Ooglooks van mij op een rijtje

ooglooks collage

Als beautyblogger vind ik het uiteraard erg leuk om vaak nieuwe looks uit te proberen. Ik experimenteer vooral graag met oogschaduw en kan dan ook helemaal blij worden als ik een nieuwe combinatie ontdekt heb die ook nog eens mooi bij mijn ogen past. Ik heb een aantal makkelijk te maken looks van mij op een rijtje gezet om jullie wat inspiratie te geven!

ooglook 4

Ik ben een grote liefhebber van bruine oogschaduw, vooral omdat ik met deze neutrale tint gemakkelijk felle lipsticks kan combineren. Wanneer ik dus eens zin heb om de nadruk op mijn lippen te leggen, gebruik ik op mijn ogen een slechts een lichtbruine kleur voor wat diepte in mijn crease en een klein glansje op mijn bewegend ooglid.

ooglook 3

Maar ik houd ook zeker van een donkerbruine, beetje smokey-achtige look! Bij zoiets draag ik dan weer een natuurlijke kleur op mijn lippen, anders wordt het teveel. Je zal trouwens merken dat ik eigenlijk nooit een winged eyeliner oversla.

ooglook 2

Bruin is overigens goed te combineren met een feller lijntje op je wimperrand, je ogen springen er dan echt uit. Ik draag hier op mijn bewegend ooglid een lichtroze kleur met een parelmoerglans. De bruine kleur in mijn crease heeft trouwens ook een roze ondertoon.

ooglook 7

Ik ben de moeilijkste niet als het gaat om het dragen van gekke kleuren oogschaduw. Hier probeerde ik een ‘ondergaande zon’-look uit. Ik vind ‘m best geslaagd. Onder mijn ogen draag ik een groen lijntje.

NYC green eyes 2

Sommige kleuren versterken de kleur van je eigen ogen. Zo is van paars bekend dat het groen heel erg naar voren haalt. Deze look bestaat uit een lichte kleur paars op het ooglid en een donkerkleur paars in de crease.

ooglook 1

Roze lijkt op het eerste gezicht misschien niet de meest gangbare kleur voor op je ogen, maar met een gouden shimmertje erin vind ik het juist erg prinsessenachtig. Ik houd ervan!

ooglook 5

Grijs en roze vind ik altijd een geslaagde combinatie, zowel met kleding als met make-up. Het is even wat moeilijker met blenden, maar als je de kleuren goed in elkaar laat overlopen, is dit zeker een look die je overdag kunt dragen.

ooglook 6Bruine oogschaduw is er in vele soorten te vinden. De kleur bruin die ik hier in mijn crease gebruikt heb, heeft een beetje een grijze ondertoon. Niet teveel poespas, maar toch erg classy deze ooglook.

ooglook bruin

Bij deze look ligt de nadruk op kopergoud en brons/bruin, echt herfstige tinten vind ik. Voor een feestje doet zo’n look het altijd goed.

Ik hoop dat jullie wat inspiratie hebben gekregen van mijn verschillende soorten ooglooks. Wat is jullie favoriet?

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Kirsten
  01/09/2014

  Ik vind de ‘ondergaande-zon look’ erg mooi! Ik ben zelf ook meer van de opvallende en soms wel gekke kleurtjes op mijn ogen, maar ik gebruik ook heel vaak roze en bruin wanneer ik net wat minder de tijd heb om te experimenteren.

 • Reageren
  Pien
  02/09/2014

  Staat je echt prachtig! Je hebt mooie grote ogen waardoor de oogschaduw heel mooi tot zijn recht komt.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.