een week. Schoonouders skiën niet, dus wij gaan wel aan onze skiuurtjes toe komen. Dochter is dan 14 maanden, maar loopt al wel, dus die kan al wel op de slee of wat spelen in de tuin van ons chalet.

 • Reageren
  Michelle
  22/12/2018

  Oh heeerlijk San. Ik ga al m’n hele leven ieder jaar op wintersport en hoewel ik eigenlijk echt een zomermens ben vind ik het geweldig. Gaan ook altijd naar Italië en inderdaad: ETENNNN en vaak mooi weer. Woensdag mogen we weer. Wel met de kindjes want moeke hier kan met moeite twee dagen zonder, maar mijn ouders, broer en schoonzus en de bonusopa en -oma van de boys gaan ook mee dus dat is gezellig én ook handig met de jongens. Geniet van de voorpret!♥️
  Michelle onlangs geplaatst…WEEKVLOG17: HET IS ECHT EVEN OPMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.