Onzinnige dingen waar ik altijd over twijfel


Keuzes maken. Ik vind dat maar lastig. Over de meest kleine dingen kan ik enorm twijfelen. Soms moet ik wel om mezelf lachen, want ik vind het al wat om de knoop door te hakken of ik ’s ochtends of ’s avonds moet douchen. Mijn relativeringsvermogen laat soms behoorlijk te wensen over 😉 Laat ik dus vooropstellen dat dit over het algemeen non-issues zijn, maar wellicht wel leuk om dit lijstje te delen.

 – In een restaurant weet ik nooit welk gerecht ik moet kiezen. Al-tijd hetzelfde liedje. Vooral in de pizzeria is het drama. Probleem is dat ik bijna alles lekker vind. Van pizza salami, tot funghi, Hawaii, calzone, margherita…

– Kies ik de vleesvariant of de vegetarische variant? Ik ben een vleesliefhebber, dat moet gezegd. Maar ik geef ook om ons milieu. Helaas vind ik vleesvervangers niet altijd een heel smakelijk alternatief. En dus is het altijd een dilemma of ik ga voor de – in mijn optiek – lekkere vleesversie of het mindere aftreksel, de vega variant.

– Of ik een bepaald artikel wel of niet moet publiceren. Hoewel ik vind dat ik best goed tegen kritiek van, denk ik soms toch twee keer na voordat ik een artikel publiceer. Meestal vraag ik me dan af: is het goed genoeg, heeft het wel een kop en een staart, is het interessant genoeg, is het wel aantrekkelijk geschreven.

Ga ik vroeg naar bed of kijk ik toch nog één extra afleveringetje van die ene serie? Phoe, niets zo verslavend als een goede serie. Met korte nachten (want: kleine nachtbrakertjes in the house) is het de meest verstandige keuze op om tijd onder de wol te gaan maar ja, dat gevoel he, dat zegt toch meestal iets anders.

1 glas wijn? Of 2 of 3 of 4? Dunno. Meestal loopt het toch uit op een glas of 3, terwijl ik daarvoor tegen mezelf gezegd heb dat ik het bij max. 2 wilde houden..

Slapen of seks? Ter eigen invulling. Voor vele stellen vast wel herkenbaar 😛

– To buy or not to buy… Ik voer behoorlijk wat innerlijke dialogen over het wel of niet kopen van bepaalde dingen. Het gaat vaak over kleding (ah deze staat zo leeeeeuk, maar San, je hebt er al 3 van), maar ook over huishoudelijke apparaten (kies ik de blender van 100 euro of die van 150 euro met nét wat extra opties) en over gadgets in het algemeen (die tweede camera heb je eigenlijk niet nodig, máár wel heel handig om erbij te hebben).

Ga ik wel of niet naar de dokter? Leven van een hypochonder zal ik maar zeggen. Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat ik met mijn telefoon in mijn handen zit en twijfel of ik wel of niet moet bellen…

Wat zijn kleine dingen waar jij vaak over twijfelt?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Tineke
  05/01/2019

  Haha veel dingen zijn erg herkenbaar. Ik ben niet heel perfectionistisch, maar voor mijn blog twijfel ik vaak of het wel leuk genoeg is.
  Liefs

 • Reageren
  Tineke
  05/01/2019

  Haha veel dingen zijn erg herkenbaar. Voor mijn blog twijfel ik ook altijd of een blogpost wel leuk genoeg is!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Blogplannen maken voor 2019My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  05/01/2019

  Eten en kleding zijn heel herkenbaar!
  Ik ben het tegenovergestelde van hypochonder (is daar een naam voor?) dus ik bel de dokter voor (bijna) niets. Ook niet helemaal de bedoeling kan ik je vertellen…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.